SR > Nyheter

Tuesday, 28 June, 17:12

SR - 23 maj 22 kl. 13:02

Bidens löfte: Ska försvara Taiwan militärt vid en invasionUSA:s president Joe Biden är just nu på besök i Japans huvudstad Tokyo. Där meddelande han under en presskonferens att USA kommer involvera sig militärt för att försvara Taiwan vid en invasion. ”Som väntat kom det ett svar från Kina utrikesministeriet att man resolut motsätter sig det här uttalandet”, säger vår kinakorrespondent Björn Djurberg..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Taiwan, USA, Joe Biden, Japans, Tokyo, Kina, Björn Djurberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bidens, löfteSka , försvara, Taiwan, militärtvid en , invasion

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

Ryssland vill att Sida stoppar verksamhet

Ryssland vill att Svenska institutet och biståndsmyndigheten Sida ska upphöra med sin verksamhet i landet omedelbart. Annars riskerar svenska diplomater att utvisas från Ryssland. Det skriver ryska utrikesdepartementet på sin hemsida.

SR - 15 minuter sedan

Flygexperten om Norges SAS-besked: "Väldigt viktig signal"

Det pågår förhandlingar mellan SAS och piloterna - kommer man inte överens så är risken stor för att strejken bryter ut i natt.Samtidigt har nu norska staten meddelat att dom inte vill gå in med nytt kapital i bolaget - men att dom kan tänka sig att gå in som delägare i SAS.Det här är ett positivt besked för bolaget, enligt norska flyganalytikern Hans Jörgen Elnäs..

SR - 30 minuter sedan

Blandade politiska reaktioner på Vattenfalls förstudie

Från politiskt håll kommer blandade reaktioner på att Vattenfall ska undersöka förutsättningarna för att bygga två små modulära reaktorer i närheten av Ringhals.Skulle undersökningen visa på att alla förutsättningar möts kan den första reaktorn vara i drift i början av 2030-talet, enligt Vattenfall.Ringhals möter många krav som finns för att bygga nya reaktorer.

SR - 45 minuter sedan

Skottland – Sturgeon vill rösta om självständighet nästa år

I Storbritannien meddelar idag den skotska regeringen att den planerar för en andra folkomröstning om Skottlands självständighet.Det berättar Skottlands försteminister Nicola Sturgeon inför parlamentet i Edinburgh. Datumet är satt till den 19 oktober nästa år.

SR - 1 timme sedan

49 döda efter fängelseupplopp i Colombia – presidenten: "Ska utredas"

I Colombia har 49 fångar dött i samband med ett upplopp på ett fängelse i västra delen av landet, det uppger nyhetsbyrån AFP.Upploppet skedde under natten till idag i vad som beskrivs som ett rymningsförsök. Colombias President Ivan Duque har meddelat att händelsen ska utredas.

SR - 2 timmar sedan

G7-länderna vill starta klimatklubb

G7-länderna vill innan årets slut starta en klimatklubb för de länder som vill gå före och skynda på klimatomställningen. Det framgår efter toppmötet som avslutas i dag.Dessutom åtar sig länderna att satsa ytterligare 4,5 miljarder dollar i år för att bekämpa den växande hungersnöden i världen.

SR - 3 timmar sedan

EU:s miljöministrar i möte om omdebatterat klimatpaket

EU-kommissionen har föreslagit att det ska bli dyrare att släppa ut koldioxid för att nå klimatmålen.Utöver den tunga industrin, som redan betalar för sina utsläpp, vill man även inkludera vägtrafik och bostäder vilket innebär höjda kostnader för uppvärmning och dyrare bensin för hushållen.För att undvika protester ska EU kompensera hushållen och nu står striden mellan medlemsländerna om hur stor kompensationen ska vara..

SR - 3 timmar sedan

Advokat döms för grovt skyddande av brottsling: ”Riktigt allvarligt”

En västsvensk advokat dömdes i dag i Halmstads tingsrätt för grovt skyddande av brottsling, ett brott som polisen upptäckte när de fick tillgång till krypterade encro-chatar. Han döms till villkorlig dom och 100 dagsböter. James von Reis är kammaråklagare och han menar att det är brott ”man ska se riktigt allvarligt på”, säger han till Ekot..

SR - 4 timmar sedan

Liljeheden om Natosamtalen: "Turkiet har en annan syn på terror"

I eftermiddag kommer statsminister Magdalena Andersson, Finlands president Niinistö och Turkiets president Erdogan träffas i samband med Natoländernas toppmöte i Madrid, för vidare Nato-samtal. Ekots korrespondent Andreas Liljeheden menar att det finns en stor stöttesten för att Turkiet ska ge grönt ljus till de nordiska länderna."Turkiet har en annan syn på terror"..

SR - 4 timmar sedan

Vattenfall öppnar för nya kärnkraftverk – inleder förstudie

Vattenfall inleder en förstudie om förutsättningarna att bygga minst två små modulära reaktorer (SMR) i anslutning till Ringhals kärnkraftverk.Anledningen är att elförbrukningen i Sverige väntas öka snabbt under de kommande decennierna.Arbetet med förstudien beräknas vara klart vid årsskiftet 2023-2024..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.