SR > Nyheter

Saturday, 02 July, 21:40

SR - 25 maj 22 kl. 17:11

Minst 19 barn dödades – en av de värsta skolmassakrerna i USASkolskjutningen i Uvalde i Texas beskrivs som en av de värsta skolmassakrerna hittills i USA.Minst 19 skolbarn och två lärare dödades.”Det är en tragedi, jag kunde inte sova förra natten”, säger en förälder vars barn gick på skolan där dådet skedde..
Läs mer på SR
Läs mer om:
USA, Uvalde, Texas

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minst 19 barn, dödadesen av de , värsta, skolmassakrerna, i USA

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Mette Frederiksen sitter kvar – trots skarp kritik

Danmarks socialdemokratiska statsministern Mette Frederiksen får tills vidare sitta kvar på posten, trots den hårda kritik som riktades mot henne i veckan av minkkommissionens rapport.Det står klart efter att det socialliberala partiet Radikale Venstre gått ut med att man inte kommer att kräva en oberoende juridisk granskning av Mette Frederiksens beslut i fjor att avliva tio miljoner minkar, efter att en coronamutation upptäckts. Radikale Venstre kräver däremot att regeringen utlyser val senast i oktober.

SR - 4 timmar sedan

Landskrona låter ukrainska flyktingar läsa SFI – trots EU-direktiv

Ukrainska flyktingar som kommit till Sverige har idag inte rätt till SFI, då de omfattas av EU:s massflyktsdirektiv.Men Fredrik Menkus Wegbratt, förvaltningschef i Landskrona, säger att kommunen vill undvika att försätta ukrainska flyktingar i utanförskap – och därför ger man flyktingarna chansen att lära sig svenska via SFI.Centerpartiet, Miljöpartiet och Liberalerna kräver att regeringen ger resurser till alla kommuner för att införa SFI för ukrainare..

SR - 5 timmar sedan

Regeringen vill utreda skärpt arbetsplikt vid höjd beredskap

Regeringen vill utreda hur arbetsrätten snabbt kan anpassas vid höjd beredskap, eller om det blir krig i Sverige eller i närområdet.Det handlar till exempel om att kunna förlänga arbetstiden, för att viktiga samhällsfunktioner som tåg och sjukvård ska fungera. Det säger Mika Metso, politiskt sakkunnig hos arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, till TT.

SR - 6 timmar sedan

Centerpartiet vill slopa amorteringskrav

Centerpartiet vill avskaffa det förstärkta amorteringskravet för gott. Partiet vill också att Finansinspektionen ska se över möjligheten att pausa det grundläggande amorteringskravet.Anledningen beror på de höjda räntor och levnadskostnader som påverkar hushållen runt om i landet.

SR - 7 timmar sedan

Tyskland satsar på billig kollektivtrafik i sommar

I Tyskland kan man under sommaren åka med den lokala- och regionala kollektivtrafiken i hela landet för bara 9 euro i månaden, alltså knappt 100 svenska kronor. Den så kallade 9-eurobiljetten, som kommer sig av de höga priserna på energi och bränsle, har blivit en succé och från flera håll har det kommit krav på en fortsättning också i höst. Men finansminister Christian Lindner från liberala FDP har i veckan sagt till tyska nyhetsbyrån DPA att han inte vill se en fortsättning av 9-eurobiljetten..

SR - 8 timmar sedan

Grundskolor skyldiga att erbjuda mer lovskola: ”Himla bra”

Sedan 1 juli är grundgrundskolor skyldiga att erbjuda niondeklassare som riskerar att inte bli behöriga till ett nationellt yrkesprogram på gymnasiet, 25 timmar mer lovskola än tidigare.På lovskola kan man läsa svenska, svenska som andraspråk, matte och engelska.Sommarskoleleven Elham Ghafoori är positiv till utökningen: ”Jag tycker att det blir himla bra.

SR - 8 timmar sedan

C, L och MP: ”Erbjud ukrainska flyktingar svenskutbildning”

Enligt massflyktsdirektivet har inte ukrainska flyktingar rätt till SFI, något de tre riksdagspartierna Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet vill se ändring på.”Vi måste planera för att det här är människor som kommer stanna i Sverige och då rusta dem för att kunna ta sig in på arbetsmarknaden”, säger Rasmus Ling, Miljöpartiet.Migrationsminister Anders Ygeman säger till Ekot att om konflikten i Ukraina blir långvarig kan ukrainare i Sverige komma att få SFI..

SR - 8 timmar sedan

Efter jordbävningen i Afghanistan – många har förlorat sina närmaste

Barmaldistriktet i sydöstra Afghanistan nära den pakistanska gränsen är ännu ett område som drabbats hårt av jordbävningen för en dryg vecka sedan.175 personer omkom och 1000 hus förstördes, uppger de lokala myndigheterna till Ekot.Vägarna dit är mycket dåliga och det saknas infrastruktur som telefonnät, sanitet och rent vatten, rapporter vår korrespondent på plats i en av de drabbade byarna..

SR - 8 timmar sedan

Hans kusin kan ha dött i lastbilen med migranter: “Känns hemskt”

Lastbilstragedin i Texas, där närmare 50 migranter hittades döda, beskrivs som den dödligaste händelsen kopplad till människosmuggling i USA i modern tid.Ekot har besökt den numera ökända platsen där de döda påträffades.“Det känns hemskt.

SR - 9 timmar sedan

Avlidna migranter hedras i San Antonio, Texas

I San Antonio i Texas har det skapats en tillfällig minnesplats för de runt 50 migranter som hittades döda i en överhettad lastbil.Ekots utsände har träffat flera invånare i San Antonio som är djupt berörda.Två personer har nu åtalats för transport av illegala migranter med dödlig utgång..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.