SR > Nyheter

Monday, 27 June, 02:21

SR - 27 maj 22 kl. 12:15

Klarnas VD: Investerare har blivit allt mer kortsiktigaDet svenska techbolaget för betaltjänster Klarna har på grund av stora förluster tvingats varsla 10 procent av sina anställda och bolagets VD, Sebastian Siemiatkowski, riktar nu kritik mot investerares kortsiktighet som "otroligt negativ".Klarna som under det första kvartalet 2022 gjorde en förlust på 2,5 miljarder kronor har sjösatt ett omfattande sparpaket som innebär att 10 procent av deras personalstyrka tvingas lämna bolaget.Sebastian Siemiatkowski menar att investerare som placerar pengar i företag gått från att vara långsiktiga premiera tillväxt till att nu bli mer kortsiktiga och fokusera mer på vinster..
Läs mer på SR
Läs mer om:
VD, Klarna, Siemiatkowski

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KlarnasVD , Investerarehar blivit allt , mer, kortsiktiga

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Svenska cybersäkerhetschefen: "Det är ett stort antal sårbarheter"

Under ett dygn så sker det ett stort antal attacker mot Sverige, det är överbelastningsattacker, försök att ta sig in i olika system, säger Therese Naess, chef för Nationellt cybersäkerhetscenter.Cyberangrepp har av bland annat Försvarsmakten pekats ut som en möjlig reaktion från Ryssland på Sveriges ansökan om ett Natomedlemskap. Hittills har man enligt Therese Naess inte sett någon ökning av incidenter som man tror har med den svenska Natoansökan att göra..

SR - 4 timmar sedan

Läktare kollapsade - Minst 5 döda och hundratals skadade

En läktare i en tjurfäktningsarena har kollapsat i staden El Espinal i Colombia, rapporterar lokala medier.Flera tjurar ska även ha flytt ut från arenan och orsakat panik på stadens gator, på bilder ses människor attackeras av tjurarna.En stor räddningsinsats pågår på platsen..

SR - 6 timmar sedan

Misstänktes advokat: "Det råder inget tvivel om vem som är gärningsman"

Den man som misstänks för terrorbrott i Oslo i helgen vägrar fortfarande att prata med polisen.Men till sin försvarare har han sagt att han vill att förhören ska direktsändas.Hör mannens advokat Jon Kristian Elden i en intervju från norska NRK..

SR - 12 timmar sedan

Scouterna vill få fler från förorter ut i naturen

För att göra friluftsliv mer tillgängligt för barn i socioekonomiskt utsatta områden driver nu, för första gången, Scouterna sommarläger i Stockholmsförorten Husby.Ledare är ungdomar från området som utbildas och leder grupper som sommarjobb de fått via Stockholms stad. Om det faller väl kan samma modell komma att användas i andra områden, i bland annat Göteborg och Malmö..

SR - 7 timmar sedan

G7-länderna vill investera 600 miljarder dollar i infrastrukturprogram

G7-länderna vill investera 600 miljarder dollar i ett internationellt infrastrukturprogram.Det framkom i eftermiddag på det stora mötet i södra Tyskland. ”Det handlar om att G7 länderna vill erbjuda alternativ till fattigare länder som behöver hjälp med till exempel stora infrastrukturinvesteringar”, säger Ekots utsände Joel Wendle..

SR - 8 timmar sedan

Chock, ilska och sorg i Oslo – misstänkte mannen häktas imorgon

Under dagen har nya förhör hållits med den man som greps efter skjutningen i Oslo natten till lördag. Men än har han inte gett några förklaringar till dådet:”Arbetet framåt handlar om att få en förklaring av den misstänkte”, säger Börge Enoksen som leder utredningen.Två personer dödades och över 20 skadades i dådet som utreds som en extrem islamistisk händelse.

SR - 11 timmar sedan

Svårt att hitta personal för grekiska turistföretag

Den grekiska turistbranschen har stora problem med att hitta personal eftersom som unga grekerna inte vill ha säsongsjobben i besöksnäringen.Tilemahos Maragos tvingades stänga sin restaurang under pandemin och nu när han öppnat igen har flera i den gamla personalgruppen flyttat utomlands.Tsalazidis Christos jobbar i en bar på en turistort och tjänar 1500 euro i månaden, och han jobbar varje dag..

SR - 9 timmar sedan

Efter jordbävningen i Afghanistan: ”Enorma utmaningar väntar befolkningen”

Hjälpbehovet är stort i östra Afghanistan efter jordbävningen där i onsdags. Över 1000 människor har omkommit och ännu fler tros ha skadats. Sveriges Radios korrespondent Naila Saleem har precis kommit till området:”Det är 10 000 hus som ska ha förstörts, så det är väldigt många som drabbas.

SR - 10 timmar sedan

400.000 personer kan inte få tillgång till en e-legitimation

Myndigheten för digital förvaltning, DIGG, håller på att ta fram ett förslag för att utländska id-handlingar ska kunna godkännas för den som behöver en e-legitimation.Idag krävs en svensk id-handling med ett personnummer för att få e-legitimation, vilket utestänger 400.000 personer, bland annat många arbetspendlare med svenska bankkonton.

SR - 11 timmar sedan

Hälften av Myanmars befolkning i fattigdom efter kuppen

Myanmars ekonomi har efter militärkuppen och pandemin nästan helt fallit samman. Arbetslösheten växer snabbt och tiotals miljoner invånare är i behov av akut humanitär hjälp.Det var inte vanligt att se tiggare på Yangons gator innan militärkuppen – de fanns men inte i den omfattning som man ser nu.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.