Expressen > Nyheter

Tuesday, 28 June, 17:01

Expressen - 23 maj 22 kl. 13:38

Rysk soldat döms till livstid – sköt civil manDen ryske soldaten Vadim Sjisjimarin, 21, döms till livstids fängelse i den första rättegången om krigsbrott i Ukraina.Sjisjimarin stod åtalad för att ha mördat en obeväpnad 62-åring – något som han erkänt sig skyldig till under rättegången. Ukrainas statsåklagare förbereder nu ett 40-tal krigsbrottsåtal som förväntas gå till rättegång inom kort, enligt the Guardian. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Vadim Sjisjimarin, Ukraina, Guardian

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rysk, soldat, dömstill , livstid, sköt, civilman

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 minuter sedan

Andersson i möte med Erdogan om Natoansökan

Fyrpartsförhandlingarna mellan Sverige, Finland, Nato och Turkiet har startat vid sidlinjen av den pågående Natokonferensen i Madrid, rapporterar turkiska nyhetsbyrån Anadolu. På agendan står det turkiska motståndet mot de nordiska ländernas Nato-ansökningar. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har hävdat att han under mötet kommer presentera dokumentation för hur Sverige och Finland tolererar – och i vissa fall stöder – grupper som i Turkiet är terrorklassade.

Expressen - 10 minuter sedan

Misstänkta släppta efter dödsfall i Gnesta

De tre män som anhölls sedan en 45-årig kvinna hittats död i Gnesta har släppts, rapporterar lokala medier..

Expressen - 10 minuter sedan

Facebook tar bort erbjudanden om abortpiller

Facebook och Instagram tar bort inlägg med erbjudanden om abortpiller i USA, rapporterar AP..

Expressen - 30 minuter sedan

Datum satt för skotsk folkomröstning

Skottlands regering har spikat den 19 oktober 2023 som datum för en andra vägledande folkomröstning om självständighet, meddelar regeringschef Nicola Sturgeon..

Expressen - 45 minuter sedan

Kraftig algblomning i Östersjön: ”Vi straffas”

Algerna blommar tidigt i Östersjön i år. Anledningen är det varma vädret som Sverige har bjudit på senaste tiden. – Cyanobakterier trivs i starkt ljus, varma och lugna vatten, förklarar Angela Wulff, biolog och forskare om alger vid Göteborgs universitet.

Expressen - 1 timme sedan

Carl-Uno Sjöblom död

Radio- och teveprofilen Carl-Uno Sjöblom är död, rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt..

Expressen - 1 timme sedan

Efter passkaoset – polisen utökar öppettider

För att möta passkaoset har polisen i region Väst beslutat utöka öppettiderna för de som vill ansöka om provisoriska pass..

Expressen - 2 timmar sedan

900 piloter kan gå ut i strejk – tiden rinner ut

Förhandlingarna pågår för fullt under tisdagen mellan SAS-ledningen och piloterna.Men ett underskott på 20 miljarder gör att SAS står inför ett stålbad.SAS har kallat piloternas strejkvarsel ”obegripligt och tondövt” och beskyller pilotfacket för att sänka bolaget genom att inte gå med på avtal som sänker personalkostnaderna.

Expressen - 3 timmar sedan

Vattenfalls plan: Satsa på mindre kärnkraftverk

I takt med ett växande elbehov vänder Vattenfall åter blicken mot kärnkraft.Bolaget utreder nu möjligheten att bygga minireaktorer vid Ringhals kärnkraftverk..

Expressen - 4 timmar sedan

Stoltenberg håller pressträff inför Nato-mötet

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg håller en presskonferens inför dagens toppmöte i Madrid.  Natomedlemmarna kommer bland annat att diskutera Ryssland och utvecklingen i Ukraina. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.