SR > Nyheter

Friday, 25 June, 03:53

SR - 09 maj 21 kl. 09:18

Vinnova vill stärka vaccinkapacitetenSveriges kapacitet för att vara helt självförsörjande vad gäller vaccinproduktion bedöms som låg i en ny rapport från statliga Vinnova till regeringen, som TT tagit del av. För att stärka den svenska vaccinkapaciteten långsiktigt pekar Vinnova på vikten av samarbete med andra länder, då det krävs kedjor av olika underleverantörer för att klara produktionen som är dyr. Svensk beredskap stärks bäst genom internationellt samarbete, enligt Vinnova..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Vinnova, TT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vinnovavill , stärka, vaccinkapaciteten

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Ingen hårdare IVA-prioritering under pandemin - enligt flera sjukhus

Trots det hårda trycket på IVA under pandemin uppger få av landets sjukhus att de har behövt prioritera hårdare än vanligt mellan vilka som har fått intensivvård. Det framgår i en enkät som Ekot har gjort. "Jag tror att det berodde på att vi gjorde oss beredda på att vi skulle ha dubbelt så många patienter som vi till slut fick", säger Olof Ekre, chefsläkare på Norra Älvsborgs Länssjukhus..

SR - 4 timmar sedan

750 nya gravar upptäckta i Kanada

Fler än 750 omärkta gravar har upptäckts vid en tidigare internatskola för barn ur ursprungsbefolkningen i Saskatchewan-provinsen i Kanada. Det är inte länge sedan kvarlevor från över 200 barn hittades i närheten av en annan internatskola i Kanada. Fynden sätter ljuset på de övergrepp som den kanadensiska ursprungsbefolkningen utsattes för ända in i modern tid..

SR - 5 timmar sedan

Ungersk lag väcker debatt under EU-toppmöte

Diskriminering mot HBTQI-personer i Ungern väcker stor debatt under EU-toppmötet i Bryssel. Det är en ny Ungersk lag som fått hård kritik för att vara diskriminerande. "Flera enskilda EU-länder, liksom kommissionens ordförande Ursula von der Leyen har kritiserat lagen hårt", säger Andreas Liljeheden, Brysselkorrespondent..

SR - 6 timmar sedan

Löfven: Om L inte ändrar sig ökar risken för extraval

Liberalerna står fast vid att de inte är intresserade av något nytt Januariavtal efter att regeringen röstats bort. Om inte partiet ändrar uppfattning menar statsminister Stefan Löfven att risken för ett extraval ökar. Samtidigt försöker nu Moderaternas partiledare Ulf Kristersson sätta press på Centerpartiet att välja - mellan höger och vänster..

SR - 7 timmar sedan

Rättegång inledd mot belarusisk nätsajt

I Belarus inleddes i dag rättegången om innehållet i nätsajten tut.by ska klassas som extremistiskt. Till en början tolererades innehållet i nätsajten tut.

SR - 8 timmar sedan

Hemvändande supportrar huvudbry för svenska myndigheter

Smittoläget i Sankt Petersburg, där Sverige spelade match mot Polen i onsdags har förvärrats betydligt de senaste veckorna. Två av de svenska supportrarna testade positivt för covid-19 inför matchen. Nu varnar distriktsläkaren Mats Martinell, som är ansvarig för den medicinska smittspårningen i Region Uppsala, för att de hemvändande supportrarna kan bidra till en ny smittvåg av deltavarianten om de inte följer rekommendationerna om självisolering..

SR - 9 timmar sedan

V och SD kräver översyn av avslagsbeslut

Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna kräver nu att Försäkringskassan ser över tidigare beslut om avslag. Ekots granskningen har visat att Försäkringskassan under fem år hade ett styrande dokument som en rad juridiska experter anser tagits fram på ett felaktigt sätt och som de menar sannolikt bidragit till att fler människor nekats sjukpenning. Försäkringskassans rättsavdelning kommer inte att ta initiativ till att ändra tidigare beslut om avslag..

SR - 10 timmar sedan

Risk för kö vid storstäderna dagen före midsommarafton

Midsommartrafiken flyter på rätt bra bortsett från vissa platser, säger Sveriges Radios Trafikredaktion. Polisen vid Munkedal beslag tog under torsdagen 40 körkort på grund av hastighetsöverträdelser. För barnen handlar det om att ha tålamod med föräldrarna: "Pappa blir lite sur ibland"..

SR - 10 timmar sedan

Furtenbach: Osannolikt att Liberalerna ändrar sig

I dag bekräftade Nyamko Sabuni att hon inte vill medverka i ett omförhandlat januariavtal. Centern och Socialdemokraterna har försökt sätta press på Liberalerna. De vet att Liberalerna är splittrade och kan åka ur riksdagen vid ett extraval, säger Ekots politikkommentator Fredrik Furtenbach.

SR - 10 timmar sedan

M-ledaren sätter press på C att välja sida

Det är fortfarande ovisst hur Sverige ska styras efter att statsminister Stefan Löfven fallit i riksdagens misstroendeomröstning. Nu sätter Moderatledaren Ulf Kristersson press på Centerpartiet att välja sida. ”Liberalerna har tydligt tagit ställning för att de vill se maktskifte och en borgerlig regering.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.