Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 25 June, 00:28

Cornucopia - 17 maj 22 kl. 07:31

Positiv börstisdagsmorgon i Asien efter haltande börser i Sverige och USABörserna är positiva i de asiatiska tidszonerna efter att börserna i Sverige och USA snubblat och haltat under måndagens handel. I övrigt små rörelser bland valuta och guld, samt fallande amerikanska marknadsräntor.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Asien, Sverige, USA, OMXSPI, OMXS30, EUR, USD, SEK, Nasdaq, Tesla, FAANGST, ASX, Seng, Kospi, Straits Times

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Positiv, börstisdagsmorgoni , Asienefter , haltande, börseri , Sverige, och USA

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 8 timmar sedan

Glad midsommar till alla läsare och tack för alla hälsningar – och tack till er som jobbar!

Vill kort önska alla läsare en glad midsommar! Det betyder inte att jag slutar jobba och inte uppdaterar vidare om Ukraina, utan det är en vanlig artig hälsning och även ett tack till alla som hälsar Lena och mig glad midsommar! Ett särskilt tack till er som jobbar inom blåljusyrken, i grönt och blått, inom vården och inom driftövervakning och jourer, samt inom servicenäringarna idag!

Cornucopia - 14 timmar sedan

UPPDATERAS: Ukraina gör operativ reträtt från Sievierodonetsk – svenskdonerad barncancerambulans beskjuten utanför Mykolajiv

Den väntade ukrainska operativa reträtten från Sievierodonetsk uppges nu ha beordrats, vilket innebär att den sannolikt redan genomförts till större del. En donerad svensk ambulans som köpts loss från Region Skåne via privata donationer och kör åt ett barncancersjukhus i Mykolajiv har beskjutits av ryssarna. Ett ryskt militärt transportplan har störtat i Ryssland vilket kan tyda på att bristen på reservdelar börjar märkas.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Uppåt på de asiatiska börserna under midsommaraftons morgon

Stockholmsbörsen föll till sin lägsta nivå sedan 2020, men i USA och nu under morgonen i de asiatiska tidszonerna är börserna på plus. Idag är det dock midsommarafton och Stockholmsbörsen är därmed stängd, liksom börsen i Helsingfors. Fullständigt spontant foto.

Cornucopia - Igår: 13:01

BEKRÄFTAT: Försvarsmakten köper in begagnade C-130J Super Hercules från Italien för att ersätta dagens tp 84

Försvarsmakten bekräftar till bloggen de utländska mediauppgifterna om att svenska flygvapnet tänker köpa in två begagnade C-130J Super Hercules från Italien, för att successivt ersätta dagens åldrande Tp 84 C-130H. Anskaffningen sker parallellt med att befintliga flygplan avvecklas. Tre av flygvapnets befintliga tp 84 Uppgifterna framgår ursprungligen i Försvarsmaktens kompletterande budgetunderlag, vilket uppmärksammats av utländska media.

Cornucopia - Igår: 10:07

UPPDATERAS: Minst 20 dödade i rysk terrorbombning mot Charkiv – fler angrepp mot ockuperade Ormön – Ukraina har retirerat från Zolotefickan

Igår bombades Charkiv massivt av Ryssland och minst 20 dödades. Ukraina genomför fler angrepp mot den ockuperade Ormön och något enormt verkar exploderat eller står i brand någonstans mellan Ukraina och Krym. Ukraina har genomfört en lyckad reträtt från Zolotefickan och övergav alltså med äran i behåll frivilligt stadens försvar efter fyra månaders fullt anfall.

Cornucopia - I förrgår: 14:04

Sverige in i lågkonjunktur – räntor höjda med 1.25 pce till och med 2025 – men regeringen positivare än Konjunkturinstitutet

Med gårdagens ekonomiska prognos (högavlönad killgissning) från Konjunkturinstitutet (KI) och dagens gissning från regeringen så är det tydligt att Sverige går in i en lågkonjunktur (vilket alltid kommer efter högkonjunktur, så inget nytt) med hög inflation och styrräntor 1.25 procentenheter högre än idag fram till och med minst år 2025. Regeringen är dock positivare än KI för att snygga till siffrorna inför valrörelsen och lämna större utrymme till finansiering av valfläsk.

Cornucopia - I förrgår: 12:25

Kraftiga prisfall på bostäder enligt Valueguard – värst i Stockholm och Göteborg – raset tilltar i juni – mäklare menar att priserna har fallit ännu mer – upp till 20% i centrala Stockholm

Valueguard rapporterar om stora och breda prisfall på bostäder i Sverige under maj månad, med de största procentuella nedgångarna där priserna är som högst, dvs Stockholm. Raset ökar i takt preliminärt under andra halvan av juni och kommer sedan april fallit sju procent om siffrorna står sig. Mäklare uppger till SvD att det verkliga prisfallet snarare är upp till 20% i centrala Stockholm, men osäljbara objekt påverkar som bekant inte statistiken.

Cornucopia - I förrgår: 09:53

UPPDATERAS: Terrorbombningar av Charkiv fortsätter – ukrainska framgångar mot Cherson – Ryssland hotar Lysychansk från söder efter anfall – ryskt raffinaderi i Rostov bombat av patrullrobot

Terrorbombningarna av Charkiv fortsätter med många dödade. Ukraina har nått nya framgångar och ryckt fram längs motorvägen M-14 mot Cherson. Samtidigt har Ryssland lyckats avancera någon kilometer och hotar nu Lysychansk från söder och riskerar skapa en ukrainsk ficka runt den befästa staden Zolonte.

Cornucopia - I förrgår: 08:50

Börserna ner i Asien under onsdagsmorgonen

Börserna faller över hela linjen i de asiatiska tidszonerna under morgonen, trots att USA gick starkt igår efter att ha haft stängt under måndagen. Stockholmsbörsens uppgångar under gårdagen kom av sig och börsen stängde oförändrat. Asiatisk tidszon Stockholmsbörsen pekade uppåt igår igen, men kom sedan av sig.

Cornucopia - 21 jun 22 kl. 18:42

Regeringen öppnar för små mysiga modulära lokala kärnkraftverk

På en pressträff idag öppnade regeringen inte bara för säkra förlängningar av befintlig svensk kärnkraft, utan vill också ha föreskrifter för bland annat små mysiga modulära lokala kärnkraftverk. Uttalandet gäller fram till valdagen, vad Socialdemokraterna tycker om kärnkraften efter andra söndagen i september avgörs av regeringsbildningsfrågan. Två nedlagda och två befintliga kärnkraftverk i Ringhals Energiministern visade bland annat en Powerpoint med följande text: “Välkomnar säkra förlängningar av befintlig kärnkraftUppdrag till Strålsäkerhetsmyndigheten att se över vilken utveckling av regelverket och andra åtgärder som behövs för att vi ska kunna utnyttja både befintlig och framtida kärnkraft.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.