Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 28 June, 18:12

Världen Idag - 23 maj 22 kl. 13:15

Utländska väckelsevindar till helgens bönedagar på RalingsåsInför Nationell böns tredje nationella bönekonferens i veckan upplever nätverkets initiativtagare en blandning av förväntan och allvar, med tanke på det europeiska säkerhetsläget. – Vi har väl aldrig haft en bönekonferens i en så allvarlig tid som nu, säger teologen Anders Gerdmar..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Ralingsås, Nationell, Anders Gerdmar

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utländska, väckelsevindartill , helgens, bönedagar, Ralingsås

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 15 minuter sedan

Expert: Utmätning hotar rysk egendom

Ryssland har ställt in sina utlandsbetalningar för första gången på mer än hundra år. Enligt bedömare betyder det just nu lite i praktiken – men kommer att få konsekvenser i framtiden..

Världen Idag - 3 timmar sedan

Hotspot om elkrisen blev viralt

Världen idags tv-program Hotspot har blivit viralt efter att avsnittet om en systemhotande elkris nu har visats över 300 000 gånger. – Det känns otroligt glädjande att det har blivit så populärt, säger programledare Marco Strömberg..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Undersökning: Få politiker bor i utsatta områden

Av de politiker som kandiderar till höstens val är det få som bor i landets mest socioekonomiskt utsatta områden. Det visar en kartläggning som Sveriges Radio har gjort..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Visdom från en nioårig flicka i Uganda

Jag kom häromveckan hem från en fantastisk, lite galen missionsresa med min bibelskoleklass i ett av Ugandas mest utsatta områden, Butabika (som även betyder ”mentalt sjuk” på deras språk – ja, ni hör ju …). Förutom att människor blev frälsta, helade och dansade hejdlöst till afrikanska trummor var själva mötet med dessa människor något som gjorde starkt intryck på mig. Hör här: Vårt bagage blev ett par dagar försenat, så jag var fast i Uganda med i princip endast ett par hörlurar, körkortsboken och ett paket Läkerol till hands.

Världen Idag - 8 timmar sedan

Artikel om hbtq och Pingst har lett till intensiv debatt

Världen idags rapportering om kyrkorelaterade hbtq-forums slutna diskussion kring att förändra frikyrkors teologi har lett till starka reaktioner. Medlemmarna i ett sådant forum har uppmanat till att kommentera på tidningens Facebooksida och en omfattande diskussion har följt..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Hanna vet att Gud använder henne hur livet än ser ut

Som 13-åring drabbades Hanna av depression och ångest. Hon gick från att vara en öppen och framåt tjej till att vara blyg och sluten. – Jag slutade umgås med vänner och klarade inte av att sova utan mina föräldrar, säger hon..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Sorgegudstjänst hölls för offren i masskjutningen i Oslo

På söndagen slöt Osloborna upp i en sorgegudstjänst i stadens domkyrka efter helgens terrordåd där två personer sköts ihjäl och 21 skadades. Det norska kronprinsparet Haakon och Mette-Marit var på plats, liksom statsminister Jonas Gahr Støre..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Keramiker till vänster och vd:ar till höger på valsedeln

Drygt hälften av alla 54 000 politiker som kandiderar i höstens val har uppgett något slags yrkestitel på valsedeln. Tidningen Arbetsvärlden listar vilka titlar som är vanligast inom de olika partierna..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Abortfrågan handlar om det ofödda barnets rätt till sin kropp

I fredags kom så beslutet från USA:s Högsta domstol gällande aborträtten. Det gamla beslutet från 1973, som innebar att abort ansågs vara en rättighet som skyddades av konstitutionen, upphävdes. Beslutet var väntat, både utifrån den nya sammansättningen av domare och utifrån läckta dokument.

Världen Idag - 18 timmar sedan

Det är ingen idé att låtsas inför Gud

”En människa ser det som är för ögonen, men Herren ser till hjärtat” (1 Sam 16:7b). Herrens ord till profeten Samuel gällde den dåvarande herdepojken men blivande kungen, David. Orden rymmer både tröst och förmaning, än i dag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.