SvD > Kultur

Thursday, 17 June, 22:57

SvD - 08 maj 21 kl. 14:00

Solig badsemester à la PicassoLikt Thomas Ledins gamla hit ”Sommaren är kort” utspelar sig Leo Parks målningar på stranden. Här finns sand, hav och stora naket rosa kroppar. Dan Backman kommer att tänka på såväl gamla mästare som undergroundserier..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Picasso, Thomas Ledins, Sommaren, Leo Parks, Backman

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Solig, badsemesterà la , Picasso

Fler nyheter från SvD

SvD - 2 timmar sedan

Handel med människors kroppar normaliseras

Amanda Bredén tjänar 220 000 kronor i månaden genom sitt Onlyfans-konto. Men Onlyfans-kulturens problem är större än den enskilda individens omständigheter. .

SvD - 5 timmar sedan

Jag får en klump i magen av incelmännen

Den brittiska dokumentären ”The pickup game”, om några incelmän på ett träningsläger i USA där syftet är att lära sig att ragga på tjejer, visar en oroväckande avhumanisering av kvinnor. .

SvD - 7 timmar sedan

”Skvallertant” satte skräck i Hollywood

Äntligen får du valuta för den där prenumerationen på Disney+ som du tecknade för att kunna se ”Nomadland”. I morgon tillgängliggörs nämligen ”Hjältarnas karavan – Ewokernas återkomst” och ”Ewoks: Flykten från Endor” – två av ”Star wars”-seriens absolut sämsta filmer. ”Vettlöst usla” kallade jag dem i denna text från 2017 som det ärligt talat räcker med att läsa i stället för att se filmerna.

SvD - 8 timmar sedan

Diana Ross släpper nytt album

SvD - 12 timmar sedan

Bevisade att han kunde bygga bron – sen revs den

Den första bron över Rhen – byggd av Julius Caesar – är ett av historiens mest väldokumenterade byggprojekt. Men den blev inte långvarig..

SvD - Igår: 21:15

Kan lidande mätas med en estetisk måttstock?

Debatten om Kristina Sandbergs sjukdomsskildring ”En ensam plats” blottade en osäkerhet inför hur man ska bedöma något som är skrivet så personligt. Att ta avstamp i det egna lidandet för att skapa konst kan alltså upplevas högst provocerande. Men varför?.

SvD - Igår: 07:15

Förnuftets ständiga kamp mot sig själv

Det mänskliga förnuftet har två sätt att agera: som en soldat eller som en spejare, menar Julia Galef i boken ”The scout mindset”. Soldaten främjar förmågan att agera samfällt men tystar invändningar, medan spejaren ständigt söker och ifrågasätter..

SvD - I förrgår: 21:39

Asap Rocky: Trump gjorde allt lite värre

”Han fick mig inte frisläppt. Om någonting, så gjorde han allt lite värre”.Det säger Asap Rocky om ex-presidenten Donald Trump i sin egen dokumentärfilm ”Stockholm syndrome,” enligt Rolling Stone..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.