SR > Kultur

Saturday, 08 May, 18:03

SR - 05 maj 21 kl. 06:00

Facebookgrupp gjorde sci fi-film på distansUnder pandemin har många fått lära sig arbeta på distans, så även den dansk-spanska regissören Louise Brix. Tillsammans med medlemmarna i en Facebookgrupp, människor från nio olika länder, har hon gjort kortfilmen ”The Pill”. ”Jag träffade inte skådespelarna fysiskt förrän vi spelade in. Men det funkade faktiskt bra både arbetsmässigt och för storyn.”, berättar Louise Brix..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Louise Brix, Facebookgrupp, The Pill

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facebookgruppgjorde , sci, fi-film, distans
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 16:08

Recension: En ensam plats av Kristina Sandberg

Mitt i framgångarna med triologin om hemmafrun Maj får Kristina Sandberg ett cancerbesked som förändrar allt. Under sjukdomstiden dör också hennes far och ett älskat hus ska städas ur och säljas. Hennes nya självbiografiska bok "En ensam plats" handlar om den här tiden.

SR - Igår: 16:07

Tvingades ompröva sin bild av livet på en sluten Waldorfskola

Nyligen hade dokumentärserien ”De utvalda barnen” premiär i SVT. Den handlar om Waldorfskolan Solvik i Järna, där filmproducenten Jasper Lake gick som barn. Efter att ha tagit kontakt med gamla skolkamrater via en Facebookgrupp insåg Jasper Lake att många inte delade hans egna positiva minnen från skoltiden.

SR - Igår: 13:44

Carolina Norén tar rygg på Tussen under årets Eurovision

För 23:e året i rad rapporterar Carolina Norén från Eurovision song contest. I år avgörs tävlingen på ett annorlunda sätt i Rotterdam. En mindre mängd publik är tillåten i arenan och alla delegationer är krympta till ett minimum.

SR - Igår: 11:19

Ny dokumentär skildrar den sista estradören Sven-Bertil Taube

I en ny P2 dokumentär om Sven Bertil Taube berättar han om sin uppväxt och sina dryga 70 år som trubadur, sångare och skådespelare. ”På Sjösala hade vi en altan mot öster och där gick solen upp. Där låg jag och kände solen som då steg upp över – som det står i visan – Orrbergets topp”, minns han i dokumentären.

SR - Igår: 10:59

Tingsek har hittat hem på nya skivan

Artisten Tingsek – Magnus Tingsek – debuterade i mitten av 00-talet med sin svenska soul. Nu släpper han sitt sjunde album, ”Home”. Titeln rymmer mer än vad som först kan anas: Det handlar om hemmet, familjen och livet med tre småbarn – och hur fulländad den tillvaron kan bli.

SR - Igår: 10:49

Experimentella Malmöfestivalen Intonal blir av oavsett

En efter en har de svenska festivalerna kastat in handduken, men en sommar helt utan livemusik blir det förhoppningsvis inte. För vissa arrangörer kommer genomföra sina festivaler oavsett publikmängd, exempelvis den experimentella Malmöfestivalen Intonal Den konstärliga ledaren Ulf Eriksson menar tvärtom att restriktionerna skapar konstiga situationer..

SR - Igår: 10:43

Så utnyttjas människors corona-leda – veckans ord är utmattning

I över ett år har världen stått ut med både restriktioner och begränsningar, och ännu värre allvarlig sjukdom, lidande och död. Till slut blir man less och trött. Dessa känslor vet inte minst diktaturer hur man utnyttjar och det börjar märkas i pandemins spår.

SR - Igår: 07:00

John Magaro spelar huvudrollen i ”First cow”: Är en mer inkluderande western

Revisionist western är ett genrebegrepp som brukar användas för filmer som vill ifrågasätta den bild av historien som målats upp i tidigare westernfilmer. Huvudskådespelaren John Magaro i ”First cow” menar att många westernklassiker gav en begränsad bild av människors liv under tidsperioden, eftersom de handlar om en begränsad grupp. ”I 'First cow' finns alla möjliga etniciteter och ett brett spektrum av karaktärer som inte fått sina berättelser berättade tidigare”, säger John Magaro till Kulturnytt..

SR - Igår: 06:00

Recension: Sexify är Netflix-serien om kvinnlig orgasm – i katolska Polen

Den polska dramakomediserien ”Sexify” letade sig snabbt upp på Netflix topplista. Den handlar om tre vänner i Polen och deras jakt på bättre sex. Kulturnytts recensent Amanda Lindström njuter av humorn och tycker att ljudeffekterna och klippningen håller tempot uppe, men att det – ironiskt nog – saknas ett dramaturgiskt klimax..

SR - Igår: 06:00

Recension: Children of the enemy om hur Skråmo-barnen räddades

Patricio Galvez kamp för de sju föräldralösa barnbarnen i IS-lägret fick uppmärksamhet över hela världen I dokumentären följer Gorki Glaser Müller Patricios resa och kamp på nära håll Även om föräldrarna anslutit sig till terroristerna så är de små barnen oskyldiga, säger Patricio Galvez..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.