DI > Ekonomi

Sunday, 03 July, 17:26

DI - 23 maj 22 kl. 13:55

Kina om Bidens charmturné i Asien: ”Dömd att misslyckas”
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bidens, Asien

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinaom , Bidens, charmturnéi , Asien, Dömdatt , misslyckas

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

S vill förbjuda friskolors vinster

VISBY. Socialdemokraterna går till val på att helt förbjuda friskolornas vinster och enligt statsminister Magdalena Andersson är det nu viktigt att ”alla eventuella kryphål täpps igen”. Skolföretaget Academedias vd Marcus Strömberg slår tillbaka och dömer ut förslaget som orealistiskt..

DI - 45 minuter sedan

M lovar mer i plånboken genom skattesänkningar

VISBY. Stigande inflation kan hindra stora politiska reformer när den nya regeringen ska tillsättas efter valet. Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson manar till ansvarstagande, samtidigt som hon ser utrymme för att kunna sänka skatter i höst..

DI - 1 timme sedan

Hur länge står hon ut?

Svenska väljare har ett tycke för partiledare som står ut. Att ta rejäla motgångar och svåra strider adlar politiker till politiska ledare..

DI - 2 timmar sedan

S vill förbjuda skolor att ta ut vinst

Socialdemokraterna vill förbjuda skolföretag att ta ut vinst. Förslaget lanseras av statsminister Magdalena Andersson (S) på Almedalsveckan..

DI - 1 timme sedan

Västvärldens mäktigaste bankman oroad över ekonomin

Att som svenska storbanker minska stödet till olje- och gasbolag leder till större koldioxidutsläpp – inte mindre.  Det hävdar JP Morgans vd och ordförande Jamie Dimon i en exklusiv intervju med Di, där han även spår att bankmarknaden snart förvandlas till den blodiga tv-serien ”Vikings”..

DI - 2 timmar sedan

Regeringen föreslår vinststopp för friskolor

Socialdemokraterna kommer att gå fram med ett förslag som förbjuder vinstuttag ur fristående skolor, säger statsminister Magdalena Andersson (S) på en pressträff..

DI - 2 timmar sedan

Gardells fastighetsoro: ”Liknar krisen i början av 90-talet”

Finansprofilen Christer Gardell går mot strömmen och ”ligger och köper på börsen nu”.  Det säger han i en intervju med SvD där han också spår massiva nedskrivningar för de stora riskapitalbolagens portföljer och tycker att den pressade fastighetssektorn liknar krisen i början av 1990-talet..

DI - 3 timmar sedan

Politiker covidpositiv – träffade Xi Jinping

En parlamentariker i Hongkong har testat positivt för covid-19, kort efter att ha träffat Kinas ledare Xi Jinping..

DI - 3 timmar sedan

Magdalena Andersson vill ge rika en ”möjlighet att bidra lite mer” till upprustningen

Sveriges snabba upprustning är en central pusselbit i Natoprocessen, men det finns frågetecken både kring tidsplan och finansiering.  Statsminister Magdalena Andersson (S) har inte släppt tanken på att en beredskapsskatt kan få betala mångmiljardnotan.   ”Det handlar i så fall om att de som har det allra bäst ställt i samhället skulle få möjlighet att bidra lite mer”, säger hon.

DI - 4 timmar sedan

Familjen sålde allt och köpte bitcoin – räds inte kryptoraset

För fem år sedan sålde familjen Taihuttu alla sina ägodelar, inklusive huset, och köpte bitcoin för hela slanten. Didi Taihuttu ser nu det branta raset i kryptovalutan som ett perfekt köptillfälle. ”När hela världen är skräckslagen och tror att bitcoin kommer krascha köper jag bara mer”, säger han till CNBC..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.