Expressen > Opinion

Saturday, 08 May, 18:18

Expressen - 05 maj 21 kl. 05:45

Regeringens maktbegär borde oroa oss allaFör 100 år sedan införde Liberalerna demokrati i Sverige. Vi vägrar acceptera att regeringen lättvindigt och i pandemins namn nu vill fortsätta ha möjligheten begränsa fundamenten för det öppna och liberala samhället, skriver Nyamko Sabuni (L)..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Liberalerna, Sverige, Nyamko Sabuni

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringens, maktbegär, borde, oroaoss alla
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Vi förtjänar bättre svar om jättenotan från EU

Jag står fast vid att regeringen inte bara vek ner sig utan även fortsätter att svika Sverige genom sin vägran att tala vuxenspråk om EU och stödpaketet på 150 miljarder, skriver Mark Brolin i en slutreplik. .

Expressen - 11 timmar sedan

Hur länge ska Sverige ge säkerhetshoten fristad?

Det är orimligt att fortsätta erbjuda utländska kriminella och säkerhetsrisker en fristad i Sverige. Det underminerar förtroendet för rättsstaten och väcker starka känslor av vanmakt hos allmänheten, skriver advokaten Nima Rostami och listar fyra nödvändiga reformer..

Expressen - Igår: 17:02

Männen som slår kvinnor går att behandla

Vi måste orka se och tala om de män som utför våldet mot kvinnor.I gruppterapin deltar inga vinnare och inte heller några monster. Dit kommer inte den stereotypa psykopat som skildras i artiklar och i deckare, skriver Jens Orback, ordförande för Manscentrum och fd jämställdhetsminister..

Expressen - Igår: 05:45

De bär skuld för judehatet i Malmös skolor

Bara en riktig och exakt diagnos av symptomen möjliggör effektiva åtgärder mot antisemitismen i Malmös skolor. Både det importerade hatet från Mellanöstern och den tradition av hat, uppvigling och fientlighet som utmärker vissa kretsar inom den svenska vänstern måste synliggöras, skriver Israels ambassadör Ilan Ben-Dov..

Expressen - I förrgår: 05:45

M och SD vill skapa en våg av barnfattigdom

Svensk politik 2021: En bisarr tävling i vem som mest effektivt kan göra livet svårare för barn.Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson går till val på att skapa en våg av barnfattigdom, skriver MP:s språkrör Märta Stenevi..

Expressen - 05 maj 21 kl. 15:58

Vilket sagolikt trams Åkesson ägnar sig åt

Att Sverigedemokraterna kallar sig för arbetarparti är desinformation och vilseledning i närmast sovjetisk maskirovka-stil.Jimmie Åkesson, du är en falsk profet, skriver försvarsminister Peter Hultqvist (S) och Kim Söderström (S), Byggnads..

Expressen - 04 maj 21 kl. 16:59

Vi kräver en kriskommission för jämställdheten

För att få bukt med mäns våld mot kvinnor krävs en regeringstillsatt kriskommission som beaktar alla aspekter och konsekvenser av ojämställdheten i samhället. Det skriver flera av Sveriges ledande kvinnoorganisationer..

Expressen - 04 maj 21 kl. 05:45

Public service behöver skyddas i grundlagen

Sverigedemokraterna har konsekvent agerat mot journalistiken. Detta motiverar att oberoendet för public service grundlagsfästs. Det hot mot pressfriheten som SD står för, gör det också nödvändigt att göra det långt svårare att ändra den svenska grundlagen, skriver Olle Wästberg..

Expressen - 03 maj 21 kl. 12:28

Sverige behöver öka invandringen

KDU:s resonemang innehåller tankefel och rent skadliga föreställningar av vad invandring betyder för Sverige. Vi har alla möjligheter att ta emot fler, skriver Aida Badeli, språkrör för Grön ungdom..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.