Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 05 May, 23:51

Nyan - 22 maj 15 kl. 11:30

Eriksson vill ha muslimsk begravningsplatsEn muslimsk begravningsplats är en del av en lyckad integrationspolitik, tycker Ålands framtids Anders Eriksson. – Jag har träffat inflyttade som berättat om ett tragiskt fall om en 18-årig pojke som dog på Åland och familjen ville begrava på en muslimsk begravningsplats. Men en sådan finns inte här och i stället fick familjen stora kostnader för en begravning i Sverige, säger Anders Eriksson. Nu frågar han landskapsregeringen vad den tänker göra för att bidra till ett förverkligande av en muslimsk begravningsplats på Åland. – Många muslimer är väldigt trogna och för dem är den sista vilan viktig.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ålands, Anders Eriksson, Åland, Sverige, Eriksson, Mariehamns, Prästö

Dela artikeln

154 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Erikssonvill ha , muslimsk, begravningsplats
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 17 timmar sedan

Miljonbelopp till energi i Kökar

Kökar får mer än en miljon från EU och landskapet för att bli fossilfritt.Man ska bland annat investera i värmelager, solceller och vindturbiner, smarta styrsystem och en laddstation för elbilar. .

Nyan - 3 timmar sedan

Tallink Silja kryssar till Visby och Ystad

Tallink Silja satsar i sommar på Ystad på Österlen som ett nytt mål för sina kryssningar med Silja Symphony från Stockholm. Kryssningarna går även via Visby och Mariehamn. – Vi lägger till bara en kort stund i Mariehamn, men man har liksom förra året möjlighet att kliva på, säger Erika Janson, kommunikationschef på Tallink Silja.

Nyan - 4 timmar sedan

Handikappförbundet söker medlemmar till ungdomsråd

Ungdomar med funktionsnedsättning som vill vara med och förbättra det åländska samhället. Det söker Ålands handikappförbund som vill starta ett ungdomsråd. Ungdomsrådets medlemmar får själva vara med och bestämma vad som behöver diskuteras och förbättras.

Nyan - 5 timmar sedan

Sjöstuderande får stipendium

Åtta sjöfartsstuderande vid Högskolan på Åland och Sjöfartsgymnasiet har fått stipendium av Gustaf B. Thordéns stipendiestiftelse. – Stiftelsen befrämjar sjöfartsutbildningen i Finland och Sverige och förvaltar skeppsredare Gustaf B.

Nyan - 6 timmar sedan

Pelletsvärme ska rädda äppelblom

Ålands Hushållningsällskap har köpt in pelletsugnar för frostbekämpning i fruktodling. De ska nu testas under en provperiod för att se om de kan användas i större skala på Åland. .

Nyan - 8 timmar sedan

Två nya fall

2 nya fall rapporterar ÅHS på onsdagen. Smittan är förvärvad utomlands. Ingen har satts i karantän.

Nyan - 9 timmar sedan

Rosella ställer in onsdagsturerna

Rosella ställde in onsdagsturen från Kapellskär klockan 12 med planerad ankomst till Mariehamn 15.30. Även returen till Kapellskär klockan 16.

Nyan - 10 timmar sedan

Lantrådet: 250 får samlas utomhus från och med fredag

Från och med fredag ska 250 personer få samlas till offentliga sammankomster utomhus. Inomhus ska maximalt 20 personer få samlas, men upp till 50 personer om man följer vissa anvisningar. Det här berättade lantrådet Veronica Thörnroos (C) i en upplysning till lagtinget vid 14-tiden.

Nyan - 10 timmar sedan

Poststämma utan dramatik

Åland Posts stämma på tisdagen blev odramatisk, enligt styrelseordförande Dan E Eriksson. .

Nyan - 12 timmar sedan

Was ist dass på Galleriet?

En känsla av ursprunglighet, tidlöshet och sommarminnen omsluter besökaren då hen kliver uppför trappan och in i Galleriets utställningsrum. Här har utställningen ”Här är det” just öppnat, med fotografier av äldre och nyare torrdass. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.