PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 27 June, 01:35

PrivataAffärer - 17 maj 22 kl. 07:27

Aktiechefen: Banker och telekomoperatörer intressanta sektorer– Kortsiktigt råder dock fortsatt osäkerhet på marknaden. Med rapportsäsongen bakom oss, får vi mindre informationsflöde från bolagen under en period. Fokus hamnar på månatliga inflationssiffror vilket kommer ge spekulationer om hur det påverkar kommande räntehöjningar. Det råder fortsatt motvind från centralbankerna med räntehöjningar och balansräkningar som ska krympas, säger Karl Hedberg, aktiemäklare Carnegie Private Banking i en börskommentar på Carnegies sajt.  Han konstaterar att marknaden just nu oroar sig för om centralbankerna kan tämja den höga inflationen utan att döda tillväxten.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Karl Hedberg, Carnegie Private Banking, Carnegies

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Aktiechefen, Bankeroch , telekomoperatörer, intressanta, sektorer

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 08:23

Bemanning mot strömmen i portföljen

Det har varit blandat utveckling i portföljen den senaste veckan när Stockholmsbörsen fortsatt nedåt till nytt årslägsta och den lägsta nivå sedan november 2020. Bäst har det gått för Wise Group som har stigit med 11,7 procent. Även Studsvik har gått förhållandevis bra och stigit med 1,9 procent.

PrivataAffärer - 23 jun 22 kl. 14:24

Få oroar sig för boprisfall

Enligt undersökningen anger 15 procent ökade räntekostnader som det största hotet mot sin privatekonomi. Lika många pekar ut en nedgång på börsen som det största orosmolnet. Höga elpriser är den främsta oron för 13 procent vilket är lika många som oroar sig för höga drivmedelspriser.

PrivataAffärer - 23 jun 22 kl. 10:48

Sänkta drivmedelspriser inför midsommarhelgen

Bensinpriset sänktes med 25 öre till 23,03 kr per liter. Dieselpriset sänktes med 15 öre till 26,61 kr per liter på bemannade stationer enligt siffror från Circle K. .

PrivataAffärer - 23 jun 22 kl. 10:53

Lundin Energy rasar 98 procent

All handel i Lundin Energy-aktien avser alltså från och med torsdagen det nya bolaget Orrön Energy. I juli väntas såväl namnbytet som tickerkoden att ändras. Investerarna prisade om aktien till följd av förändringen med en nedgång på 98 procent till 8:98 kronor..

PrivataAffärer - 23 jun 22 kl. 09:41

Privata Affärers bokhandel har sommarstängt

PrivataAffärer - 23 jun 22 kl. 09:13

SBB förnekar skulder utanför balansräkningen

”De 14 miljarder kronor av förvärvad skuld ingår i balansräkningen och det finns inga andra skulder utanför balansräkningen”, skriver SBB. Alla skulder, inklusive skulder i förvärvade bolag, har enligt SBB bekräftats av revisionsutlåtanden från banker och reviderats av EY. Vad gäller not 26 i SBB:s årsredovisning är syftet med den enligt SBB att klargöra att skulden inte har någon direkt påverkan på kassaflödet, utan har tillkommit indirekt genom förvärv av ett dotterbolag.

PrivataAffärer - 23 jun 22 kl. 09:02

Här är torsdagens aktierekar

Handelsbanken Capital Markets höjer sin långsiktiga rekommendation, på tre års sikt, för Afry till market perform från underperform. Riktkursen om 190 kronor lämnas oförändrad. Aktien stängde på 136:70 kronor på onsdagen.

PrivataAffärer - 23 jun 22 kl. 08:12

Chefsekonomen: Ta höjd för högre räntor

Boven i dramat är förstås inflationen som fortsätter överraska på uppsidan och är långt över Riksbankens mål. En svagare krona gör dessutom att inflationen drivs på ytterligare, vilket inte är önskvärt i närtid, menar Nordea. ”Risken är stor att räntan höjs 0,5 procentenheter vid alla tre återstående möten i år till en ränta på 1,75 procent.

PrivataAffärer - 23 jun 22 kl. 07:44

SBB in i OMXS30

Det framgår av ett pressmeddelande med anledning av Nasdaqs Nordics översyn, som görs halvårsvis. OMXS 30-indexet består av de mest handlade aktierna på Nasdaq Stockholm..

PrivataAffärer - 22 jun 22 kl. 16:05

Fedchefen: Takten i räntehöjningarna avgörs av inkommande data

”Under de kommande månaderna kommer vi att titta efter övertygande bevis på att inflationen rör sig neråt, i enlighet med att inflationen återvänder till 2 procent”, sade han. ”Vi kommer att fatta våra beslut möte för möte, och vi kommer att fortsätta att kommunicera vårt tänkande så tydligt som möjligt”, fortsatte Powell. Fed-chefen sade också att de finansiella förhållandena har blivit stramare sedan i höstas och har nu stramats åt ”signifikant”, vilket speglar såväl de policyåtgärder Fed redan har vidtagit samt de åtgärder som väntas.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.