SR > Nyheter

Wednesday, 23 June, 04:20

SR - 09 maj 21 kl. 11:03

Spanien firar slutet av hälsonödlägetFör första gången på åtta månader är det från och med idag fritt fram att resa mellan Spaniens regioner. Det är möjligt sedan myndigheterna beslutat att hälsonödläget i landet nu inte längre gäller. Samtidigt minskar också regionernas mandat att införa egna restriktioner. Flera regioner har uppmanat premiärminister Pedro Sánchez att förlänga det nationella nödläget, men regeringen hänvisar till att smittspridningen inte ökar och att landets vaccinationsprogram fortskrider som planerat..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Spaniens, Pedro Sánchez

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spanien, firar, slutetav , hälsonödläget

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Planeringen igång för extra riksdagsarbete i sommar

I riksdagen ska egentligen de sista besluten klubbas under onsdagen innan sommaruppehållet, men misstroendeförklaringen i måndags har skapat nya förutsättningar. Riksdagsledamöterna behöver vara beredda på att inställa sig till eventuella nya statsministeromröstningar med något dygns varsel. Dessutom behövs personal i riksdagshuset.

SR - 1 timme sedan

Storbritannien fortfarande splittrat om brexit – fem år senare

I dag är det fem år sedan den brittiska folkomröstningen om EU-medlemskapet som lämna-sidan vann med 52 procent mot 48. En ny stor väljarundersökning visar tillsammans med andra studier att landet så här fem år senare och ett och ett halvt år efter att Storbritannien formellt lämnat EU fortfarande är djupt splittrat i EU-frågan. 82 procent säger att de hade röstat likadant i dag, men i nuläget finns ingen stark politisk kraft för en ny folkomröstning..

SR - 5 timmar sedan

E18 avstängd i båda riktningar mellan Årjäng och Grums

Flera fordon som har krockat. Vägen avstängd i båda riktningar mellan Myrås och Rudsbyn sedan ca 21.45.

SR - 6 timmar sedan

Ökad oro för deltavarianten i USA: ”Största hotet”

I USA ökar oron för att den så kallade deltavarianten av coronaviruset, som först upptäcktes i Indien, ska hota landets snabba återhämtning efter pandemin. ”Deltavarianten är det största hotet mot våra försök att utplåna covid-19”, sa smittskyddsexperten Anthony Fauci vid en pressträff. Varianten står nu för en femtedel av de konstaterade fallen i USA, en dubbelt så stor andel som för ett par veckor sedan..

SR - 7 timmar sedan

MSB: Vi måste vara mer förberedda när nästa kris kommer

I en ny rapport som har överlämnats till regeringen redogör Myndigheten för skydd och beredskap (MSB) för de brister som finns i Sveriges krisberedskap. Coronapandemin har synliggjort brister i den civila krisberedskapen, enligt myndigheten. “Framförallt inom försörjningsberedskapen ser vi att Sverige behöver stärka sin förmåga”, säger Camilla Asp, vikarierande generaldirektör på MSB..

SR - 8 timmar sedan

Det kan bli notan för ett extraval

6 000 vallokaler, 50 000 rösträknare och 225 miljoner valsedlar. Det krävs för att kunna genomföra ett extraval. Notan landar kring 400 miljoner kronor.

SR - 9 timmar sedan

8500 barn tvingades strida som barnsoldater förra året

Förra året tvingades över 8 500 barn i världen att delta i väpnade konflikter som barnsoldater, enligt en ny FN-rapport. Den årliga rapporten omfattar dödande, lemlästning, sexuellt utnyttjande, bortförande, rekrytering till stridande förband, nekande av vård eller attacker riktade mot skolor och sjukhus. Sammanlagt handlar det om 19 379 barn som utsatts för olika typer av brott i 21 konflikter världen över.

SR - 9 timmar sedan

”Groteskt”– svenska ministern om ungersk lag

Ungerns nya lag som stoppar information som visar eller främjar avvikelser från biologiskt kön eller homosexualitet för personer under 18 år är en av frågorna som kommer upp när Ungern och Polen idag frågas ut på EU-ministrarnas möte. Sveriges minister Hans Dahlgren (S) tar starkt avstånd från den ungerska lagen. “Att sammankoppla sexuell läggning med pedofili, det är så groteskt att man undrar var de har fått de här idéerna ifrån”, säger han..

SR - 9 timmar sedan

Ny migrationspolitik gick igenom – med minsta möjliga marginal

Regeringens förslag om en ny migrationspolitik gick igenom i riksdagen, med minsta möjliga majoritet. Det träder i kraft om fyra veckor och ersätter då den nuvarande, tillfälliga lagen. Tillfälliga uppehållstillstånd ersätter då permanenta tillstånd, som huvudregel, och försörjningskrav vid anhöriginvandring skärps.

SR - 10 timmar sedan

Centerpartiet vill inte budgetsamarbeta med Vänsterpartiet

“Vi kommer inte att inleda ett budgetsamarbete med Vänsterpartiet”. Det beskedet gav Centerpartiets vice partiordförande Anders W Jonsson i P4 Gävleborg i dag. Det var Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi som föreslog förhandlingar om ett juniavtal, och Vänsterledaren Nooshi Dadgostar kallade det för “ett intressant kompromissförslag”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.