DI > Ekonomi

Monday, 27 June, 05:12

DI - 21 maj 22 kl. 12:31

Trogen havet: Bytte näringslivet mot drömmen att jobba till sjöss
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trogen, havet, Bytte, näringslivetmot , drömmenatt , jobbatill , sjöss

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Linde: Intensiva diskussioner med Turkiet

Intensiva diskussioner om Sveriges Natoansökan pågår inför försvarsalliansens toppmöte i Madrid som inleds på tisdag. ”Både Sverige och Finland har gått in med en konstruktiv attityd”, säger utrikesminister Ann Linde i SVT:s Agenda..

DI - 6 timmar sedan

Elon Musks affärsimperium får ökat motstånd i Kina

HONGKONG. Elon Musks affärsimperium möter ökat motstånd i Kina. Tesla-bilar har förbjudits från att köra inom flera områden, och kinesiska analytiker uppmanar regeringen att göra sig redo att skjuta ner SpaceX:s internetsatelliter..

DI - 8 timmar sedan

Analytiker: Stor uppsida efter Oncopeptides revansch

Det svenska forskningsbolaget Oncopeptides vädrar morgonluft efter att den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA:s kommitté CHMP rekommenderar ett godkännande.  ”Nästa stora steg är att realisera de här värdena”, säger DNB:s analytiker Patrik Ling, som har höjt riktkursen från 14 till 40 kronor..

DI - 9 timmar sedan

Fortsatt maktmissbruk – trots ny lag: ”Ett batteri av otillbörliga metoder”

Den lag som ska sätta stopp för ruffiga affärer inom det svenska matoligopolet har hittills inte lett till en enda anmälan. Leverantörer vågar inte anmäla sina kunder, enligt Konkurrensverket.  ”Man är rädd att bli av med sin affär”, säger enhetschefen Martin Bäckström.

DI - 9 timmar sedan

Bageri i konkurs – skyller på Coop: ”Blev en dödsstöt”

Efter drygt 100 års företagshistoria gick Arvikabageriet Nordells i graven. Spiken i kistan, uppger den tidigare ägaren, blev en affärsuppgörelse som Coop sedan backade från.  ”Jag var väl dum och naiv som litade på dem”, säger Mikael Sundström.

DI - 9 timmar sedan

Bostäder träffade i nya attacker mot Kiev

För första gången sedan början av juni har ryska luftangrepp riktats mot Kiev. Flera raketer har träffat staden, och bland annat har bostadshus nära stadskärnan träffats. Kievs borgmästare uppmanar invånarna att vara på sin vakt och söka skydd..

DI - 10 timmar sedan

Näringslivstoppen: ”Vi kvinnor har fått stånga oss blodiga”

”Ett helvete i taget” är den målande titeln på näringslivsprofilen och före detta landshövdingen Cecilia Schelin Seidegårds memoarer. Öppet berättar hon om att vara den enda kvinnan i styrelserummet, att våga ta stora beslut och att bli bemött med tystnad av manliga kollegor.   ”Vi kvinnor har fått stånga oss blodiga”, säger hon.

DI - 10 timmar sedan

Rapport: Hellre recession än lång inflation

Den internationella centralbanksorganisationen BIS uppmanar i en ny rapport världens centralbanker att agera för att inte inflationen ska bita sig fast..

DI - 11 timmar sedan

Bäddat för rejält kurslyft – men oron består: Känsligt läge

Det är bäddat för ett rejält lyft på Stockholmsbörsen på måndag. Huruvida en mer långsiktig vändning är på ingång är dock osäkert, enligt experter. ”Jag tror inte att vi har sett slutet på konjunkturoron”, säger Maria Landeborn, senior strateg på Danske Bank..

DI - 12 timmar sedan

Skuggdirektionen: Höj räntan med 50 punkter

Mycket talar för att både den svenska och den globala ekonomin är på väg att bromsa in ordentligt. Ändå bör räntan höjas med 50 punkter nu och sedan fortsätta upp det närmaste året. Det är budskapet från Skuggdirektionen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.