SR > Nyheter

Monday, 12 April, 17:29

SR - 26 okt 15 kl. 10:33

Kraftig jordbävning i AfghanistanEn jordbävning med magnituden 7,6 skakar nordöstra Afghanistan, enligt USA:s geologiska institut (USGS)..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Afghanistan, USA, USGS

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kraftig, jordbävningi , Afghanistan
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Pandemin göder organiserad brottslighet i EU

Pandemin kommer att ge bränsle åt organiserad brottslighet i flera år framöver, enligt EU:s polisorganisation Europol. De varnar för att våldsamma kriminella grupper kommer att utnyttja svårt ekonomiskt drabbade företag under pandemin för bland annat penningtvätt. ”Organiserad brottslighet underminerar vår ekonomi, vårt samhälle och våra institutioner”, sa Europols chef Catherine de Bolle vid presentationen i Lissabon idag..

SR - 30 minuter sedan

Glädje i London när pubarna öppnade igen

Idag öppnades mycket av samhället i England upp igen efter nästan fyra månaders nedstängning. Ickenödvändiga affärer och frisörer öppnade och pubar, caféer och restauranger fick servera på sina uteserveringar igen. ”Det är en storslagen dag idag”, säger Tim, som tog tillfället i akt att dricka en öl under lunchen..

SR - 1 timme sedan

Demokratiministern: ”Justeringar behöver göras omsorgsfullt”

Tidningsutgivarna vill ersätta det statliga presstödet det med ett teknikneutralt stöd. Det skulle bland annat innebära att man tar bort det så kallade driftstödet, vilket kritiker menar skulle drabba lokalpressen. Demokratiminister Amanda Lind håller med om att det nuvarande driftstödet håller på att spela ut sin roll..

SR - 2 timmar sedan

Studier: Låg risk för att smittas via ytor

Flera studier visar att smittspridning sällan sker via ytor. Nyligen slog CDC, USA:s folkhälsomyndighet fast att det är möjligt att smittas via ytor men att den risken är låg. ”De är nu klart att de huvudsakliga smittvägarna är droppsmitta eller luftburen smitta, säger Niklas Arnberg, professor i virologi vid Umeå universitet..

SR - 2 timmar sedan

Försvaret: Encro-materialet i strid med gällande lag

I rättegången mot det så kallade Vårbynätverket gav idag försvarets sin syn på bevisningen, och då främst de omtalade Encro-chattarna som ligger till grund för åtalet. Materialet har tillkommit på ett olagligt sätt, enligt advokat Filip Rydin, som företräder den utpekade ledaren av nätverket. "De som avlyssnade visste inte ens vem man avlyssnade", säger han..

SR - 2 timmar sedan

OPCW: Syrien använde kemiska vapen

Syriska flygvapnet använde kemiska vapen i form av klorgas vid en attack mot staden Saraqib i februari 2018, enligt Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW). Slutsatserna presenteras efter en längre tids utredning. I ett uttalande skriver OPCW att tolv namngivna individer drabbades i attacken mot staden.

SR - 2 timmar sedan

Efter stoppet – svenska företag kan behöva betala

Det är fortfarande inte klart när det grundstötta fartyget Ever Given kan få lämna hamn i Egypten. Efter grundstötningen i Suezkanalen för ett par veckor sedan, så vill egyptiska myndigheter ha en miljard dollar i ersättning. Rederiet har nu vänt sig till de företag som har gods ombord på fartyget att vara med och betala, säger rederiets svenske representant Fredrik Hermansson till Ekot, samtidigt som han tror att fartyget kan vara på väg mot hamnen i Rotterdam inom några dygn..

SR - 4 timmar sedan

Obduktionsläkaren: Polisingripandet ledde till Flyds död

Idag fortsätter rättegången i Minneapolis mot Derek Chauvin, en före detta polis som anklagas för afroamerikanen George Floyds död. Den här veckan väntas försvaret börja kalla sina vittnen. Ett av huvudargumenten från deras sida är att Floyd dog av droger och underliggande sjukdomar och inte på grund av polisens agerande.

SR - 4 timmar sedan

Lindberg: ”Många menar det finns ett mönster av polisvåld”

Nya protester mot rasism och polisvåld har brutit ut i Minneapolis i USA, där en svart man har skjutits ihjäl vid ett polisingripande. Kravallutrustad polis sköt tårgas och distraktionsgranater för att skingra folksamlingen utanför en polisstation i Brooklyn Center, som ligger nordväst om Minneapolis, där hundratals personer hade samlats. Nationalgardet har satts in och utegångsförbud utlysts..

SR - 4 timmar sedan

Uppgifter: Laschet ska bli CDU:s toppkandidat

Striden närmar sig om vem som ska ta över den tyska förbundskanslerposten efter Angela Merkel – och nu närmar sig kristdemokraterna ett beslut om vem de ska ha som kandidat i valet i höst. Nu bekräftar partitoppar från kristdemokratiska CDU för tyska medier att en majoritet av partiets ledning vill se Armin Laschet som kanslerkandidat inför valet i september. Men för att bli de samlade kristdemokraternas kanslerkandidat måste han också få stöd av det bayerska systerpartiet CSU, och deras partitoppar sammanträder ikväll..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.