SR > Nyheter

Saturday, 25 June, 01:27

SR - 17 maj 22 kl. 06:13

Över 260 evakuerade från stålverket AzovstalI Ukraina har 264 skadade ukrainska soldater evakuerats från det belägrade stålverket Azovstal i staden Mariupol. Efter mer än två månader fick soldaterna lämna stålverket sent igår kväll i bussar. De evakuerade har nu förts till olika ryskkontrollerade städer och kommer senare att växlas mot ryska krigsfångar.Enligt Ukrainas vice försvarsminister kommer samtliga soldater slutligen att föras till ukrainskkontrollerat territorium. Hur många soldater som fortfarande befinner sig under stålverket är oklart, men det kan röra sig om flera hundra.
Läs mer på SR
Läs mer om:
Azovstal, Ukraina, Mariupol, Ukrainas, Biträdande, Hanna Malyar

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Över 260, evakueradefrån , stålverket, Azovstal

Fler nyheter från SR

SR - 5 timmar sedan

Undersökning i EU-parlamentet: SD mest Putin-kritiska av svenska partier

Tankesmedjan Vote Watch Europe har undersökt hur EU-parlamentarikerna röstar i frågor som rör Ryssland. Undersökningen omfattar 280 voteringar från 2019 och fram till nu.Enligt undersökningen är Sverige ett av de mest Rysslandskritiska länderna, vid sidan av de i Central- och Östeuropa.

SR - 5 timmar sedan

Joe Biden efter högsta domstolens beslut: ”En sorglig dag för landet”

USA:s president Joe Biden sa under en pressträff för en stund sedan att det är en sorglig dag – för domstolen och för landet.Detta efter att USA:s högsta domstol idag upphävde en dom från 1973 som garanterat rätten till fri abort.Flera delstater väntas nu begränsa aborträtten..

SR - 6 timmar sedan

Tyskland: Läkare får nu informera om att de utför aborter

I Tyskland blir det nu tillåtet för läkare att informera om att de utför aborter. Hittills har en omdiskuterad lag om förbud mot reklam för aborter, satt stopp för det. Men nu har det tyska parlamentet beslutat att riva upp lagen.

SR - 8 timmar sedan

Oro för ekonomin i spåren av kriget

Ekonomisk nedgång, stigande priser och höjda räntor i spåren av kriget i Ukraina – det oroar EU:s ledare som idag diskuterade samordnande insatser.”Det är ett besvärligt läge”, säger statsminister Magdalena Andersson som dock varnar för stora stimulanser som kan driva upp inflationen ytterligare.Den stora frågan på toppmötet var annars utvidgning där ledarna gav kandidatstatus till Ukraina och Moldavien – och där det nu kommer positiva signaler om att EU skulle kunna börja förhandla om medlemskap med Nordmakedonien och Albanien..

SR - 10 timmar sedan

USA:s högsta domstol river upp aborträtten

USA:s högsta domstol häver den så kallade Roe mot Wade-domen från 1973 som garanterar rätten till fri abort.Beslutet väntas innebär att nära hälften av USA:s delstater helt eller delvis förbjuder abort.Beskedet var väntat efter att det i maj läckt ett utkast som visade att domstolen avsåg riva upp Roe mot Wade-domen..

SR - 9 timmar sedan

Just nu: USA:s högsta domstol river upp aborträtten

USA:s högsta domstol häver den så kallade Roe mot Wade-domen från 1973 som garanterar rätten till fri abort.Beslutet väntas innebär att nära hälften av USA:s delstater helt eller delvis förbjuder abort.Hör Cecilia Khavar, Sveriges Radios korrespondent i Washington och Ekots utsände i USA Anders Jelmin om det historiska beskedet i Ekots livesändning..

SR - 9 timmar sedan

Bulgarien öppnar för att låta Nordmakedonien förhandla om EU-medlemskap

Parlamentet i Bulgarien öppnar för att låta Nordmakedonien börja förhandla om EU-medlemskap.Bulgarien har länge sagt nej till att låta Nordmakedonien börja förhandla om EU-medlemskap med anledning av en infekterad tvist om språk och historia. Att Bulgarien har sagt nej har även medfört att också Albanien har fått vänta på förhandlingar, trots löften från EU.

SR - 11 timmar sedan

Samväldets regeringschefer möts i Kigali

54 regeringschefer inom Samväldet möts i Rwandas huvudstad Kigali under fredagen.Man kommer att diskutera frågor som rör bland annat klimat, hållbar utveckling och livet efter covid-19, men några juridiskt bindande beslut kommer inte att fattas.”Men mötet är viktigt, vi är 54 länder som kan jobba gemensamt för att påverka frågor som är viktiga för oss” säger Yolande Makolo, som är talesperson för den rwandiska regeringen..

SR - 11 timmar sedan

Nya problem för Boris Johnson efter fyllnadsval

Det brittiska regeringspartiet Tories har förlorat två av sina mandat i parlamentet efter gårdagens fyllnadsval.Resultaten beskrivs som en katastrofförlust för partiet och premiärminister Boris Johnson.Fyllnadsvalen hölls efter att två olika Toryledamöter fått avgå – den ena för att han tittat på porr i parlamentet, den andra efter att han dömts för sexuella övergrepp på ett barn..

SR - 11 timmar sedan

Johanna Melén om ryska framryckningarna: ”Viktigt att kunna visa upp för det ryska folket”

Den ukrainska armén beordras nu att dra sig tillbaka från den strategiskt viktiga staden Sievjerodonetsk, efter att ryska styrkor ryckt fram ytterligare i östra Ukraina.Johanna Melén, Ekots Rysslandskorrespondent rapporterar:”Att ta Sievjerodonetsk är naturligtvis en viktig sak att kunna visa upp för det ryska folket”, säger hon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.