PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 06 July, 11:49

PrivataAffärer - 20 maj 22 kl. 11:00

DNB: Oljepriset når 130 dollar fatet i slutet av åretI en marknadsrapport som publicerades på onsdagen skriver Martinsen att risken är hög för att den globala oljeproduktionskapaciteten är förbrukad vid slutet av året. Det finns ett antal skäl till den bistra situationen, bland dem är OECD-ländernas oljelager som nu är låga, samt att produktionskapaciteten under de närmaste åren är begränsad. Allt samverkat till att pressa upp oljepriserna. I DNB:s estimat når det genomsnittliga oljepriset 110 dollar fatet under andra kvartalet i år. I tredje kvartalet är snittpriset 120 dollar, vilket i årets sista kvartal blir till 130 dollar.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
DNB, Martinsen, OECD

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DNB, Oljepriset, når, 130, dollar, fateti , slutetav , året

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

BNP-tillväxten: ”Starkt maj följs av sämre framridsutsikter”

”Lågkonjunkturen är här, det enda vi kan hoppas på är att den blir mild”, sade Alexandra Stråberg på Länsförsäkringar. Stråberg uttryckte särskild oro över industrins orderingång, som föll med 5,5 procent i maj jämfört med månaden före. ”Kollapsen i industriproduktionen under maj är allvarlig och att orderingången också rasar är mycket oroande”.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Så gör du om du missar flyget på grund av strejken

Det är flygbolaget som är ansvarigt för att du får din ersättning, men du som har reseskydd i din hemförsäkring kan även ha rätt till ersättning från försäkringsbolaget. Men du kan också ha rätt till att bli ekonomiskt kompenserad enligt EU-lagstiftningen, enligt Konsumenternas Försäkringsbyrå. – Kontakta i första hand flygbolaget eller din researrangör.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Experten varnar: Många betalar för mycket

Ta reda på om du kan förbättra förutsättningarna för ditt sparande Särskilt vanligt är detta fenomen när det kommer till det långsiktiga sparandet, såsom till pensionen. Det menar SPPs Sparekonom Shoka Åhrman. – I min tidigare roll som rådgivare träffade jag flera kunder som inte visste vilka avgifter de betalade för sitt pensionssparande, eller ens vad en låg avgift egentligen är.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Sparekonomens tips – så kan du börja bygga en förmögenhet

Så kan du flytta dina pensionspengar för att få det bästa sparandet Har du också lätt att falla för snabba impulsköp? Då är du inte ensam. Forskning visar att vi människor inte alltid är så rationella när det kommer till vårt långsiktiga sparande.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Beteendeekonomins nycklar till ett lyckat sparande

Så kan du flytta dina pensionspengar för att få det bästa sparandet Shoka Åhrman, sparekonom på SPP, är en passionerad förespråkare av beteendeekonomins principer. Enligt henne bjuder forskningen inom området på flera insikter som kan göra skillnad i den vanliga småspararens plånbok. – Beteendeekonomi kan låta som ett svårt ord, men det handlar helt enkelt om insikten att vi människor inte är så rationella i våra ekonomiska beslut som vi vill tro.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Så mycket behöver du spara till pensionen varje månad

Ta reda på om du kan förbättra förutsättningarna för din pension Hur mycket av din slutlön vill du ha i pension? Ett vanligt svar på frågan är att omkring 80 procent skulle kännas bra. Men för att nå upp i den nivån skulle alltså hälften av alla svenskar behöva dryga ut pensionen med ett privat sparande.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Här är onsdagens aktierekar

Handelsbanken Capital Markets höjer den långsiktiga rekommendationen, på tre års sikt, för Boliden till market perform från underperform. Riktkursen dras ned till 410 från 510 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Kraftigt sänkt omsättning för LMK

Antal aktiva kunder under kvartalet uppgick till 79 800, ner från 118 500 i det andra kvartalet 2021. LMK presenterar sin fullständiga delårsrapport den 23 augusti.  .

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Norwegian: Antal passagerare ökade 19 procent i juni

”Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni. Det har varit en utmaning under månaden för oss, med tanke på strejkerna bland flygteknikerna utöver de kapacitetsutmaningar som branschen står inför på vissa flygplatser i Europa” kommenterar Geir Karlsen, vd för Norwegian.  .

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Investeringschefen: Dags att spela defensivt

I en artikel i bankens kundmagasin Insikt intervjuas Cordischi om sin syn på en rimlig aktiestrategi just nu. Att köpa i nedgång är en vedertagen metod som bygger på antagandet att centralbankerna rycker ut igen om det blir tillräckligt stökigt, menar han. I dagens nya miljö har osäkerheten ökat om det verkligen är rätt strategi i framtiden.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.