Världen Idag > Nyheter

Sunday, 20 June, 11:30

Världen Idag - 09 maj 21 kl. 08:00

Han blir nytt EU-sändebud för religionsfrihetEU-kommissionen utsåg på onsdagen cyprioten Christos Stylianides till särskilt sändebud för religions- och övertygelsefrihet i länder utanför EU. Posten hare varit vakant i två år och tillsättningen sker i en tid med ökad förföljelse mot religiösa minoriteter..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
EU, Christos Stylianides

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han blir nytt, EU-sändebudför , religionsfrihet

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Ny missionsallians möttes – ser stort intresse

Missionsuppdraget att nå hela världen med evangelium var i fokus när den nystartade missionsalliansen, Sema, arrangerade sin första visions- och seminariedag. Över 60 personer från 22 olika organisationer deltog. – Detta breda intresse var över förväntan, säger Mats-Jan Söderberg, som var en av arrangörerna..

Världen Idag - 4 timmar sedan

Evangeliserar i Frank Mangs anda

I tjugo år har Frank Mangs Center i finska Närpes arbetat ekumeniskt i väckelsepredikanten Frank Mangs anda. Nu fyller föreningen 20 år och inleder en större satsning på tv-formatet..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Världen idag gratulerar: Alf Lax, 70 år

I 40 av sina snart 70 år har Alf Lax levt med Jesus vid sin sida. Men de första 30 åren i hans liv var desto tuffare.  – Jag levde ett ganska brokigt liv på gator och torg, och i missbruk och misär, berättar han..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Ville inte baka transtårta – får böter

Konditorn Jack Phillips har dömts att böta 500 dollar (drygt 4 200 kronor) för sin vägran att baka en tårta för att fira årsdagen av ett könsbyte. Enligt en domstol i Colorado bröt konditorn därmed mot delstatens antidiskrimineringslagar..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Fler anmälningar om fuffens i Sidas projekt

Förra året ökade antalet anmälningar om olika typer av oegentligheter kring Sidas biståndsprojekt. Totalt begärde myndigheten tillbaka 67 miljoner kronor..

Världen Idag - Igår: 09:00

Ungern beslöt stoppa hbtq-info till unga

Prideflaggor på allmän plats kan förbjudas på allmän plats i Ungern. Detta sedan landets parlament i veckan godkände lagändringar som bland annat förbjuder spridandet av information som anses främja homosexualitet bland unga. Samtidigt godkändes beslut om att upprätta ett sökbart register över personer som dömts för sexuella övergrepp mot barn..

Världen Idag - Igår: 09:00

Webb-tv: Vart är Kina på väg?

Hur ser Kinas socialistiska vision ut? Hur går de till väga för att förverkliga den? Det – och mycket mer – tas upp i veckans Hotspot..

Världen Idag - Igår: 07:00

Deckarfiguren Fader Browns skapare var kristen apologet

G K Chesterton var en inflytelserik kristen apologet som gick i kritisk dialog med sin samtids intellektuella kultur. Hans försvar för traditionell kristen tro i en modern kontext har inspirerat många senare tänkare och författare, däribland C S Lewis och Dorothy Sayers. Det skriver Trevin Waxin i sin reflektion över G K Chestertons betydelse och relevans, även för vår tid..

Världen Idag - Igår: 00:10

Nu rasar regeringens korthus samman

Stefan Löfvén försökte dribbla bort vänsterpartiet. Partiets ledare Nooshi Dadgostar synade till slut hans bluff och krisen för Löfvén är ett faktum sedan vänsterpartiet begärt misstroendevotum. Vad är det som händer i svensk inrikespolitik?

Världen Idag - Igår: 00:00

Vi behöver Guds ord i olika former

Jag sitter och tittar på min bokhylla här hemma. 21. Ja, 21 biblar och Nya testamenten i olika översättningar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.