Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 06 July, 13:09

Cornucopia - 13 maj 22 kl. 21:38

Fredagsmys: Utprovning av ny årgång av mitt C-kändisvin Preparatus SupervivetDags för lite fredagsmys. Blir inte så mycket mer än att Lena och jag sitter och provar ut en ny årgång av mitt C-kändisvin Preparatus Supervivet.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Preparatus Supervivet, Lena, Domain Roche, Rohnedalen, Frankrike, SEK

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fredagsmys, Utprovningav ny , årgångav mitt , C-kändisvin, Preparatus, Supervivet

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 45 minuter sedan

Rättelse: ÖB:s kompletta uttalanden om att sluta ställa frågor och gå hem och börja jobba med totalförsvar – bemanning av Natostaber kommer leda till prioriteringar

ÖB Micael Bydén korrigerade mig igår vid en kort möjlighet att ställa några frågor utanför Soldathemmet i Visby, att beskedet om att sluta ställa frågor och börja jobba med försvaret inte gällde specifikt näringslivet. Det gällde den egna myndigheten, andra myndigheter, hushåll och företag. För tydlighetens skull finns bägge utspelen från seminarierna med som länkar nedan.

Cornucopia - 2 timmar sedan

Cilla Benkö: “Vi kommer inte gå med på att vi ska vara statsradio.” – motsägelsefullt om mediernas roll i informationskriget

Sveriges Radios VD Cilla Benkö upprepade på Resumes och Dagens Medias seminarium i Almedalen under onsdagsmorgonen inställningen att man inte kommer acceptera att vara statsstyrd i händelse av krig, och hänvisade till grundlagen som trumfar krigsuppdraget. Samtidigt blir det motsägelsefullt när man vill ha extra pengar för krigsberedskap och det samtidigt sades på seminariet att “demokrati är gnäll” men man inte ska gnälla på Sveriges Radio. Sveriges Radios VD Cilla Benkö nu på morgonen Dagens Medias sändning från Almedalen finns eventuellt här, bakom Bonniers anmälningvägg.

Cornucopia - 5 timmar sedan

UPPDATERAS: Ryska offensiver mot Donbas maler vidare – återigen robotflyglarm i hela Ukraina – 220 000 internflyktingar från Charkiv

Efter några dagars relativt lugn maler nu den ryska offensiven i Donbas vidare för andra dagen på raken. Robotflyglarm ljöd i hela Ukraina i morse, vilket sker i princip minst två gångar dagligen – morgon och kväll. 220 000 charkivregionbor är internflyktingar i Ukraina.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Nedåt på Stockholmsbörsen men stödet håller – börserna faller i Asien under onsdagsmorgonen – kronan faller

Stockholmsbörsen föll igår men stödet från innan coronakraschen fortsätter hålla. Trots uppgångar i USA under tisdagen faller börserna i Asien nu under onsdagsmorgonen. Den svenska kronan försvagas rejält.

Cornucopia - Igår: 10:38

Försvarsgrenscheferna: “Vi skickar inte värnpliktig personal till Nato-operationer utomlands”

På morgonens seminarium om konsekvenserna av Natomedlemskapet gavs ett tydligt besked från försvarsgrenscheferna till det värnpliktiga Pliktrådet. Värnpliktig personal kommer inte skickas på skarpa Nato-operationer utomlands, utan för det kommer yrkesförbanden användas i skarpt läge. Arméchefen, ställföreträdande marinchefen och flygvapenchefen Det har sedan beskedet om Natoprocessen väckts en oro hos en del värnpliktiga under utbildning eller på väg att utbildas att det kommande svenska Natomedlemskapet innebär att man kan komma skickas utomlands för at “Vi skickar inte värnpliktig personal till operationer utomlands.

Cornucopia - Igår: 07:45

UPPDATERAS: Små förändringar vid fronten i Ukraina – terrorbombning av Dnipro – ammunitionslager sprängt i ockuperade Donetsk – insamling till nattkikare till ambulansförare

Det ser ut att vara små förändringar vid fronten i Ukraina och inte så mycket konkret att säga. Dniproområdet har bombats med robotar under morgonen men det finns ännu inga uppgifter om skadade. Ukraina har träffat och sprängt ett ammunitionslager i Donetsk, alternativt ett ammunitionståg.

Cornucopia - Igår: 07:20

Börserna upp i Asien under tisdagsmorgonen – USA hade stängt pga nationaldagen

Börserna i Asien är upp under morgonen efter att USA hade stängt på måndagen pga nationaldagen den 4:e juli. ‘murica! Stockholmsbörsen var oförändrad med +0.

Cornucopia - Igår: 14:36

ÖB till företagen: Sluta ställa frågor – gå hem och fixa er totalförsvarsplanering

Överbefälhavare Micael Bydén levererade tydlighet i ett ordentligt utfall mot näringslivet. Sluta ställ frågor till Försvarsmakten om hur man ska göra med försvarsplaneringen. Gå hem och sätt igång bara.

Cornucopia - I förrgår: 12:34

ÖB om personalförsörjningen: Ingen förlängning av 12-årsgränsen beslutad – utesluter inte återanställning av Ukrainafrivilliga, individuell fråga

Överbefälhavaren Micael Bydén svarade på några av bloggens frågor kring personalförsörjningen, utöver hans redogörelse för det säkerhetspolitiska läget. Ett besked är att det idag inte finns något beslut om att ytterligare förlänga den nya 12-årsgränsen för anställning av GSS/K, men också att det inte utesluts att personer som sagt upp sig för att tjänstgöra i Ukraina kan vara aktuella för återanställning. Det är dock en individuell fråga som alla anställningar.

Cornucopia - I förrgår: 07:44

UPPDATGERAS: Ukraina har retirerat från Lysychansk – Generalstaben: “Vi kommer tillbaka” – beskjutning av sjukhuset i Kramatorsk

Ukrainas generalstab bekräftar att Ukraina genomfört en lyckad operativ reträtt från Lysychansk. Direktrapport från Kramatorsk uppger att Ryssland beskjutit sjukhuset i staden med raketartilleri. Jonas levererar svensk pickup till Bakhmut.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.