SR > Nyheter

Tuesday, 28 June, 16:39

SR - 23 maj 22 kl. 13:20

Nu inleds dokumentationen av Estonias vrakI dag inleds den första av två utredningar som sker vid Estonias vrak på botten av Östersjön i sommar.Syftet är att dokumentera Estonia och utredningen är ett samarbete mellan den svenska och den estländska haverikommissionen.”Avsikten är att tillgängliggöra bildmaterialet, i vilken form och vid vilket tillfälle får vi återkomma till”, säger Jonas Bäckstrand, utredningsordförande vid Statens haverikommission..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Estonias, Östersjön, Estonia, Jonas Bäckstrand, Statens

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu inleds, dokumentationenav , Estonias, vrak

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Skottland – Sturgeon vill rösta om självständighet nästa år

I Storbritannien meddelar idag den skotska regeringen att den planerar för en andra folkomröstning om Skottlands självständighet.Det berättar Skottlands försteminister Nicola Sturgeon inför parlamentet i Edinburgh. Datumet är satt till den 19 oktober nästa år.

SR - 1 timme sedan

49 döda efter fängelseupplopp i Colombia – presidenten: "Ska utredas"

I Colombia har 49 fångar dött i samband med ett upplopp på ett fängelse i västra delen av landet, det uppger nyhetsbyrån AFP.Upploppet skedde under natten till idag i vad som beskrivs som ett rymningsförsök. Colombias President Ivan Duque har meddelat att händelsen ska utredas.

SR - 1 timme sedan

G7-länderna vill starta klimatklubb

G7-länderna vill innan årets slut starta en klimatklubb för de länder som vill gå före och skynda på klimatomställningen. Det framgår efter toppmötet som avslutas i dag.Dessutom åtar sig länderna att satsa ytterligare 4,5 miljarder dollar i år för att bekämpa den växande hungersnöden i världen.

SR - 3 timmar sedan

EU:s miljöministrar i möte om omdebatterat klimatpaket

EU-kommissionen har föreslagit att det ska bli dyrare att släppa ut koldioxid för att nå klimatmålen.Utöver den tunga industrin, som redan betalar för sina utsläpp, vill man även inkludera vägtrafik och bostäder vilket innebär höjda kostnader för uppvärmning och dyrare bensin för hushållen.För att undvika protester ska EU kompensera hushållen och nu står striden mellan medlemsländerna om hur stor kompensationen ska vara..

SR - 3 timmar sedan

Advokat döms för grovt skyddande av brottsling: ”Riktigt allvarligt”

En västsvensk advokat dömdes i dag i Halmstads tingsrätt för grovt skyddande av brottsling, ett brott som polisen upptäckte när de fick tillgång till krypterade encro-chatar. Han döms till villkorlig dom och 100 dagsböter. James von Reis är kammaråklagare och han menar att det är brott ”man ska se riktigt allvarligt på”, säger han till Ekot..

SR - 3 timmar sedan

Liljeheden om Natosamtalen: "Turkiet har en annan syn på terror"

I eftermiddag kommer statsminister Magdalena Andersson, Finlands president Niinistö och Turkiets president Erdogan träffas i samband med Natoländernas toppmöte i Madrid, för vidare Nato-samtal. Ekots korrespondent Andreas Liljeheden menar att det finns en stor stöttesten för att Turkiet ska ge grönt ljus till de nordiska länderna."Turkiet har en annan syn på terror"..

SR - 3 timmar sedan

Vattenfall öppnar för nya kärnkraftverk – inleder förstudie

Vattenfall inleder en förstudie om förutsättningarna att bygga minst två små modulära reaktorer (SMR) i anslutning till Ringhals kärnkraftverk.Anledningen är att elförbrukningen i Sverige väntas öka snabbt under de kommande decennierna.Arbetet med förstudien beräknas vara klart vid årsskiftet 2023-2024..

SR - 4 timmar sedan

Senatorn om Sveriges Nato-samtal: "Tror USA kommer hjälpa till"

En delegation med amerikanska senatorer har besökt Försvarsdepartementet för att diskutera Sveriges och Finlands Nato-ansökningar.Demokratiske senatorn Jeanne Shaheen säger att hon vill se en snabb anslutning till Nato.Hon säger också att hon tror att USA kommer hjälpa till på vilket sätt dem kan för att underlätta samtalen mellan Turkiet, Finland och Sverige..

SR - 4 timmar sedan

Dådet under Oslo Pride sätter inte stopp för svenska pridefestivaler

Pridefestivalerna i såväl Malmö som Stockholm kommer att äga rum som planerat, trots oron efter masskjutningen under Oslo Pride.Arrangörerna för pride i Malmö kommer att träffa polisen för extra möten inför festivalen. Det säger Anna Tenfält, projektledare för Malmö PrideMotivet bakom skjutningen i Oslo är fortfarande oklart, men en hypotes som norska polisen arbetar kring är hatbrott..

SR - 4 timmar sedan

Hårddisk från rysk hackergrupp ska förverkas av svensk domstol

Södertörns tingsrätt har beslutat att förverka en hårddisk med material från en rysk hackergrupp, något Dagens industri var först med att berätta.Ärendet rör den ryska hackergruppen TA505 som främst tjänat pengar genom att använda sig av så kallad ransomware, utpressningsprogram på svenska.Det ryska bolaget som köpt servertjänsten i Sverige har till 14:e juli på sig att överklaga beslutet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.