SvD > Kultur

Thursday, 17 June, 04:48

SvD - 08 maj 21 kl. 21:15

Riskens komplicerade grammatik grumlar vårt omdömeVarför är många rädda för den minimala risk som det innebär att vaccinera sig mot covid, men lämnar gladeligen hemmet trots den betydligt större sannolikheten att bli överkörd av en bil? Rädsla och risk smälter samman inför det okända i den irrationalitet som vi ofta landar i..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riskens, komplicerade, grammatik, grumlarvårt , omdöme

Fler nyheter från SvD

SvD - 7 timmar sedan

Kan lidande mätas med en estetisk måttstock?

Debatten om Kristina Sandbergs sjukdomsskildring ”En ensam plats” blottade en osäkerhet inför hur man ska bedöma något som är skrivet så personligt. Att ta avstamp i det egna lidandet för att skapa konst kan alltså upplevas högst provocerande. Men varför?.

SvD - 21 timmar sedan

Förnuftets ständiga kamp mot sig själv

Det mänskliga förnuftet har två sätt att agera: som en soldat eller som en spejare, menar Julia Galef i boken ”The scout mindset”. Soldaten främjar förmågan att agera samfällt men tystar invändningar, medan spejaren ständigt söker och ifrågasätter..

SvD - Igår: 21:39

Asap Rocky: Trump gjorde allt lite värre

”Han fick mig inte frisläppt. Om någonting, så gjorde han allt lite värre”.Det säger Asap Rocky om ex-presidenten Donald Trump i sin egen dokumentärfilm ”Stockholm syndrome,” enligt Rolling Stone..

SvD - I förrgår: 21:15

Motståndet i Belarus har litterära förtecken

Protesterna i Belarus har mötts av en blind våldsapparat. Men aldrig förr har resningen varit så bred och kreativt sprudlande. Poeter och författare står sida vid sida med medborgarna i ett motstånd som handlar om att delta inte bara med ordet utan med livet som insats..

SvD - I förrgår: 21:09

Kalle Lind startar förlag

SvD - I förrgår: 16:09

Konsertbranschen: Ingen skillnad för oss

Regeringen går ännu ett steg längre i att lätta upp publikrestriktionerna. Enligt ett nytt förslag ska det nya publiktaket 1 juli gälla per sektion, snarare än för hela lokalen eller arenan.– Jag gläds med sporten, säger Joppe Pihlgren på Svensk Live..

SvD - I förrgår: 11:50

Liberalen tvingas föra tvåfrontskrig

I sin nya bok försöker Andreas Johansson Heinö förse modstulna liberaler med nya argument. Han räds inte ämnets komplexitet – men bristen på ett sammanhängande narrativ bekymrar Måns Wadensjö..

SvD - I förrgår: 09:29

”Lotta på Liseberg” får publik

SvD - I förrgår: 09:00

Wedin: ”Liljeholmsbadet är bortom räddning”

KULTURDEBATT | Jag värnar skattebetalarnas pengar – att renovera Liljeholmsbadet blir för dyrt, konstaterar Stockholms fastighetsborgarråd Dennis Wedin (M). ”En rivning går tvärt emot Länsstyrelsens rekommendationer”, svarar Mats Wickman..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.