SR > Nyheter

Friday, 18 June, 23:03

SR - 08 maj 21 kl. 18:48

Stödlinje planerad till 2022 - kritiker vill han den nuUnder förra året kunde landets 71 stödlinjer endast svara på 230 000 samtal av 730 000 från personer som behöver hjälp. Efter att den tidigare nationella stödlinjen lades ner har Folkhälsomyndigheten utrett och konstaterat att det finns behov av en nationell stödlinje till personer med psykisk ohälsa. Men trots det hårda trycket på hjälp - så planeras den nationella stödlinjen inte att öppnas förrän till sommaren 2022..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Folkhälsomyndigheten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stödlinje, planeradtill , 2022, kritikervill han den nu

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Alla 349 ledamöter kallade till riksdagen – “Olustigt”

För första gången sedan pandemin bröt ut samlas riksdagens alla ledamöter i plenisalen – det gäller måndagens misstroendeomröstning mot statsminister Stefan Löfven (S). Det blir en särskild utmaning för biträdande riksdagsdirektör Claes Mårtensson, som uppger att han vidtagit flera smittskyddsåtgärder. Men alla är inte övertygade.

SR - 2 timmar sedan

Sommarhettan slog till – här var det 34 grader

På fredagen slog sommarhettan till på flera håll i Sverige. Varmast verkar det ha varit i Kolmården i Östergötland med 34,3 grader, och det har varit riktigt varmt på flera andra håll också , säger Linnea Rehn, meteorolog på SMHI. “Det är temperaturer som ligger mycket över det normala.

SR - 4 timmar sedan

EU:s coronastöd på väg – men Sverige får vänta

Ett år efter beslutet om EU:s stora Coronastöd på 750 miljarder euro ska pengarna snart börja pumpas ut. EU-kommissionen har godkänt de första investeringsplanerna från fem länder men Sverige får vänta eftersom vi lämnade in vår plan sent. ”Vi har ju väldigt låg statsskuld.

SR - 4 timmar sedan

Moskva inför obligatorisk vaccinering

I Ryssland, särskilt i huvudstaden Moskva, ökar nu åter spridningen av covid-19 snabbt. Nya varianter tros ligga bakom och i veckan beslutade myndigheterna i Moskva att vaccinering blir obligatoriskt för personal inom tjänstesektorn. Att införa obligatorisk vaccinering är kontroversiellt, inte minst i Ryssland där många är skeptiska till att vaccinera sig..

SR - 4 timmar sedan

Då sker första dykningarna till Estonias vrak

De första dykningarna ned till Estonias vrak kommer att ske åttonde juli, enligt Statens haverikommission. Myndigheten har avsatt tio dagar på plats ute på Östersjön och syftet är att göra en förstudie av bottenförhållandena inför framtida undersökningar av de två nya hål som i upptäckts i Estonias skrov. “Det kommer krävas analyser innan vi kan redogöra resultaten”, säger Jonas Bäckstrand, ställföreträdande generaldirektör på Statens haverikommission..

SR - 6 timmar sedan

Anställda i Riksbanken gjorde oetiska aktieaffärer

Medarbetare i Riksbanken har gjort värdepapperstransaktioner i strid med bankens etiska regler, rapporterar Riksbanken själva. Det handlar bland annat om affärer som gjorts nära kommande penningspolitiska beslut. “Vi har identifierat att det finns ett tolkningsutrymme i våra etiska regler som vi nu ska tydliggöra så att medarbetare kan göra rätt framöver”, säger Riksbankens riskchef Annika Odelros..

SR - 7 timmar sedan

Färre fick ekonomiskt bistånd under pandemiåret

Under förra året betalades närmare 12 miljarder kronor ut till hushållen i Sverige och det är en ökning med cirka två procent jämfört året innan. Antalet biståndsmottagare och biståndshushåll minskade dock med cirka två procent under samma period, alltså cirka 198 000 hushåll fick ekonomiskt bistånd någon gång under 2020. ”Det finns andra skyddsmekanismer som kickar innan det blir frågan att ansöka om ekonomiskt bistånd, exempelvis a-kassa”, säger Daniel Svensson, utredare på Socialstyrelsen..

SR - 7 timmar sedan

Norge lättar på inreserestriktionerna

Norge anpassar sig från den 5 juli till EU´s indelning av länder i förhållande till smitta och från den 24 juni så slipper den med ett coronacertifikat krav på karantän vid inresa till Norge. Statsminister Erna Solberg betonar dock att de lättnader som görs inom landet hänger på fortsatt stränga gränskontroller. Smittan sjunker i Norge och snart hälften av landets vuxna befolkning har fått minst en dos vaccin och det öppnar för flera omfattande lättnader i restriktionerna inom landet..

SR - 8 timmar sedan

Fotbolls-EM: Hör Sveriges match mot Slovakien

I dag klockan 15 spelar de svenska fotbollsherrarna mot Slovakien i ryska St Petersburg. Efter 0-0 i premiären mot Spanien i Sevilla väntas något lättare motstånd, även om Slovakien också vann sin premiär mot Polen. "Jag ser fram emot att se det svenska anfallsspelet.

SR - 8 timmar sedan

Oroande valförlust för Boris Johnson

Det brittiska regeringspartiet Tories som leds av premiärminister Boris Johnson förlorade igår parlamentsplatsen i en valkrets som man tidigare inte förlorat - förlusten kom i ett fyllnadsval i en valkrets nordväst om London. Fyllnadsvalet vanns denna gång stort av Liberaldemokraternas kandidat vilket kan vara ett av flera tecken på att den brittiska väljarkartan på grund av brexit är på väg att ritas om. Johnsons Tories har sen brexit satsat på och lyckats med att vinna över traditionella Labourväljare men valresultatet igår kan tyda på att den strategin i viss mån riskerar att skrämma iväg traditionella Toryväljare till exempelvis Liberaldemokraterna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.