PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 22 June, 00:10

PrivataAffärer - 07 maj 21 kl. 14:54

Säkra din ekonomi med investeringsmetallerSom ledande återförsäljare av ädelmetaller och valuta i norra Europa har Tavex stenkoll på ädelmetallpriserna och deras utveckling. Sedan pandemin tog fart i mars 2020 har priserna för guld och silver skjutit i höjden. Osäkerhet, låga räntor och hög efterfrågan ligger bakom stegringen. – Rädsla och oro för coronaviruset har påverkat aktier och tillverkare negativt men haft positiva effekter för guldpriset. Vi hade rekordförsäljning under mars 2020 när coronapandemin blev påtagligt och det har hållit i sig sedan dess.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Europa, Tavex, Juha Miettinen, Anledningen, Produktsortimentet, Miettinen, SvD, Tavexs, TavexTavex, Tavexgruppen, Detta, Privata Affärer

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Säkradin , ekonomimed , investeringsmetaller

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

”Vi är optimistiska för framtiden”

Coegin Pharma utvecklar läkemedelskandidater med målinriktning mot ett selektivt hämmande av nyckelenzymet cPLA₂α – ökänd för sin inblandning i inflammatoriska sjukdomar, cancer och fibros. Och med 30 års solid, framgångsrik forskning i ryggen är bolaget minst sagt säkra på sin sak.  – Vi arbetar med extremt spännande möjligheter och utvecklar just nu läkemedel för hudcancer, blodcancer och kronisk njursjukdom.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Moody’s: Ta höjd för en korrektion på 20 procent

Det är Federal Reserves nuvarande ”hökaktiga” profil som leder till den stora korrektionen, och den blir signifikant även för att det inte den här gången blir fråga om någon snabb studs uppåt igen, så som varit fallen vid ett antal nedgångar under de senaste åren. Det har då alltid slutat med en relativt snabb rekyl uppåt. Men Zandi förväntar sig ingen snabb rekyl vid en kommande korrektion, framför allt på grund av de mycket höga värderingarna.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Bratt: Regeringskris ger begränsad effekt på börsen

– Börsen gillar generellt sett inte politisk osäkerhet, men det är många andra faktorer som påverkar aktiemarknaden mycket mer än den svenska regeringens politik, oavsett färg. Centralbankerna är numera de som nästan helt styr humöret, och då den amerikanska snarare än den svenska. Det är den amerikanska centralbankens signaler om en tidigarelagd räntehöjning som ligger bakom det lite dystrare stämningsläget just nu, till exempel, säger Frida Bratt.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Kina intensifierar ”kryptojakten”

Myndigheterna i ytterligare ett antal provinser har genomfört räder mot centraler för bitcoinutvinning under helgen, enligt rapporter från Kommunistpartiets tidning Global Times. Mer än 90 procent av Kinas tidigare bitcoinutvinningskapacitet ska nu ha stängts, enligt tidningen. Besluten att stoppa den datakraftskrävande utvinningen motiveras med just energitillgången.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Löfven förlorade misstroendeomröstningen

”Det är dramatiskt och svensk politisk historia, men ingenting som är i fokus på finansmarknaderna. Vi har vant oss vid en skakig parlamentarisk situation i Sverige på grund av att det är svårt att hitta stabila majoriteter för regeringen, det är ingenting som vare sig svenska eller utländska investerare oroar sig för”, säger han. Han påpekar att investerare i stället ser på Sverige som ett land med starka statsfinanser, ett brett stöd för det finanspolitiska ramverket, goda institutioner och en stark ekonomi.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Mäklarna: Bomarknaden saktar in

Totalt har 415 av Fastighetsbyråns mäklare svarat på olika frågor om bostadsmarknaden. Mäklarna anser visserligen att det fortfarande är säljarna som har den mest fördelaktiga utgångspunkten på bomarknaden, men att det är en ”avmattning” som pågår, jämfört med april månads undersökning. – Vi har haft en tydligt ökad efterfrågan på bostadsmarknaden i två år, speciellt påtagligt sedan förra våren.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Följ de senaste börsnyheterna här

Telegram från Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Norwegians vd får med omedelbar verkan

”Framöver kommer våra huvudprioriteringar vara att öka lönsamheten i vår lågprisverksamhet och att attrahera nya och befintliga kunder på alla nyckelmarknader. Norwegian är väl positionerat till följd av omstruktureringen med ett starkt varumärke, beprövade produkter och tjänster och inte minst ett lag av mycket erfarna kollegor som är redo att kämpa för varje kund”, säger Geir Karlsen. Geir Karlsen tillträdde som finanschef i april 2018 och var tillförordnad vd mellan juli och december 2019..

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Här är måndagens köprekar

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Atlas Copco till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 520 från 510 kr. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Di: Teckna OX2 trots hög prislapp

Tidningen skriver att efterfrågan på förnybar el förväntas öka med omkring 8 procent per år de kommande 20 åren, samtidigt som finansmarknaden ropar efter att få investera i miljövänliga projekt. Utöver det noterar DI två andra anledningar till att OX2:s listning på First North på onsdagen högst troligt blir en succé jämfört med tio år sedan då OX2, som då hette O2, försökte komma till börsen. Produktiviteten i den förnyelsebara energisektorn har förbättrats kraftigt det senaste decenniet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.