SVT > Inrikes

Sunday, 03 July, 01:44

SVT - 27 maj 22 kl. 23:05

Ny strid om vattenkraften – här läggs småkraftverken nerVattenkraftens nya miljöomprövning har redan stött på patrull. Flera oppositionspartier vill att regeringen pausar prövningarna för att inte för mycket elkraft ska försvinna. Men en tredjedel av kraftverksägarna i första prövningsomgången som har ansökt om pengar från Vattenkraftens miljöfond har ansökt om att få lägga ner..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Vattenkraftens

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny stridom , vattenkraftenhär , läggs, småkraftverken, ner

Fler nyheter från SVT

SVT - 14 timmar sedan

Besked om pilotstrejk först på måndag – förhandlingarna med SAS fortsätter

Den infekterade konflikten mellan flygbolaget och piloter som kräver att de anställs på nytt efter pandemivarslen har fortfarande inte lösts. Vid lunchtid på lördag sa SAS förhandlingschef Marianne Hernæsen att parterna gör allt för att hitta en lösning – deadline har nu satts till måndag. – Ingen av oss har sovit på ett långt tag.

SVT - 19 timmar sedan

Novus: Kristersson tappar förtroende – Andersson ”ensam på toppen”

Moderatledaren Ulf Kristersson tappar förtroende bland väljarna, visar Novus senaste mätning. Statsminister Magdalena Andersson är forsatt i topp. – Vi behöver gå tillbaka till moderatledaren Fredrik Reinfeldt för att se lika höga förtroendesiffror för en sittande statsminister, och det som gör detta ännu mer uppseendeväckande är att hon är ensam på toppen, säger Torbjörn Sjöström, som är vd på Novus..

SVT - 19 timmar sedan

Vem är Rakhmat Akilov?

Rakhmat Akilov blev ökänd i Sverige när han den 7 april 2017 utförde terrorattacken på Drottninggatan. Fem personer dog och ett tiotal skadades svårt när han med en lastbil mejade ner människor och slutligen kraschade in i entrén vid Åhléns..

SVT - 20 timmar sedan

2 juli: Nattens nyheter

SVT - 23 timmar sedan

Farliga ämnen i många billiga leksaker

Många billiga leksaker som säljs i nätbutiker kan innehålla höga halter av farliga ämnen, visar Kemikalieinspektionens stickprov. Efter myndighetens kontroll slutade en majoritet av företagen att sälja leksakerna som fastnade i kontrollen..

SVT - Igår: 00:20

”Vem ska nu ta hand om mitt barnbarn?”

Beata Bystrzycka har en planerad flygresa under lördagen från Oslo till Reykjavik för att ta hand om sitt barnbarn Felix när dottern jobbar. Nu kan resan att ställas in på grund av SAS-konflikten. – Vem ska då ta hand om honom?

SVT - Igår: 22:24

De kan påverkas av en strejk – från piloter till resenärer

Om bara några timmar kan en stor strejk bland SAS-piloter vara ett faktum – om inte parterna kommer överens om det nya kollektivavtalet innan deadline 00.01. Vad händer om strejken bryter ut, vilka påverkas och hur?

SVT - Igår: 17:26

Professorn om Erdogans utlämningskrav: ”Kan inte ha godkänts från svensk sida”

Ove Bring, professor i internationell rätt, tror inte att president Erdogans krav kommer att leda till några utlämningar från Sverige. Enligt honom är den svenska och internationella lagstiftningen kring utlämningar okränkbar. – Det är just kravet på dubbel straffbarhet som kommer att skydda de flesta, om inte alla, som står på listan, säger han..

SVT - Igår: 16:57

SAS: ”Fullständigt absurda uttalanden”

Om parterna inte når någon lösning före 00.00 i natt går 900 SAS-piloter i Sverige, Norge och Danmark ut i strejk. Det norska pilotförbundet har sagt att de är beredda att låta företaget gå i konkurs om deras krav inte nås.

SVT - Igår: 15:07

FHM: Antalet bekräftade covidfall fortsätter öka

Antalet bekräftade fall av coronasmittade i Sverige fortsatte att öka förra veckan, uppger Folkhälsomyndigheten. Nu larmar FHM om att ökningen väntas fortsätta – och därmed även belastningen på vården under sommaren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.