News55 > Nyheter

Sunday, 03 July, 16:30

News55 - 23 maj 22 kl. 13:27

Hon får operastipendiumDrottningholmsteaterns vänners operastipendium på 100 000 kronor går i år till sopranen Helena Schuback. Hon får det "för sin färgrika, uttrycksfulla röst och starka känsla för barockens musikaliska språk", enligt juryn. "Helena är en ung sångerska med. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
Helena Schuback

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon får operastipendium

Fler nyheter från News55

News55 - 4 timmar sedan

S vill förbjuda vinstuttag i skolan

Socialdemokraterna vill förbjuda skolföretag att ta ut vinst. Samtidigt säger man nej till nya religiösa friskolor. Förslagen lanseras av statsminister Magdalena Andersson på Almedalsveckan.

News55 - 30 minuter sedan

Suzanne Osten: ”Jag kände mig utpekad av döden”

Regissören Suzanne Osten tycker att det är kul och intressant att åldras, men kämpar mot åldersföraktet inom sitt gebit..

News55 - 1 timme sedan

Man nedknuffad på tunnelbanespår av främling

En man knuffades ned på tunnelbanespåret i Stockholm när ett tåg var på väg mot perrongen. Kvinnan som var okänd för mannen hölls kvar av vittnen tills polisen kom till platsen. Händelsen inträffade på tunnelbanestationen i Hökarängen i södra Stockholm….

News55 - 45 minuter sedan

Stark vann på Europatouren – Karlsson tappade

Amundi German Masters, som är en del av Europatouren, har spelats klart. Efter tre fantastiska rundor fick Jessica Karlsson se sig slagen på sista hålet av Maja Stark. – Jag är bara glad att det är över, säger Maja Stark i Eurosports sändning.

News55 - 1 timme sedan

Man nedknuffad på tunnelbanespår i Stockholm

En man har knuffats ned på tunnelbanespåret i Hökarängen i södra Stockholm vid tvåtiden på söndagseftermiddagen, enligt polisen. Mannen knuffades ned av en för honom okänd kvinna som hölls fast på perrongen av personer som bevittnat händelsen. Kvinnan g….

News55 - 4 timmar sedan

S vill förbjuda skolor att ta ut vinst

Socialdemokraterna kommer att gå fram med ett förslag som förbjuder vinstuttag ur fristående skolor, säger statsminister Magdalena Andersson (S) på en pressträff. – Vinstjakten och sönderpivatiseringen driver segregation, säger hon. Andersson beskriver….

News55 - 1 timme sedan

Federer: ”Hoppas komma tillbaka en gång till”

40 år och rejält skadedrabbad. Men Roger Federer ger inte upp. Tennislegendaren har inte spelat sedan förra årets Wimbledon då han rehabiliterar efter att ha genomgått en tredje operation för ett krånglande knä.

News55 - 4 timmar sedan

S vill förbjuda friskolor att ta ut vinst

Socialdemokraterna kommer att gå fram med ett förslag som förbjuder vinstuttag ur fristående skolor, säger statsminister Magdalena Andersson (S) på en pressträff. En utredning ska ta fram konkreta förslag på hur det kan gå till. – Vi vill inte bara förb….

News55 - 3 timmar sedan

Flera döda efter protester i Uzbekistan

Undantagstillstånd är utlyst i en autonom republik i Uzbekistan efter utbredda protester. Landets president Shavkat Mirzijojev uppger dödsfall på båda sidor. "Tyvärr har både civila och poliser mist livet", säger presidenten enligt hans presstjänst på s….

News55 - 1 timme sedan

Inflytelserik regissör avliden

Han beskrivs som en av 1900-talets mest inflytelserika regissörer, framför allt inom teatern, men han har också stått för flera kritikerrosade filmer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.