SR > Nyheter

Thursday, 17 June, 02:18

SR - 09 maj 21 kl. 04:00

Tyskland lättar på restriktioner för vaccineradeI Tyskland gäller från och med idag andra regler för personer som är vaccinerade mot coronaviruset eller tillfrisknade efter covid-19, än för resten av befolkningen. Kritiker menar att det skapar orättvisor, särskilt för yngre generationer som i mer än ett års tid gjort stora uppoffringar för att skydda de äldre och som nu tvingas vänta längst på att återfå sina fri- och rättigheter. Jurister argumenterar att de rättigheter som de vaccinerade nu får tillbaka är grundlagsskyddade och måste ges tillbaka så fort som möjligt..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Tyskland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tyskland, lättar, restriktionerför , vaccinerade

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

von der Leyen: Största återhämtningspaketet sedan Marshallplanen

I dag besökte EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen Portugal, första stoppet på en rundresa till de EU-länder som är först i tur att få ta del av pengar från EU:s coronafond som uppgår till hela 8 000 miljarder svenska kronor. Coronapengarna är ett prestigeprojekt för EU och von der Leyen vill sätta press på länderna för att garantera att bidragen används på rätt sätt. ”Svenska skattebetalare ska inte vara med och finansiera bidrag till länder som missköter sig”, säger Liberalernas ekonomisk-politiske talesman Mats Persson..

SR - 5 timmar sedan

Bilbomb vid militärbas skadar minst 36 – största attentatet på flera år

En bilbomb vid en militärbas i norra Colombia, vid gränsen till Venezuela, skadade minst 36 personer i går. Colombias president Ivan Duque åkte omedelbart till attentatsplatsen och sa att polisen har två hypoteser vad gäller de som ligger bakom bilbomben, knarkkartellen Gaor 33 eller gerillan ELN. Det handlar om det största attentatet mot colombiansk militär på fler år och både militär personal och civila fanns bland de skadade..

SR - 5 timmar sedan

Förarbevis för vattenskotrar ska införas

I dag har riksdagen sagt ja till regeringens förslag om att införa förarbevis för vattenskoter. Från första maj nästa år måste förare vara minst 15 år, och ha blivit godkända efter att ha gått en förarutbildning, för att få ett bevis. Vattenskotrarna har varit omdebatterade, och sedan 2011 har ett tiotal personer omkommit i vattenskoterolyckor.

SR - 5 timmar sedan

EU:s utrikeschef: Var beredd på sämre relationer med Ryssland

I skuggan av mötet mellan Joe Biden och Vladimir Putin lade EU fram en ny strategi om sin relation till Ryssland. EU:s utrikeschef Josep Borrell har inga större förhoppningar om att den djupfrysta relationen ska tinas upp i närtid. ”Vi måste vara realistiska och förbereda oss på att relationen kan försämras ytterligare”, sa Borrell på en presskonferens..

SR - 6 timmar sedan

Olga Persson: ”Sorgligt att det ska krävas att fem kvinnor mördas”

Regeringen presenterade på onsdagen ett 40-punkts program med allt ifrån förebyggande åtgärder till straffskärpningar för att motverka mäns våld mot kvinnor. Flera nya utredningar ska tillsättas men regeringen vill också göra lag av förslag som tidigare utredningar tagit fram. Olga Persson, ordförande för kvinnojoursorganisationen Unizon beklagar att det inte gjorts tidigare ”men nu har vi det och vi hoppas att det kommer generera resultat”..

SR - 6 timmar sedan

VMA i Eskilstuna kommun, Södermanlands län

Det brinner i en elbil på Dingergatan med giftig rök som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Sörmland..

SR - 6 timmar sedan

Bidens och Putins första ord efter mötet

I dag hölls toppmöte mellan USA:s president Joe Biden och Rysslands Vladimir Putin. Efter mötet har de båda talat med pressen, men inte på en gemensam presskonferens utan var för sig. Både Biden och Putin har sagt ett relationen mellan länderna är dålig, men att det här mötet är ett sätt att inleda en dialog mellan presidenterna..

SR - 7 timmar sedan

Ramberg: KD och M vill inte ha den här omröstningen

Vänsterpartiet är redo att fälla regeringen över frågan om fri hyressättning – även om det sker på SD:s initiativ, enligt vad Ekot erfar. Vänsterpartiet vill att Moderater och Kristdemokrater ska ta initiativet, men de verkar inte få några svar från de hållen, säger Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg. KD och M vill inte ha den här omröstningen - de tror att de skulle förlora politiskt på en regeringskris, säger Tomas Ramberg..

SR - 8 timmar sedan

Inga glada miner när Biden och Putin möttes idag

Toppmötet mellan Rysslands president Vladimir Putin och USA:s president Joe Biden pågår och innan mötet sa Putin att han hoppas att mötet blir produktivt och han tackade Biden för att han tagit initiativet till mötet. Vår Rysslandskorrespondent Johanna Melén rapporter på plats i Genève där mötet att det inte var några glada miner, utan det var två ganska bistra presidenter som möttes. Både Biden och Putin har sagt ett relationen mellan länderna är dålig, men att det här mötet är ett sätt att inleda en dialog mellan presidenterna..

SR - 8 timmar sedan

Ekot erfar: V redo att fälla regeringen – även på SD:s initiativ

Om statsminister Stefan Löfven inte accepterar Vänsterpartiets ultimatum när det gäller marknadshyrorna, så tänker partiet fälla regeringen, även om det är Sveriegdemokraterna som tar initiativet, enligt vad Ekot erfar. Förutsättningen är att även Moderaterna och Kristdemokraterna stödjer misstroendeomröstningen. Vänsterpartiet har inte tillräckligt många ledamöter för att på egen hand väcka en misstroendeförklaring, utan hoppas på stöd från Moderaterna och Kristdemokraterna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.