SR > Nyheter

Wednesday, 29 June, 17:30

SR - 27 maj 22 kl. 12:18

Svenska politiker pekas ut som terrorister i turkisk mediaTidningen Turkiye Gazetesi har pekat ut fem svenska politiker och anklagar dem för att samarbeta med den kurdiska organisationen PKK, som är terrorklassad av både Turkiet och EU.Evin Incir som sitter i EU-parlamentet för Socialdemokraterna är en av de utpekade och hon säger att hon är ”sårad och förbannad över de lögner som sprids.”Yavuz Baydar, turkisk journalist och krönikör på SvD, säger att publiceringarna saknar grund..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Turkiye Gazetesi, PKK, Turkiet, EU, Incir, Socialdemokraterna, Baydar, SvD

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska politiker, pekasut som , terroristeri , turkisk, media

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Nato bjuder in Sverige och Finland till att bli medlemmar

Under eftermiddagen kom beskedet vid Natotoppmötet i Madrid att Natos stats- och regeringschefer nu bjuder in Sverige och Finland till att bli Natomedlemmar.Beslutet kommer inte ens ett dygn efter att medlemsansökningarna fått grönt ljus av Turkiet som ju tidigare motsatt sig ansökningarna.”Idag har Natos ledare tagit det historiska beslutet att inbjuda Finland och Sverige till att bli medlemmar av Nato”, sa Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg tidigare idag..

SR - 15 minuter sedan

Svenska kurder oroade över Sveriges avtal med Turkiet: ”Oacceptabelt”

Kurder i Sverige känner sig svikna över att Sverige och Turkiet skrivit under ett avtal som bland annat ska göra processen att utlämna terrormisstänkta till Turkiet snabbare.Vildan Tanrikulu var tidigare medlem i Socialdemokraterna, men när beslutet kom valde han att lämna partiet.Ridvan Altun sitter med i NCDK och säger att detta sprider oro bland kurder i Sverige..

SR - 30 minuter sedan

Kritiken: Inte regimen i Turkiet som ska besluta åt Sverige

Reaktionerna var blandade på att Turkiet nu accepterar Sverige som Natomedlem.Kritikerna menar att Sverige gjort alltför stora eftergifter gentemot Turkiet och att möjligheten att kritisera kränkningar av mänskliga rättigheter minskat.Men att Sverige nu sitter vid bordet innebär en möjlighet att påverka, menar andra..

SR - 1 timme sedan

Trots stängda butiker i Ryssland gör H&M högre vinst än väntat

Trots att alla affärer i Ryssland, Ukraina och Belarus är helt stängda så gör klädkedjan H&M en högre vinst än väntat för det andra kvartalet.Vinsten före skatt uppgår till nästan 5 miljarder kronor vilket kan jämföras med 3,6 miljarder kronor motsvarande period föregående år. Det var klart högre än vad marknaden förväntade sig.

SR - 1 timme sedan

Andersson: ”Laglydiga medborgare behöver inte vara oroliga”

Efter Nato-uppgörelsen kräver Turkiet nu att Sverige och Finland lämnar ut 33 turkiska medborgare som de klassar som terrorister. Men laglydiga medborgare behöver inte vara oroliga försäkrar statsminister Magdalena Andersson.Statsministern kan inte svara på om det handlar om en ny turkisk lista eller samma som landet presenterat tidigare..

SR - 1 timme sedan

Utlämningskravet kan drabba journalister i Sverige – ”oacceptabelt”

Turkiet kräver att 21 personer, som de menar är terrorister, utlämnas från Sverige.Det är fortfarande oklart om de journalister och publicister som Turkiet tidigare pekat ut ingår i det senaste utlämningskravet."Jag hoppas att svenska regeringen ganska snabbt nu kan avfärda de här diskussionerna", säger Jesper Bengtsson, ordförande för Svenska PEN..

SR - 2 timmar sedan

Ann Linde (S): ”Vi ska inte vara en fristad för terrorister”

Utrikesminister Ann Linde (S) berättar i P1-morgon hur hon ser på Sveriges del av överenskommelsen.Hon påpekar att Sverige inte kommer ändra sin yttrandefrihetslagstiftning eller demokratiska rättigheter. "Däremot kommer det vara en betydande skärpning när det gäller att kriminalisera terrorismaktiviteter.

SR - 2 timmar sedan

Så har de politiska reaktionerna varit

Överenskommelsen har inte gått obemärkt förbi i den svenska debatten.Enligt Ekots inrikespolitiska kommentator Tomas Ramberg är det egentligen bara två partier, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, som har uttryckt kritik mot överenskommelsen..

SR - 2 timmar sedan

Sveriges ansökan – det händer nu

En formell inbjudan från Nato har nu kommit till både Sverige och Finland. Och vad händer nu? Tomas Ramberg, inrikespolitisk kommentator på Ekot, förklarar..

SR - 2 timmar sedan

Ramberg: Möjligt att väcka misstroende men osannolikt i nuläget

Riksdagen är på sommaruppehåll och snart är det riksdagsval. Det är möjligt att väcka misstroende mot en minister, men Tomas Ramberg, inrikespolitisk kommentator, menar att det i nuläget verkar osannolikt."Den enda som har nämnt detta är partilösa Amineh Kakabaveh som är väldigt engagerad i den här frågan, och det kan hon inte åstadkomma på egen hand", säger Tomas Ramberg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.