SVT > Inrikes

Saturday, 25 June, 00:22

SVT - 22 maj 22 kl. 20:20

Så undviker chipstillverkaren miljöboven palmoljaUkrainakriget slår hårt mot livsmedelssektorn och det märks särskilt på solrosolja som det nu råder brist på. Att då flera chipsproducenter gått över till den miljöfarligare palmoljan oroar. – Palmoljesektorn är den stora orsaken till avskogningen i producentländerna och dessutom torrlägger man torvmarker för att odla på. Både avskogning och bränder orsakar stora utsläpp av koldioxid, säger Sofie Ek som är kommunikationschef på Orkla..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sofie Ek, Orkla

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: undviker, chipstillverkaren, miljöboven, palmolja

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Midsommarafton blev årets hittills varmaste dag

Midsommarafton blev årets hittills hetaste dag. Varmast väder fick Göteborg med 30.1 grader.

SVT - 8 timmar sedan

Stor SAS-strejk närmare – Norge varslar alla 400 piloter

De två norska föreningarna för SAS-piloter har nu meddelat arbetsgivaren att de tar ut alla 402 piloter i strejk från och med onsdag den 29 juni – om de inte kommer överens i förhandlingen, uppger Aftenposten/E24..

SVT - 13 timmar sedan

Häng med i SVT:s midsommarchatt!

I dag strålar solen i stora delar av Sverige och för många är midsommarfirandet i gång. Hur går dagen för dig, är du stressad över att hinna alla måsten eller är allt toppen? Eller firar du inte alls?

SVT - 13 timmar sedan

Undvik taggiga blommor – så skapas perfekta kransen

Välj blommor som inte är taggiga, använd tunn ståltråd och bind blommorna i knippen. Det är några av floristen Sara Vadadis tips för att lyckas med blomsterkransen på midsommar..

SVT - 14 timmar sedan

Andersson om Ukraina som EU-kandidat: ”Historiskt beslut”

Beskedet att Ukraina och och Moldavien gavs kandidatstatus till EU-medlemskap möttes av jubel under torsdagskvällen. Nu kommenterar Sveriges statsminister Magdalena Andersson beslutet. – Det är historiskt, säger hon i Bryssel..

SVT - 19 timmar sedan

Tillgång till dyra läkemedel utreds

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) har fått i uppdrag av regeringen att ta fram förslag på hur systemet för så kallade särläkemedel bör förändras, rapporterar Sveriges Radio Ekot..

SVT - 21 timmar sedan

Nya omikronvarianten allt vanligare i Sverige

Den nya omikronvarianten BA.5 blir allt vanligare i Sverige. Förra veckan stod den för mer än 30 procent av alla analyserade fall, enligt preliminär statistik från Folkhälsomyndigheten (FHM).

SVT - Igår: 23:27

Två döda i trafiken under torsdagen

Det har varit trångt på vägarna utanför storstäderna och köer har bildats i midsommartrafiken. Flera olyckor har lett till kraftig påverkan på trafiken, och två personer har omkommit..

SVT - Igår: 22:12

SAS varslar om lockout som svar på strejkhot

Flygbolaget SAS varslar om lockout på Arlanda. Det är ett svar på en eventuell pilotstrejk och skulle innebära att anställda stängs ute från arbetet..

SVT - Igår: 19:52

Anmälningarna av våld och hot i skolan har fördubblats

2021 fick Arbetsmiljöverket in över 800 anmälningar av våld och hot i svensk skola. Det innebär en fördubbling jämfört med antalet anmälningar i samma kategori för tio år sedan. Anledningen tros vara att fler unga i skolålder är kriminellt aktiva och att ett antal skolattacker gjort att anmälningsbenägenheten ökat..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.