SvD > Opinion

Tuesday, 17 May, 06:29

SvD - I förrgår: 13:45

”Stadens gator behöver inte laddstolpar”Utbyggnad av fasta laddstolpar på stadsgator riskerar att bli ett historiskt misstag, en kortsiktig lösning som kommer stå samhälle och miljö dyrt på lång sikt. Det skriver flera debattörer..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stadens, gatorbehöver inte , laddstolpar

Fler nyheter från SvD

SvD - 18 timmar sedan

”Splittra inte kvinno­kliniken på Sös”

Varför rasera en mycket välfungerande, patient­säker och kostnads­effektiv verksamhet? Flytta inte gynakuten på Söder­sjukhuset, skriver tre läkare..

SvD - 12 maj 22 kl. 19:45

”Medlemskap i Nato innebär stora risker”

Fred och säkerhet kan inte byggas genom militära allianser och upprustning. Ett Natomedlemskap gör våra länder och världen mer osäkra, skriver fredsorganisationer i Sverige och Finland. .

SvD - 12 maj 22 kl. 12:00

”Kommer ni ändra er om fossilgasen, M?”

Förslaget att grönmärka fossilgas i EU lades fram förra året, innan Rysslands invasion av Ukraina. Det var en dålig idé då, i dag är det ett rent farligt förslag, skriver MP:s EU-parlamentariker..

SvD - 11 maj 22 kl. 11:15

”Ytan för rörelse på skolgårdarna minskar”

Mer än 40 procent av eleverna har skolgårdar som är mindre än Boverkets rekommendationer. Det visar en ny kartläggning från SCB. Sämst är skolorna i storstäderna, skriver Anders Sjelvgren och Per Nilsson.

SvD - 10 maj 22 kl. 19:45

”Sverige kan driva på för nedrustning även i Nato”

Bland det första som regeringen bör göra om inträdet i Nato blir ett faktum är att tillsätta en utredning om en aktiv svensk kärnvapen­nedrustnings­politik utifrån nya förutsättningar. Det skriver Ulla Gudmundson..

SvD - 10 maj 22 kl. 15:20

Wikimedia Sverige: Kina blockerar oss från FN-organ

Vår ansökan WIPO:s upphovsrättskommitté blockeras av Kina, med hänvisning till att Wikimediarörelsen sprider propaganda. Det är ett kinesiskt ifrågasättande av yttrandefrihet och Sveriges regering bör höja rösten, skriver företrädare för Wikimedia Sverige..

SvD - 09 maj 22 kl. 09:51

”Missvisande mått på äldres fattigdom”

Dagens relativa mått på fattigdom bland pensionärer återspeglar inte alltid pensionärernas faktiska levnadsförhållanden. Debattörer och beslutsfattare riskerar att fokusera på fel åtgärder, skriver Ole Settergren och Stefan Granbom, Pensionsmyndigheten. .

SvD - 06 maj 22 kl. 19:45

”Skolverket främjar fragmentarisk kunskap”

Skolverkets fragmentariska syn på kunskap och bedömning riskerar att landa i en väldigt fragmentarisk undervisning. Det skriver läraren Karin Herlitz..

SvD - 06 maj 22 kl. 14:15

SD: Utrusta polisen med kropps­kameror genast

Om alla poliser haft kropps­kameror under kravallerna hade fler skyldiga kunnat lagföras. Att inte polisen har tillgång till de trygghets­skapande lösningar som finns är ett under­betyg till regeringen, skriver SD-företrädare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.