SR > Nyheter

Tuesday, 28 June, 18:10

SR - 23 maj 22 kl. 14:10

100 fall av apkoppor i Europa – ”har mildare sjukdomsförlopp”De som smittats med Apkoppor i Europa får ett mildare sjukdomsförlopp än de som fått samma sjukdom i utbrott i Afrika, det har visat sig nu när man kunnat studera dom flertalet fall som dykt upp i Europa. ” Vi ser att de här patienterna inte är kritiskt sjuka på något sätt”, säger Klara Sondén är infektionsläkare och utredare på Folkhälsomyndigheten. Det är ungefär hundra personer som bekräftats smittade med apkoppor i Europa, varav ett fall i Sverige..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Europa, Apkoppor, Afrika, Klara Sondén, Folkhälsomyndigheten, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 100, fallav , apkoppori , Europahar , mildare, sjukdomsförlopp

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Natosamtalen med Erdogan har börjat: ”Man försöker få ihop ett gemensamt uttalande”

Under eftermiddagen i dag, tisdag, påbörjades samtalen mellan Sveriges statsminister Magdalena Andersson, Finlands president Sauli Niinistö samt Turkiets president Erdogan, om de båda ländernas Nato-ansökan.”Man jobbar på att försöka få ihop ett gemensamt uttalande mellan Sverige, Finland och Turkiet”, rapporterar Sveriges Radios korrespondent Andreas Liljeheden som är på plats i Madrid.Även om man hoppas framsteg så tillägger Liljeheden att man från både svensk och finsk sida ner förhoppningarna något..

SR - 15 minuter sedan

Om din flygresa blir inställd: "Konsumenten har ett bra skydd"

900 piloter på SAS kan gå i strejk imorgon. Detta skulle i så fall påverka tusentals resenärer dagligen.Maja Lindstrand, jurist på konsumentverket, menar att konsumenten har ett bra skydd.

SR - 15 minuter sedan

Ramberg: ”Vattenfalls utspel kan få stor betydelse i valrörelsen”

Det är fullt möjligt att de här mindre reaktorerna blir av, säger Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg.Men det sker utveckling av andra energikällor samtidigt. Det blir en kapplöpning med vindkraft, enligt Ramberg.

SR - 1 timme sedan

Ryssland vill att Sida stoppar verksamhet

Ryssland vill att Svenska institutet och biståndsmyndigheten Sida ska upphöra med sin verksamhet i landet omedelbart. Annars riskerar svenska diplomater att utvisas från Ryssland. Det skriver ryska utrikesdepartementet på sin hemsida.

SR - 1 timme sedan

Flygexperten om Norges SAS-besked: "Väldigt viktig signal"

Det pågår förhandlingar mellan SAS och piloterna - kommer man inte överens så är risken stor för att strejken bryter ut i natt.Samtidigt har nu norska staten meddelat att dom inte vill gå in med nytt kapital i bolaget - men att dom kan tänka sig att gå in som delägare i SAS.Det här är ett positivt besked för bolaget, enligt norska flyganalytikern Hans Jörgen Elnäs..

SR - 1 timme sedan

Blandade politiska reaktioner på Vattenfalls förstudie

Från politiskt håll kommer blandade reaktioner på att Vattenfall ska undersöka förutsättningarna för att bygga två små modulära reaktorer i närheten av Ringhals.Skulle undersökningen visa på att alla förutsättningar möts kan den första reaktorn vara i drift i början av 2030-talet, enligt Vattenfall.Ringhals möter många krav som finns för att bygga nya reaktorer.

SR - 1 timme sedan

Skottland – Sturgeon vill rösta om självständighet nästa år

I Storbritannien meddelar idag den skotska regeringen att den planerar för en andra folkomröstning om Skottlands självständighet.Det berättar Skottlands försteminister Nicola Sturgeon inför parlamentet i Edinburgh. Datumet är satt till den 19 oktober nästa år.

SR - 2 timmar sedan

49 döda efter fängelseupplopp i Colombia – presidenten: "Ska utredas"

I Colombia har 49 fångar dött i samband med ett upplopp på ett fängelse i västra delen av landet, det uppger nyhetsbyrån AFP.Upploppet skedde under natten till idag i vad som beskrivs som ett rymningsförsök. Colombias President Ivan Duque har meddelat att händelsen ska utredas.

SR - 3 timmar sedan

G7-länderna vill starta klimatklubb

G7-länderna vill innan årets slut starta en klimatklubb för de länder som vill gå före och skynda på klimatomställningen. Det framgår efter toppmötet som avslutas i dag.Dessutom åtar sig länderna att satsa ytterligare 4,5 miljarder dollar i år för att bekämpa den växande hungersnöden i världen.

SR - 4 timmar sedan

EU:s miljöministrar i möte om omdebatterat klimatpaket

EU-kommissionen har föreslagit att det ska bli dyrare att släppa ut koldioxid för att nå klimatmålen.Utöver den tunga industrin, som redan betalar för sina utsläpp, vill man även inkludera vägtrafik och bostäder vilket innebär höjda kostnader för uppvärmning och dyrare bensin för hushållen.För att undvika protester ska EU kompensera hushållen och nu står striden mellan medlemsländerna om hur stor kompensationen ska vara..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.