Expressen > Nyheter

Thursday, 30 June, 00:50

Expressen - 23 maj 22 kl. 10:01

MORGONENS NYHETER: Turkiskt Nato-ja kan dröja • Hallengren: Jämför inte apkoppor med covid • Zlatans vilda firande med fansenTurkiet kan vänta med att godkänna Sveriges Nato-ansökan till efter höstens riksdagsval, det säger en turkisk expert till Ekot.■■■I slutet av förra veckan meddelade regeringen att apkoppor nu klassas som en allmänfarlig sjukdom. Enligt Lena Hallengren går det dock inte att jämföra sjukdomen med covid-19.■■■Det bjöds på ett rejält firande i Milano efter att Zlatan Ibrahimovic och hans Milan tagit hem sin första ligatitel på elva år.■■■Expressen ger dig morgonens nyheter..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
MORGONENS NYHETER, Nato, Sveriges Nato, Ekot, Lena Hallengren, Milano, Zlatan Ibrahimovic, Milan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Syrien erkänner Luhansk och Dontesk som självständiga

Syrien erkänner utbrytarregionerna Luhansk och Dontesk i östra Ukraina. I en video på Telegram meddelade Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj att Ukraina kommer att bryta alla diplomatiska relationerna med Syrien. – Det kommer inte längre att finnas några förbindelser mellan Ukraina och Syrien, sa Zelenskyj.

Expressen - 45 minuter sedan

NYHETSDAGEN: Sverige och Finland formellt inbjudna till Nato • Piquet ber om ursäkt efter orden om Lewis Hamilton • Kökaos inför Harry Styles konsert i Stockholm

Sverige är nu officiellt inbjudna till Nato ”En historisk dag för det svenska folket”, säger Sveriges statminister Magdalena Andersson. ■■■Nelson Piquet kallade Lewis Hamilton för ”n-ordet”. Nu ber F1-legendaren om ursäkt.

Expressen - 1 timme sedan

Putins varning efter Sveriges Nato-avtal

Rysslands president Vladimir Putin uttalar sig nu om att Sverige och Finland har tagit ett steg närmare Nato-medlemskap. Han menar att Ryssland inte har samma problem med Sverige och Finland som de har med Ukraina. Men varnar samtidigt för att Ryssland kommer spegla militäralliansens agerande ifall det placeras militär infrastruktur i de nordiska länderna, rapporterar statliga nyhetsbyrån Ria Novosti.

Expressen - 1 timme sedan

”Erdogan kallar alla terrorister, var går gränsen?”

Sverige och Turkiet har olika bild av terrorism är – och avtalet som länderna har skrivit under är otydligt. Det anser Shiyar Ali som är representant för det syriskkurdiska partiet PYD.– Vem är terrorist?

Expressen - 1 timme sedan

Ökat stöd för att förhindra oljekatastrof

Sverige ger ytterligare 20 miljoner kronor till insatsen för att förhindra en oljekatastrof i Röda havet utanför Jemen. Biståndsmyndigheten Sida skänker därmed totalt 50 miljoner kronor i år..

Expressen - 1 timme sedan

EU söker kompromiss med Putin om Kaliningrad

Ryssland har reagerat med raseri efter att Litauen förbjudit dem att använda landet för att transportera varor som omfattas av EU-sanktioner till exklaven Kaliningrad. Nu jobbar EU – pådrivna av Tyskland – för att nå en kompromiss med president Vladimir Putin, rapporterar nyhetsbyrån Reuters med hänvisning till källor. Farhågan är att Ryssland annars kan besluta att med militär makt plöja en landkorridor rakt genom Natolandet Litauen.

Expressen - 3 timmar sedan

Boris Johnsons utspel: ”Om Putin var en kvinna”

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson tycker att Rysslands president Vladimir Putin är ett perfekt exempel på ”toxisk maskulinitet”. – Om Putin var en kvinna så tror jag inte han skulle ha startat ett sådant machokrig, säger Johnson i en intervju med tyska ZDF. Rysslands utrikespolitiske talesperson Maria Zakharova anklagar premiärministern för ”svettiga fantasier”, rapporterar AFP.

Expressen - 6 timmar sedan

Sauli Niinistös tacktal – på svenska: ”Stöd”

Statsminister Magdalena Andersson (S) och Finlands president Sauli Niinistö höll under måndagen en gemensam pressträff med andra nordiska regeringsöverhuvuden. – Jag vill första tacka alla våra nordiska länder för att de har givit oss mycket stöd, säger Niinistö – på svenska. – Det här är en historisk händelse för Sverige och Finland, men också för Nato, säger Magdalena Andersson.

Expressen - 5 timmar sedan

Vad är skillnaden mellan YPG och PKK? Expressen reder ut

I förhandlingarna om svenskt och finskt Nato-medlemskap har flera grupper som klassas som terrororganisationer av Turkiet hamnat i fokus.Sverige har länge klassat PKK som en terrorgrupp – till skillnad från YPG/PYD.Men i det nya avtalet mellan Sverige och Turkiet lovar man även att inte stötta YPG/PYD.

Expressen - 5 timmar sedan

Turkiets krav: Ni måste överlämna 21 ”terrorister”

Redan dagen efter att Turkiet öppnat dörren för svenskt Natomedlemskap kräver de att Sverige levererar på utlämningsöverenskommelsen. Justitieministern Bekir Bozdag säger att handlingar på 11 PKK-terrorister och 10 Gülenanhängare ligger hos svenska justitiedepartementet.  – Nu, efter den här överenskommelsen, kommer vi att skriva till dem på nytt och påminna dem om frågan kring deras återvändo säger Bekir Bozdag till turkiska tidningen Hürriyet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.