PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 03 July, 17:54

PrivataAffärer - 23 maj 22 kl. 12:29

Lagarde: Lämnar negativ ränta tredje kvartaletHon skriver vidare att nästa steg för normaliseringen av penningpolitiken behöver guidas av utvecklingen för inflationsutsikterna på medellång sikt. ”Om vi ser att inflationen stabiliserar sig vid 2 procent på medellång sikt kommer en progressiv ytterligare normalisering av räntan mot neutral nivå vara lämpligt. Men takten och den generella omfattningen av justeringen kan inte bestämmas ex ante”, skriver ECB-chefen. Hon tillägger att om ekonomin i euroområdet skulle överhettas på grund av en positiv efterfrågechock så skulle det vara lämpligt att höja policyräntan sekventiellt över neutral nivå. Detta för att säkra att efterfrågan faller tillbaka i linje med utbudet och att inflationstrycket sjunker tillbaka.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
ECB, Christine Lagarde, Lagarde

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lagarde, Lämnar, negativ, räntatredje kvartalet

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 16:35

SBB och Investor i köptoppen i juni

Junibörsen präglades av stor pessimism efter räntehöjningar och allt högre inflation och sämre konjunktur. – Vi vet att konjunkturen kommer få en smäll av centralbankernas räntehöjningar, och därför handlar oron nu mycket om den sämre konjunkturens inverkan på bolagens förväntade vinster, säger Frida Bratt. ”Köplägen i raset” En hel del sparare ser köplägen i raset på börsen och SBB är mest nettoköpta aktien i juni.

PrivataAffärer - I förrgår: 15:39

AFV: Köp fastighetsbolaget

Bolaget bör klara långt högre räntor än dagens innan D-utdelningen är hotad. Den långa räntebindningen på fyra år köper också bolaget tid att hantera situationen och sänka skuldsättningen om så behövs. ”Man ska nog räkna med att det kommer vara fortsatt turbulent i närtid.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:05

Trading Direkt: SHB:s Johan Löf om riksbanksbeskeden

  Tekniske analytikern Tobbe Rosén analyserade 14 aktier, varav en jämförelse av sex aktier i telekomsektorn inledde programmets andra segment. Slutligen gick programledare Joakim Rönning igenom morgonens nyhet från SBB, som fått den OMXS30-debuterande aktien att klättra rejält första dagen som del av storbolagsindexet. Aktier som nämndes i sändningen: SBB, Tobii, Diagonal Bio.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:10

Fondspararna köpte tillväxtmarknader och globalfonder i juni

De som har is i magen och fortsätter månadsspara gör det gärna i tillväxtmarknadsfonder, där Kina varit ett draglok, enligt Frida Bratt, sparekonom på Nordnet. Oron för recession fick börsen på uselt humör i juni. Många fondsparare har ändå valt att sitta still i båten under turbulensen i juni, och de som valde att köpa satsade i hög utsträckning på tillväxtmarknadsfonder.

PrivataAffärer - I förrgår: 12:10

”Tobiis Sony-avtal sätter press på branschen”

Tobiis eyetracking-teknik kommer finnas i det kommande VR-headsetet Playstation VR2. Affären kom inte som en total överraskning eftersom Tobii redan i februari uppgav att bolaget förhandlade med Sony om att bli eyetracking-leverantör till Playstation VR2. På börsen handlades Tobiis aktie upp med 30 procent på fredagen.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:43

Chefredaktören: Säg nej till bankernas nollräntekonton

Och du som låter pengarna ligga kvar där i väntan på bättre tider lär få vänta. Även om den allmänna räntenivån är på väg uppåt visar storbankerna inget intresse av att följa efter och höja sparräntorna. Samtidigt visar de senaste siffrorna från SCB att svenskarna har smått ofattbara 2 438 miljarder kr på bankonton.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:25

Undersökning: Unga som vill flytta stöter på stora hinder

Yngre personer, mellan 18 och 29 år, är ännu mer angelägna om att flytta. I den gruppen vill tre av fyra hitta ett nytt boende. Men de flesta som önskar flytta uppger att det ”finns hinder på vägen”, som höga bopriser och kontantinsatsen.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:00

Fyra nya aktier i Paretos juliportfölj

Under juni föll portföljen med 16 procent medan OMXSGI sjönk 12 procent. Bioinvent och Jetpak stod ut i positiv bemärkelse under månaden medan Studentbostäder, VEF, Storytel, Filo Mining och Swedbank tyngde.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 08:50

Här är fredagens aktierekar

Pareto Securities inleder bevakning av läkemedelsbolaget Camurus med en köprekommendation och en riktkurs på 290 kr. Det framgår av en analys. Camurus har enligt analyshuset en beprövad affärsmodell.

PrivataAffärer - I förrgår: 06:00

SEB: Nu står bolagsrapporterna i fokus

Då visar det sig hur vårens alla orosmoment påverkat de svenska börsbolagen. Det är inte osannolikt att vi i rapporterna får se tecken på en svagare konsumentmarknad under andra kvartalet, med påverkan från stigande kostnader för basvaror som mat, energi och transporter, skriver SEB och konstaterar att nedgången hittills i år för storbolagsindexet OMXS30, är cirka 20 procent. Men det finns en positiv vågskål också.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.