Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 03 July, 17:53

Cornucopia - 23 maj 22 kl. 13:44

Brott mot provstoppsavtalet blir första steget på rysk kärnvapeneskaleringDet är nu snart en vecka sedan Sverige och Finland ansökte om Natomedlemskap och inget av våra två länder har blivit kärnvapenbombade eller ens anfallet av Ryssland. När det gäller de ryska kärnvapnen – där 95% nedrustats sedan kalla kriget och den tidens hotbild inte finns kvar idag – så är inte insats av kärnvapen nästa steg på eskaleringstrappan, utan brott mot provstoppavtalet.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Sverige, Finland, Natomedlemskap, Ryssland, Tu, Bear, USA, Sovjetunionen, Obamas, Medvedevs, New Start, Kolahalvön, Nordpolen, Kaliningrad, Iskander, Natoansökan, Karlskrona, Storbritannien, Europa, BBC, Open Streetmap, Ukraina, Putin, Frankrikes, Novaja Semlja, Putins, Jorden, Rysslands

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brottmot , provstoppsavtaletblir första , steget, rysk, kärnvapeneskalering

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 3 timmar sedan

På plats i Visby för Almedalsveckan 2022

Så var vi på plats i Visby för Almedalsveckan 2022. Vi har ett späckat schema, men kan i mån av tid vara tillgängliga om någon vill oss något eller vill bjuda in Lena och/eller mig på något mingel eller event. Adelsgatan i Visby SAS har tydligt skjutit upp sin strejk, så en hel del makthavare kanske kommer till Almedalsveckan, men kan i bästa fall få svårt att komma därifrån.

Cornucopia - 9 timmar sedan

UPPDATERAS: Lychyansk fortfarande omstridd – 42 civila dödade i terrorbombningarna av Krementjuk och Odesa

Lychyansk är fortfarande omstridd och uppgifterna om att staden skulle ha fallit förnekades igår av Ukraina. Antalet mördade civila i terrorbombningen av Krementjuk, där ett köpcentrum träffades, och i Serhiivka i Odesa där ett fritidscenter träffades, är nu 42 personer. Ukraina har slagit mot mål i ryska Belgorod och mot ockuperade Melitopol hävdar rysk propganda.

Cornucopia - Igår: 10:05

UPPDATERAS: Rysk ammunitionsförråd sprängt i Popasna – små ryska förluster och inga stora offensiver – men tyst om Lysychansk

Ett ryskt ammunitionsförråd har sprängts i knutpunkten Popasna söder om det ukrainska försvaret Donbasutbukning. De ryska förlusterna fortsätter vara små vilket talar mot några stora offensiver. Den ukrainska generalstaben nämner inte Lysychansk i morgonrapporten, vilket kan betyda att något är på gång där.

Cornucopia - I förrgår: 08:25

UPPDATERAS: Ryssland flyr från Ormön – arton dödade i terrorbombning av Odesa – åtta dödade i Mykolajiv – ryskt landstigningsfartyg gått på mina – rysk offensiv stannat upp

Ryssland flydde alltså från Ormön sedan Ukraina slutligen beskjutit honungsfällan med artilleri. Arton civila dödades i rysk terrorbombning av ett bostadshus och en fritidsanläggning i Odesa, och dödstalen från bombningen av Mykolajiv är nu uppe i åtta efter ytterligare kroppar hittats under rasmassorna. Ett ryskt landstigningsfartyg ska ha gått på en mina utanför Mariupol och kan antagligen totalavskrivas.

Cornucopia - I förrgår: 06:48

Svagare krona och fallande börs – nedgångarna fortsätter i Asien under fredagsmorgonen

Den svenska kronan försvagas tillsammans med börsfallet under gårdagen. Nedgångarna fortsätter i Asien nu under fredagsmorgonen, även om det är lite lugnare. Vi kanske får tillbakaköp och en positiv fredag.

Cornucopia - 30 jun 22 kl. 11:53

Riksbanken höjer styrräntan med 0.5 procentenheter – räknar med att höja till 2% runt årsskiftet

Riksbanken höjde styrräntan reporäntan med 0.5 procentenheter till 0.75%.

Cornucopia - 30 jun 22 kl. 09:29

UPPDATERAS: Ryska offensiven har kört fast igen – FN: ryska avrättningar av civila ukrainare på 30 befriade orter

Den ryska offensiven mot Lychyansk och Sloviansk verkar utifrån förlustsiffrorna kört fast och Ryssland verkar alltså inte ha kraft nog mer än att anfalla under tre dagar. FN konstaterar i en rapport att rysk trupp under ockupationen av orter utanför Kyjiv, Chernihiv, Charkiv och Sumy avrättade (mördade) civila ukrainare på trettio orter, inte bara Butja, Borodijanka och Irpin. Ukraina slår med artilleri mot ryska försörjningsleder norr om Izium.

Cornucopia - 30 jun 22 kl. 08:49

Nedåt i Asien under torsdagsmorgonen

Börserna i de asiatiska tidszonerna faller under morgonen, efter en osäker amerikansk börs på onsdagen. Asiatisk tidszon Stockholmsbörsen backade svagt igår med -0.25% för OMXS30 och -0.

Cornucopia - 29 jun 22 kl. 15:49

Sverige och Finland nu inbjudna att skriva under Natos inträdesprotokoll – ratificering i medlemsländerna återstår

Nato bjöd idag formellt in Finland och Sverige till att bli medlemmar i den ömsesidiga defensiva försvarsalliansen och har gått med på att skriva under ländernas inträdesprotokoll. Efter att Sverige och Finland skrivit under återstår ratificering i Natoländernas trettio parlament och sedan är vi medlemmar. Sverige mellan två Natoländer Nato skriver: “We reaffirm our commitment to NATO’s Open Door Policy.

Cornucopia - 29 jun 22 kl. 13:53

Konjunkturen ur överhettning – halvvägs till lågkonjunktur – hushållen mest negativa någonsin

Sveriges ekonomi trillade (igen) ur överhettning och är nu halvvägs till lågkonjunktur trots att industrin förblir överhettad. Hushållens konfidensindikator är på den lägsta någonsin sedan mätningarna började och man var inte ens så här negativa under finanskrisen. Konjunkturbarometern per juni 2022 Data: Konjunkturinstitutet (KI) Industrin är som enda huvudsektor kvar i överhettning med en indikator på +20.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.