PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 06 July, 13:17

PrivataAffärer - 20 maj 22 kl. 11:13

Nordea: Blir största boprisnedgången sedan 90-talskrisen”Som vi ser det har bostadspriserna toppat och kommer sjunka med totalt 10 procent till slutet på 2023. Det beror i första hand på att vi har vi har väldigt räntekänsliga hushåll som påverkas av räntehöjningarna från Riksbanken. Det är dock ingen dramatik, som vi ser det, utan det handlar om en korrigering av prisnivån till ett nytt ränteläge. Det är ingen krasch vi talar om, men en tydlig sättning och den största nedgången för bostadspriserna sedan 90-talskrisen”, säger han. Nedgångar på den svenska bostadsmarknaden är ganska sällsynta, men har hänt förr.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Riksbanken, Nordea, Gustav Helgesson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: NordeaBlir största , boprisnedgångensedan , 90-talskrisen

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Telia in i Swedbanks Fokusportfölj

Fokus i portföljen ligger nu på ”kvalitet, strukturella teman och bolagens mer specifika förutsättningar”. I denna månadsuppdatering av Fokusportföljen går Telia in i stället för SSAB som åker ur. Telia är en ledande telekomaktör i Norden med hög stabilitet i intjäningen, och med mycket hög utdelningskapacitet, anser Kepler Cheuvreux, som ansvarar för Swedbanks aktieanalyser.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Fisher Investments Norden: Förstå marknadernas drivkrafter

Fisher Investments Norden: Läs mer om Fisher Investments Norden här. Enligt våra analyser fokuserar börsen på hur konjunkturen lär se ut de kommande 3 till 30 månaderna. Det innebär att bakåtblickande uppgifter inte har någon större effekt på marknaden, förutom att stämningen eventuellt kan skakas om en stund.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

BNP-tillväxten: ”Starkt maj följs av sämre framridsutsikter”

”Lågkonjunkturen är här, det enda vi kan hoppas på är att den blir mild”, sade Alexandra Stråberg på Länsförsäkringar. Stråberg uttryckte särskild oro över industrins orderingång, som föll med 5,5 procent i maj jämfört med månaden före. ”Kollapsen i industriproduktionen under maj är allvarlig och att orderingången också rasar är mycket oroande”.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Så gör du om du missar flyget på grund av strejken

Det är flygbolaget som är ansvarigt för att du får din ersättning, men du som har reseskydd i din hemförsäkring kan även ha rätt till ersättning från försäkringsbolaget. Men du kan också ha rätt till att bli ekonomiskt kompenserad enligt EU-lagstiftningen, enligt Konsumenternas Försäkringsbyrå. – Kontakta i första hand flygbolaget eller din researrangör.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Experten varnar: Många betalar för mycket

Ta reda på om du kan förbättra förutsättningarna för ditt sparande Särskilt vanligt är detta fenomen när det kommer till det långsiktiga sparandet, såsom till pensionen. Det menar SPPs Sparekonom Shoka Åhrman. – I min tidigare roll som rådgivare träffade jag flera kunder som inte visste vilka avgifter de betalade för sitt pensionssparande, eller ens vad en låg avgift egentligen är.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Sparekonomens tips – så kan du börja bygga en förmögenhet

Så kan du flytta dina pensionspengar för att få det bästa sparandet Har du också lätt att falla för snabba impulsköp? Då är du inte ensam. Forskning visar att vi människor inte alltid är så rationella när det kommer till vårt långsiktiga sparande.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Beteendeekonomins nycklar till ett lyckat sparande

Så kan du flytta dina pensionspengar för att få det bästa sparandet Shoka Åhrman, sparekonom på SPP, är en passionerad förespråkare av beteendeekonomins principer. Enligt henne bjuder forskningen inom området på flera insikter som kan göra skillnad i den vanliga småspararens plånbok. – Beteendeekonomi kan låta som ett svårt ord, men det handlar helt enkelt om insikten att vi människor inte är så rationella i våra ekonomiska beslut som vi vill tro.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Så mycket behöver du spara till pensionen varje månad

Ta reda på om du kan förbättra förutsättningarna för din pension Hur mycket av din slutlön vill du ha i pension? Ett vanligt svar på frågan är att omkring 80 procent skulle kännas bra. Men för att nå upp i den nivån skulle alltså hälften av alla svenskar behöva dryga ut pensionen med ett privat sparande.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Här är onsdagens aktierekar

Handelsbanken Capital Markets höjer den långsiktiga rekommendationen, på tre års sikt, för Boliden till market perform från underperform. Riktkursen dras ned till 410 från 510 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Kraftigt sänkt omsättning för LMK

Antal aktiva kunder under kvartalet uppgick till 79 800, ner från 118 500 i det andra kvartalet 2021. LMK presenterar sin fullständiga delårsrapport den 23 augusti.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.