SR > Nyheter

Friday, 01 July, 21:33

SR - 17 maj 22 kl. 05:49

Stora satsningar på klimatet – trots miljardlån till UkrainaÄven om miljardlån just nu går till återuppbyggnad av Ukraina, fortsätter Europeiska investeringsbanken med stora satsningar på klimatet."Tekniken finns där och Europa är ledande i grön teknologi. Vi måste också få den på plats för användning", säger Europeiska investeringsbankens chef Werner Hoyer till Ekot.Målet för investeringar som ska gynna den gröna omställningen för klimatet är satt till 50 procent 2025, men målet uppnåddes redan under 2021..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ukraina, Europeiska, Europa, Werner Hoyer, Ekot

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stora satsningar, klimatettrots , miljardlåntill , Ukraina

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Libyens parlament har stormats av demonstranter

I Libyen har demonstranter stormat parlamentsbyggnaden i protest mot försämrade levnadsvillkor och regeringens politik.Enligt ögonvittnen som nyhetsbyrån Reuters har pratat med har säkerhetsstyrkor som skyddade parlamentet flytt från platsen. Flera tv-kanaler rapporterar att demonstranter har kommit in i byggnaden och förstört delar av lokalerna där.

SR - 1 timme sedan

Dagens jordbrukspolitik hotar fjärilarna

Negativ trend för många fjärilsarter, visar ny rapport från SLU Artdatabanken och WWF.Jordbrukets långvariga omvandling har missgynnat fjärilar, de flesta blomrika hagmarker har försvunnit.EU-förslag om att återställa natur kan bli viktigt, säger Ola Jennersten, WWF: “Krav med mätbara mål kan ge resultat”..

SR - 2 timmar sedan

Låga vattennivåer – risk för vattenbrist

Det har varit en rätt torr vår på många ställen och det kan leda till vattenbrist på sina håll, särskilt för dem med egen brunn. Under juni har nivåerna i grundvattenmagasinen fortsatt att sjunka och de väntas fortsätta att sjunka under sommaren när det gäller de små grundvattenmagasinen.“Det innebär ökad risk med vattentillgången” säger Bo Tunholm vid Sveriges geologiska undersökning, SGU..

SR - 3 timmar sedan

Volvo Cars miljardsatsar på ny fabrik – i Slovakien

Biltillverkaren Volvo Cars ska bygga en ny elbilsfabrik i Slovakien. Volvo kunde ha lagt fabriken i Sverige men valde att i stället lägga den i Slovakien.Adrian Avdullahu, Metalls klubbordförande på Volvos Torslandafabrik, säger att han förstår företaget men att han hellre sett fabriken i Sverige..

SR - 3 timmar sedan

Flera regioner skärper smittskyddsreglerna efter ökad smittspridning

Till följd av att smittspridningen av covid-19 nu ökar på flera håll i landet, så återinför flera regioner smittskyddsåtgärder som upphörde tidigare i år.I både Region Värmland och Region Uppsala måste nu besökare ha munskydd när de besöker vård-och omsorgslokaler.Och i Värmland rekommenderas personalen att använda munskydd igen när det inte går att hålla avstånd..

SR - 4 timmar sedan

Pilotförbundens uttalanden ”inte bra ur förhandlingsläge”

Förhandlingarna mellan SAS och pilotförbunden fortsätter. Ett norskt fackförbund sa tidigare idag att man är redo att låta SAS gå i konkurs om man inte kommer överens.Martin Lindgern, chef för SAS-sektionen på svenska pilotförbundet, sa idag i en skriftlig kommentar att: ”Svensk arbetsmarknad bygger på respekt för ingångna avtal och samarbete mellan parterna.

SR - 4 timmar sedan

Röjningsarbetet i Tjernobyl – omfattande skador

Drygt fyra månader efter Rysslands invasion av Ukraina fortsätter röjningsarbetet vid reaktorerna i Tjernobyl.Laboratoriet och andra känsliga avdelningar i kärnkraftverket plundrades. Datorer, hårddiskar, dokument och utrustning men också tvättmaskiner och vattenkokare stals eller förstördes.

SR - 5 timmar sedan

Brist på lokförare – SJ ställer in avgånger

Brist på lokförare gör att SJ måste ställa in avgångar och förarbristen väntas fortsätta långt in på hösten. Efterfrågan på tågresor är väldigt hög nu, högre än rekordåret 2019. Många ringer till kundtjänst i onödan, säger SJ:s presskommunikatör Jonas Olsson till TT.

SR - 6 timmar sedan

Ny festskandal skakar Tories

En ny festskandal har seglat upp för det konservativa regeringspartiet Tories i Storbritannien.Parlamentsledamoten Chris Pincher avgår från sin post som biträdande gruppledare i partiet efter att ha anklagats för sexuella trakasserier. Det var i onsdagskväll som Pincher ska ha tafsat på två män på fyllan under ett besök på en privat klubb i London.

SR - 6 timmar sedan

FHM: Antalet coronasmittade har ökat med 41 procent på en vecka

Antalet nya bekräftade fall av covid-19 har ökat med 41 procent på en vecka, enligt Folkhälsomyndighetens veckorapport som släpptes på fredagen. Ökningen kan påverka regionerna som redan har ett ansträngt bemanningsläge under sommaren. I Region Stockholm har inlagda med covid-19 ökat från förra veckan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.