Cornucopia > Ekonomi

Friday, 25 June, 02:39

Cornucopia - 09 maj 21 kl. 11:29

Från fattigt drängtorp till dollarmiljonvärdering på 170 årVår gård var en gång ett fattigt drängtorp under en större gård, där drängen som lön för sina dagsverken fick låna mark av storbonden att bruka som sin egen inkomst och försörjning. Idag är värdet på torpet (numera titulerad gård som adress och namn) upp till över en miljon dollar, och knappast något en fattig kan köpa.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Tidigare, Grebbeshult, Käringskedet, Käringskede, Grebbeshulttrakten, Torp, Hede, Det, Boolis, Booli, MUSD, SEK

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Från fattigt, drängtorptill , dollarmiljonvärdering, 170år

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 9 timmar sedan

Volvo Car och Northvolt bygger batterifabrik tillsammans - oklart var

I måndags gick Volvo Car och batteribolaget Northvolt ut med att de ska bygga en gigafactory tillsammans som från 2026 ska producera 50 GWh elbilsbatterier om året. Det skulle räcka till att elektrifiera hela Volvos nuvarande bilproduktion.Volvos Polestar 2 I avtalet ingår också att Volvo Car från 2024 kommer köpa 15 GWh batterier om året från Northvolts fabrik Northvolt Ett i Skellefteå.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Kraftiga säsongsmässiga uppgångar i Stockholms bostadbubbla under maj - näst kraftigaste uppgången i maj någonsin

Bostadsbubblan i Stockholm fortsätter att pumpas upp kraftigt enligt Valueguards kvalitetsjusterade bostadsprisindex. Normalt ska maj vara en neutral månad utan i princip några prisförändringar, men i år fortsatte priserna uppåt i högt tempo. Uppgången i maj var den näst högsta någonsin.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Panik hos Region Stockholm - vill ha statliga pengar för att stoppa utflyttningen från regioen

Folk flyttar inrikes med facit i hand från Stockholm i allt högre takt, vilket bloggen skrivit om sedan många år tillbaka. Region Stockholm vill nu ha stöd från regeringen, dels för en utredning om orsakerna till att det går en busslast ut ur Stockholm permanent varje dag, och dels ekonomiskt stöd för att kunna stoppa utvecklingen. StockholmTillväxt-, samhällsplanerings- och skärgårdsregionrådet Hemming (C) säger till Sveriges Radtio att "det börjar bli dramatiska siffror" och att "vi vill verkligen förstå".

Cornucopia - 17 timmar sedan

Guldet fortsätter nedåt - blandade börser i Asien på torsdagsmorgonen

Guldpriset fortsätter att falla för oss svenskar och i Asien är börserna återigen blandade denna torsdagsmorgon efter negativa börser under onsdagen. Svensk flagga, solbelyst, men med mörka moln i bakgrunden. Fantasibrist vad jag skulle ha för bild.

Cornucopia - Igår: 19:53

Radioinspelning bevisar - Ryssland varningsbombade inte den brittiska jagaren - var anmäld skjutövning

En publicerad radioinspelning av radiotrafiken mellan brittiska HMS Defender och den ryska korvetten RFS Pavel Derzjavin (375) visar att Ryssland ljuger om att de skulle fällt varningsbomber mot den brittiska jagaren. Istället påtalade man en varning om föranmäld skjutövning i ukrainska vatten, 235/21. Den anmälda varningen om skjutövning
Ljudinspelningen hittas här.

Cornucopia - Igår: 19:27

4 miljarder dollar i Bitcoin stulna i Sydafrika

Fyra miljarder dollar i Bitcoin har försvunnit via den sydafrikanska Africrypt, där de två drivande bröderna har försvunnit tillsammans med kryptovalutorna. Eftersom ettorna och nollorna som kallas Bitcoin inte betraktas som en finansiell produkt kan inte Sydafrikas finansinspektion göra något i ärendet. Sydafrikanska flaggan i brist på bättre illustrationAfricrypt är det andra sydafrikanska bolaget som verkar ha stuckit med kundernas deponerade Bitcoins.

Cornucopia - Igår: 16:26

Centerpartiet backar från fria hyror i nyproduktion - beredd justera Januariavtalet - vill lägga ner jordbruk

Det blev alltså Centerpartiet som blinkade först. Annie Lööf (C) säger till DN att man är beredd att backa från fri hyressättning och även satsa mer på rättsväsendet och integration i en justerad JÖK, JUNK:en. Annie Lööf vill även lägga ner svenskt jordbruk och göra om till bed & breakfast i en utsträckt hand till Miljöpartiet.

Cornucopia - Igår: 14:54

Gästinlägg: Lösningen på regeringskrisen och varför den inte kommer att genomföras

Nedanstående är ett gästinlägg signerat läsaren 3alexander.Ingen kan ha undgått vår pågående regeringskris och media svämmar över av spekulationer om vem som förhandlar med vem om vad och vilka som kan och inte kan tänkas förhandla med varandra. Självklart är politik komplicerat och min egen erfarenhet av området inskränker sig till ett fåtal år i ett ungdomsförbund.

Cornucopia - Igår: 14:22

Ryssland fällde fyra bomber mot brittiska jagaren HMS Defender - förnekas av Storbrittannien

Ryssland uppger att man fällt bomber mot den brittiska jagaren HMS Defender i Svarta Havet. Anledningen uppges vara att jagaren närmat sig Ukrainas territorialvatten. Anfallet ska ha skett med Su-24 plan.

Cornucopia - Igår: 08:37

V vill införa statliga marknadshyror på villor

Vänsterpartiet vill införa statliga marknadshyror på villor, där man ska betala en andel av marknadsvärdet i hyra till staten. Däremot motsätter man sig kommersiella marknadshyror för nyproducerade hyresrätter, så det är skillnad på folk och folk.Lenin - kommunism!Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.