SVT > Utrikes

Thursday, 17 June, 02:03

SVT - 07 maj 21 kl. 20:17

Internationellt avtal ska ge bevis mot IS-svenskarSverige har ingått ett internationellt avtal för att lättare få fram bevis mot IS-svenskar som begått brott i Irak. – Ingen kan gå säker om man begått krigsbrott, säger inrikesminister Mikael Damberg (S)..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
IS, Irak, Mikael Damberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Internationellt, avtalska ge , bevismot , IS-svenskar

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

SVT:s korrespondent: ”En återgång till normal diplomati mellan USA och Ryssland”

Mötet mellan USA:s president Joe Biden och Rysslands president Vladimir Putin beskrivs av SVT:s Rysslandskorrespondent Bert Sundström som stelt. Däremot anser han att mötet som sådant var formellt riktigt, verkade genomtänkt och att båda sidor visade att man respekterar den andra parten..

SVT - 5 timmar sedan

Experten: ”Putins fötter visade att han inte var bekväm”

Här möts Joe Biden och Vladimir Putin för första gången sedan Biden blev president i USA. Det första mötet var kort men trots det spelades ett maktspel på högsta nivå mellan Rysslands och USA:s president.  - Det är finlir att se vem av dem som har makten och det vet de också , säger Gabriella Lockwall, expert på icke-verbal kommunikation.

SVT - 16 timmar sedan

Experten om den brutna vapenvilan i Gaza: ”Båda sidor försöker positionera sig”

Efter fyra veckor har eldupphör brutits på Gazaremsan. Enligt Anders Persson, statsvetare och Mellanösternexpert, är upptrappningen väntad. – Det är inte förvånande, båda sidor har hotat med att göra exakt det som sker nu, säger han i Morgonstudion..

SVT - 18 timmar sedan

Biden och Putin: förväntningar inför onsdagens möte

På onsdagen träffas Vladimir Putin och Joe Biden i Genève. Det är första mötet mellan Rysslands och USA:s ledare sedan Joe Biden valdes till president..

SVT - 18 timmar sedan

Joe Biden och Vladimir Putin möts i Gèneve – blir första mötet

Under onsdagen möts Joe Biden och Vladimir Putin i Schweiz huvudstad Gèneve. Det är första gången de två världsledarna träffas sedan USA fick en ny president..

SVT - 19 timmar sedan

Han fick sin dom prövad av artificiell intelligens

Artificiell intelligens gör intåg även inom rättssystemet. Är det ett problem eller en möjlighet att datorn ersätter människan i beslutsfattandet?.

SVT - Igår: 01:58

Eldupphör brutet på Gazaremsan

Israeliska flygvapnet har utfört attacker mot Gazaremsan tidigt på onsdagsmorgonen, uppger säkerhetskällor och vittnen för nyhetsbyrån AFP..

SVT - Igår: 20:27

Ungern förbjuder ”främjande” av homosexualitet

Parlamentet i Ungern har nu godkänt en lag som förbjuder spridandet av information som anses främja homosexualitet bland unga. Människorättsorganisationer har uttalat stark kritik och flera europaparlamentariker reagerar: ”Den stigmatiserande häxjakten måste sluta nu” säger ungerska Anna Donath från den liberala gruppen RE..

SVT - Igår: 20:22

Ann Linde: ”Får inte glömma att nästan 14 000 människor har dött”

Freden i Ukraina är baserad på en skör tråd, och en part i konflikten, Ryssland, erkänner inte ens sin inblandning. Under två dagar har Sveriges utrikesminister Ann Linde besökt Ukraina i sin roll som ordförande för OSSE, organisationen för säkerhet och samarbete i Europa..

SVT - Igår: 10:37

Ikea-vd fälls i spionskandal – miljonböter

De hade enligt åklagaren organiserat ett omfattande spioneri på sina egna anställda. Nu kommer domen: Ikea döms att betala en miljon euro i böter. Den dåvarande vd:n i Frankrike döms till två års villkorligt straff och dryga böter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.