SR > Kultur

Saturday, 25 June, 00:57

SR - 22 maj 22 kl. 06:00

Hyllad konst censurerades av InstagramNär galleribesökare la ut bilder från en konstutställning i London censurerades de av Instagram, rapporterar The Art newspaper.Den franskfödda amerikanska konstnären Louise Bourgeois hör till en av 1900-talets ikoner inom konstvärlden.Enligt galleriet tas alla bilder som taggas med Hayward gallery bort och de har försök få kontakt med Instagram för att få en förklaring..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Instagram, London, The Art, Louise Bourgeois, Hayward

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hyllad, konst, censureradesav , Instagram

Fler nyheter från SR

SR - 14 timmar sedan

Kompositören John Williams går i pension

John Williams har komponerat många av de mest kända ledmotiven i filmens värld, bland annat Star Wars.Men nu lägger 90-årige John Williams ned filmmusiken efter mer än sextio år. Istället vill han ägna sig åt att komponera konsertmusik..

SR - 18 timmar sedan

Många bokdebutanter i sommar

Ovanligt många författare debuterar nu i sommar. Det enligt Svensk bokhandels katalog över sommarens böcker. 2020 var det 29 debutanter, året efter 50 - medan det denna sommar är 57 stycken som kommer ut med sin första bok.

SR - Igår: 16:32

152 kulturplatser i Ukraina helt eller delvis förstörda av kriget

152 platser av kulturell betydelse i Ukraina har helt eller delvis förstörts sedan Rysslands invasion. Tre fjärdedelar av de skadade kulturplatserna finns i regionerna runt Donetsk, Charkiv och Kiev."Vad vi kan konstatera är att Ryssland inte gör vad de kan för att skydda kulturegendom", säger Svenska Unescorådets generalsekreterare Anna-Karin Johansson..

SR - Igår: 14:13

Minskat medieintresse riskerar förlänga kriget i Ukraina

Det har gått fyra månader sedan Rysslands storskaliga invasion av Ukraina, och svenska redaktioner rapporterar mindre från kriget.Medieforskaren Roman Horbyk menar att det är innebär stora risker för Ukraina när omvärlden sakta tappar intresset."Ukraina är beroende av stöd från demokratiska stater.

SR - Igår: 14:00

152 kulturplatser skadade av kriget i Ukraina

152 platser knutna till kultur i Ukraina har helt eller delvis förstörts sedan Rysslands invasion den 24 februari. Det berättar FN-organet Unesco i en ny sammanställning.Tre fjärdedelar av de skadade kulturplatserna finns i regionerna runt Donetsk-regionen, Kharkiv och Kiev.

SR - Igår: 13:00

Tunga påtryckningar bakom kulisserna i tavelstriden med Hovet

Det nya nationalmuseet i Oslo utsattes för tunga påtryckningar för att dra tillbaks sin begäran om att en tavla skulle återföras, från det svenska hovet, till Norge."Aldrig förr har vi fått besked att inte gå vidare med en sån sak. Jag tror att det skett en kommunikation mellan de två slotten", säger Nils Messel, senior intendent kopplad till Nationalmuseum i Oslo.

SR - Igår: 12:40

Hair-skaparen James Rado har gått bort

Den sista av musikalklassikern "Hairs" upphovsmän har gått bort.Musikalen blev känd för sitt budskap om drogliberalism och sexuell frihet när den hade premiär 1968 i New York. James Rado, en av de tre skaparna, blev 90 år..

SR - Igår: 09:00

WHO håller krismöte om apkoppor: Kan öka under festivalsommar

Under torsdagen håller WHO ett krismöte om apkoppor. Regiondirektör Hans Kluge har varnat för att spridningen kan öka under sommarens festivaler.Anders Nystedt, smittskyddsläkare i Region Norrbotten, menar att det är den som är smittad som bär ansvaret.

SR - Igår: 06:00

Norsk-svensk tavelstrid löst – målningen stannar i Stockholm

Konflikten mellan Norge och det svenska hovet om vem som äger Robert S Duncansons målning "Land of the Lotus Eaters" har fått en oväntat snabb upplösning."I enighet med Slottet har vi avslutat saken", skriver Stina Högkvist, direktör för samlingarna på norska Nationalmuseet, som därmed backar från tidigare förfrågan om att flytta tavlan till den nya museet i Oslo.Det svenska hovet som tidigare inte velat kommentera säger nu att tavlan ingick i en uppgörelse vid unionsupplösningen med Norge 1905 och då tillföll Stockholm..

SR - Igår: 06:00

Recension: Tiden är en mor av Ocean Vuong

Glädjen och sorgen över att inte vara en riktig amerikan är ett återkommande tema i Ocean Vuongs författarskap, konstaterar Kulturnytts Lars Hermansson.Trots det placerar han sig med "Tiden är en mor" i en tydligt amerikansk tradition, jämte poeter som Walt Whitman och Allen Ginsberg.Bäst blir texten när den befinner sig mellan "spoken word" och språkexperiment, konstaterar Lars Hermansson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.