PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 22 June, 08:50

PrivataAffärer - 07 maj 21 kl. 14:34

Amerikanska jobbsiffror en klar besvikelseAntalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 266.000 personer i april. Arbetslösheten uppgick till 6,1 procent, jämfört med 6,0 procent månaden före. Analytiker räknade med att sysselsättningen skulle ha stigit med 978.000 personer jämfört med månaden före, och att arbetslösheten skulle uppgå till 5,8 procent, enligt Trading Economics konsensusprognos..
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
USA, Trading Economics

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Amerikanska jobbsiffroren , klar, besvikelse

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Nel ska förse fossilfritt svenskt stål med vätgas

Anläggningen ska konverteras till grön vätgas och således minska utsläppen med 50 procent från nuvarande nivåer och bland annat möjliggöra klimatneutral ståltillverkning och möjligheten finns även att bidra med infrastruktur för transport. ”Grön vätgas har de karaktärsdrag som krävs för att avsevärt minska koldioxidutsläpp från ståltillverkning och detta kommer bli det första projektet i världen att hetta upp stål med vätgas innan det rullas. Målet för Nel är att förse projektet med vår elektrolysörutrustning och vi ser fram emot att jobba med dessa bolag och vidareutveckla den enorma marknaden för stålproduktion med grön vätgas”, säger vd Jon André Løkke.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Chefredaktören: Så sparar vi i fonder

Det är också mycket glädjande att många yngre upptäckt fördelen med fondsparande. Att spara med lång tidshorisont innebär att pengarna genom ränta-på-ränta-effekten får möjlighet att växa till sig ordentligt. Jag tycker alltid det är lika spännande att se hur andra sparar.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

”Vi är optimistiska för framtiden”

Coegin Pharma utvecklar läkemedelskandidater med målinriktning mot ett selektivt hämmande av nyckelenzymet cPLA₂α – ökänd för sin inblandning i inflammatoriska sjukdomar, cancer och fibros. Och med 30 års solid, framgångsrik forskning i ryggen är bolaget minst sagt säkra på sin sak.  – Vi arbetar med extremt spännande möjligheter och utvecklar just nu läkemedel för hudcancer, blodcancer och kronisk njursjukdom.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Moody’s: Ta höjd för en korrektion på 20 procent

Det är Federal Reserves nuvarande ”hökaktiga” profil som leder till den stora korrektionen, och den blir signifikant även för att det inte den här gången blir fråga om någon snabb studs uppåt igen, så som varit fallen vid ett antal nedgångar under de senaste åren. Det har då alltid slutat med en relativt snabb rekyl uppåt. Men Zandi förväntar sig ingen snabb rekyl vid en kommande korrektion, framför allt på grund av de mycket höga värderingarna.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Bratt: Regeringskris ger begränsad effekt på börsen

– Börsen gillar generellt sett inte politisk osäkerhet, men det är många andra faktorer som påverkar aktiemarknaden mycket mer än den svenska regeringens politik, oavsett färg. Centralbankerna är numera de som nästan helt styr humöret, och då den amerikanska snarare än den svenska. Det är den amerikanska centralbankens signaler om en tidigarelagd räntehöjning som ligger bakom det lite dystrare stämningsläget just nu, till exempel, säger Frida Bratt.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Kina intensifierar ”kryptojakten”

Myndigheterna i ytterligare ett antal provinser har genomfört räder mot centraler för bitcoinutvinning under helgen, enligt rapporter från Kommunistpartiets tidning Global Times. Mer än 90 procent av Kinas tidigare bitcoinutvinningskapacitet ska nu ha stängts, enligt tidningen. Besluten att stoppa den datakraftskrävande utvinningen motiveras med just energitillgången.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Löfven förlorade misstroendeomröstningen

”Det är dramatiskt och svensk politisk historia, men ingenting som är i fokus på finansmarknaderna. Vi har vant oss vid en skakig parlamentarisk situation i Sverige på grund av att det är svårt att hitta stabila majoriteter för regeringen, det är ingenting som vare sig svenska eller utländska investerare oroar sig för”, säger han. Han påpekar att investerare i stället ser på Sverige som ett land med starka statsfinanser, ett brett stöd för det finanspolitiska ramverket, goda institutioner och en stark ekonomi.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Mäklarna: Bomarknaden saktar in

Totalt har 415 av Fastighetsbyråns mäklare svarat på olika frågor om bostadsmarknaden. Mäklarna anser visserligen att det fortfarande är säljarna som har den mest fördelaktiga utgångspunkten på bomarknaden, men att det är en ”avmattning” som pågår, jämfört med april månads undersökning. – Vi har haft en tydligt ökad efterfrågan på bostadsmarknaden i två år, speciellt påtagligt sedan förra våren.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Följ de senaste börsnyheterna här

Telegram från Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Norwegians vd får med omedelbar verkan

”Framöver kommer våra huvudprioriteringar vara att öka lönsamheten i vår lågprisverksamhet och att attrahera nya och befintliga kunder på alla nyckelmarknader. Norwegian är väl positionerat till följd av omstruktureringen med ett starkt varumärke, beprövade produkter och tjänster och inte minst ett lag av mycket erfarna kollegor som är redo att kämpa för varje kund”, säger Geir Karlsen. Geir Karlsen tillträdde som finanschef i april 2018 och var tillförordnad vd mellan juli och december 2019..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.