Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 30 June, 00:27

Cornucopia - 21 maj 22 kl. 11:28

UPPDATERAS: Fortsatta försök till rysk offensiv från Popasna – Ryssland vägrar ta emot kroppar från fallna soldater i slaget om Kyjiv – nya terrorbombningarRyssland verkar fortsätta försöka sig på en offensiv i maklig takt ifrån Popasna i södra delen av slaget om Donbas. Samtidigt vägrar man ta emot hundratals kroppar från dödade ryska soldater i slaget om Kyjiv, för att dölja förlusterna hemmai Ryssland.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Uppdateras, Popasna, Kyjiv, Donbas, Ryssland, Ukraina, Kyjivregionen Foto, Depositphotos, Ukraini

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 8 timmar sedan

Sverige och Finland nu inbjudna att skriva under Natos inträdesprotokoll – ratificering i medlemsländerna återstår

Nato bjöd idag formellt in Finland och Sverige till att bli medlemmar i den ömsesidiga defensiva försvarsalliansen och har gått med på att skriva under ländernas inträdesprotokoll. Efter att Sverige och Finland skrivit under återstår ratificering i Natoländernas trettio parlament och sedan är vi medlemmar. Sverige mellan två Natoländer Nato skriver: “We reaffirm our commitment to NATO’s Open Door Policy.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Konjunkturen ur överhettning – halvvägs till lågkonjunktur – hushållen mest negativa någonsin

Sveriges ekonomi trillade (igen) ur överhettning och är nu halvvägs till lågkonjunktur trots att industrin förblir överhettad. Hushållens konfidensindikator är på den lägsta någonsin sedan mätningarna började och man var inte ens så här negativa under finanskrisen. Konjunkturbarometern per juni 2022 Data: Konjunkturinstitutet (KI) Industrin är som enda huvudsektor kvar i överhettning med en indikator på +20.

Cornucopia - 14 timmar sedan

UPPDATERAS: Ryssland börjar få slut på robotar – rysk offensiv i Donbasutbuktningen avtar

Utifrån typen av robot som användes vid bombningen av köpcentret ser det ut som att Ryssland börjar få slut på kvalificerade robotar och likt för stridsvagnar är tillbaka på år 1962. Den ryska offensiven i Donbasutbuktingen ser ut att avta baserat på lägre ryska förluster och öppnar för en möjlighet för Ukraina att korta sin försvarslinje. Två ryska Tu-95 Bear strategiska bombplan Artikeln uppdateras.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Börsen inleder onsdagen negativt efter röda siffror i USA och Asien

Stockholmsbörsen öppnar onsdagens handel negativt efter att börserna i Asien under morgonen. Små förändringar i övrigt, men kronan faller som vanligt när börsen går ner och stärker därmed guldpriset. Stärks på fallande krona Stockholmsbörsen är i skrivande stund ner -0.

Cornucopia - Igår: 22:25

Turkiet godkänner svenskt och finskt medlemskap i Nato – avsiktsförklaring påskriven

På toppmötet i Madrid mellan Natos ordförande Jens Stoltenberg och Sverige, Finland och Turkiet nåddes en överenskommelse om att Turkiet låter Sverige och Finland bli medlemmar i Nato. Ett trilateralt avtal skrevs mellan ländernas utrikesministrar på mötet, som bland annat reglerar hanteringen av terrorister och terrororganisationer. Avsiktsförklaringen undertecknas av ländernas utrikesministrar Foto: Nato Bloggen har sedan beskedet om Sveriges och Finlands ansökan till Nato haft linjen att inte kommentera processen ytterligare, utan att proffsen ska få sköta detta.

Cornucopia - Igår: 15:08

Boksignering Kungshjärta SF-bokhandeln Stockholm 20:e juli och Göteborg 22:a juli

Nu är tider för boksignering av min kommande roman Kungshjärta spikade. På onsdagen den 20:e juli klockan 17:00 – 17:45 signerar jag böcker hos SF-bokhandeln i Gamla stan i Stockholm. På fredagen den 22:a juli signerar jag böcker hos SF-bokhandeln i Göteborg 17:00 – 17:45.

Cornucopia - Igår: 09:38

UPPDATERAS: Ryska terrorbombningar – fem civila dödade i Charkiv – 18 vid bombning av köpcenter i Krementjuk – fortsatt stora ryska förluster i striderna

De ryska terrorbombningarna av civila mål fortsätter. I bostadsområden i Charkiv dödades fem civila och 22 skadades. Ett köpcentrum i Krementjuk bombades under måndagseftermiddagen och antalet dödade är än så länge 18, medan 59 är skadade.

Cornucopia - Igår: 08:55

Fortsatta stora börsuppgångar i Asien under tisdagsmorgonen trots nedgångar i USA

Börserna i de asiatiska tidszonerna stiger under tisdagsmorgonen, trots att USA backade under gårdagen. Man får leta lite efter Bullen på Vallgatan Stockholmsbörsen rusade igår med +3.18% för OMXS30 och +3.

Cornucopia - I förrgår: 15:31

Nato stärker sitt defensiva försvar av medlemsländerna i öst till brigader istället för stridsgrupper – ökar snabbinsatsstyrkorna från 40 000 man till 300 000

På grund av Rysslands fortsatta uttalade hot mot Natoländer som Litauen och det fortsatta storkriget i Ukraina, så meddelade Natos ordförande Jens Stoltenberg på en presskonferens idag att Nato skärper sitt defensiva försvar av medlemsländerna i Öst. Från dagens bataljonsstridsgrupper skalar man upp till fulla brigader på plats från Estland ner till Rumänien och Natos snabbinsatsstyrka utökas också från dagens 40 000 man till 300 000 man. Man ökar även mängden förplacerad krigsmateriel.

Cornucopia - I förrgår: 12:10

Tack från Hospitallers: Mer än en konvoj med fordon och förnödenheter har finansierats av er

Den frivilliga stridssjukvårdarkåren Hospitallers tackar på Facebook bloggens läsare. Era donationer har gjort att man än så länge levererat mer än en konvoj med pickuper och utrustning. Foto: Hospitallers – stöd frivilligkåren här Hospitallers är en frivilligkår med stridsjukvårdare i Ukraina, som mestadels består av frivilliga ukrainare, men också en del utlänningar, inklusive två svenskar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.