Världen Idag > Nyheter

Saturday, 08 May, 18:07

Världen Idag - 05 maj 21 kl. 00:10

Tragedin som många såg kommaTragedin på Meron-berget förra veckan, där 45 personer blev ihjältrampade under Lag B'Omer-firandet, har skakat Israel. Eftersom händelsen ägde rum i Galiléen, som är täckt av små arabiska städer – judiska, drusiska och arabiska – var det folk från dessa som först anmälde sig till tjänst för att hjälpa till. Det var en ovanlig syn att se ultraortodoxa judar, vars livsstil och tro kräver att de håller sig för sig själva, få hjälp av personer de annars aldrig skulle ha haft något med att göra. Faktum är att hela landet mobiliserade sig för att hjälpa på olika sätt, med transport, som blodgivare eller genom ekonomiskt stöd. Processen att hitta orsaker till tragedin är i gång, men alla vet att detta inte härleder till någon institution eller person; här
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Meron, Lag, 'omer, Israel, Galiléen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tragedinsom många , såg, komma
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 2 timmar sedan

Nu tas första spadtagen för ny kyrkobyggnad i Göteborg

Imorgon söndag tas de första spadtagen för nya Smyrnakyrkan i Frihamnen på Hisingen. Såväl representanter från församlingen som samverkansaktörer kommer att medverka i ceremonin som direktsänds via webben..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Skarp kritik mot att transperson kan få en OS-plats

Den tidigare tyngdlyftaren Tracey Lambrechs riktar hård kritik mot att Laurel Hubbard, som ser ut att bli den första transpersonen att delta i ett OS, ska få tävla med damerna..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Webb-tv: Vad kan kyrkan bli bättre på när det gäller integration?

Hur kan kyrkan hjälpa människor att komma in i samhället? Vad kan kyrkan bidra med när det kommer till flyktingar? Och vilka är hoten mot kyrkan i ett polariserat samhälle?

Världen Idag - 10 timmar sedan

Behandling av unga transpersoner stoppas på sjukhus

Astrid Lindgrens barnsjukhus kommer inte längre att ge barn under 16 år pubertetshämmande hormoner. Detta eftersom behandlingarna är kontroversiella och kan innebära risker, skriver Karolinska sjukhuset i nya riktlinjer..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Människovärde avgör inte kristen äktenskapssyn

Är meningsfull dialog möjlig? Nutidens aggressiva samtalsklimat kan få också en obotlig optimist att misströsta. På svenska säger vi att vi ”talar förbi varandra”.

Världen Idag - 18 timmar sedan

Öppna hjärtan finns överallt

”En Herrens ängel talade till Filippus: 'Stå upp och gå ut mitt på dagen längs vägen som går ner från Jerusalem mot Gaza. Den ligger öde'” (Apg 8:269. Jag var på väg till en internationell konferens, utanför Sverige, för missionsorganisationer som använder media som verktyg.

Världen Idag - 18 timmar sedan

Pietismens farfar lärde ut god själavård till väckelserörelsen

Johann Arndt ställdes inför en fråga som reformatorerna inte hade bearbetat fullt ut: Var finns kraften till livets förnyelse? Genom sitt sökande kom Arndt slutligen att skriva boken Den sanna kristendomen, som blivit en av de mest spridda böckerna i Norden någonsin, skriver Christian Braw..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Vi måste vårda oegennyttan med varsamhet så att den lever kvar.

Som svenskar är vi små droppar i ett hav av människor. Obetydligheten och maktlösheten inför klimatförändringar, industrinedläggningar, kvinnovåld och pandemier får många att känna sig som passagerare i ett kapat plan med kaparna inlåsta med piloterna i förarkabinen, medan de själva är utan möjlighet att påverka resan mot ett okänt mål. Mat och dryck serveras, filmer spelas på monitorerna – men vart är vi på väg?

Världen Idag - Igår: 17:00

Minister angrep vårdnadsbidrag – i debatt om våld

När dödligt våld mot kvinnor debatterades i riksdagen i torsdags gick justitieminister Morgan Johansson (S) och MP-politikern Annika Hirvonen till attack mot förslaget om vårdnadsbidrag. – Det anstår en justitieminister att hålla lite högre nivå i en debatt som behandlar ett så allvarligt ämne, kontrade KD-politikern Andreas Carlson..

Världen Idag - Igår: 16:35

Världen idag AB fick ny styrelseordförande

Per-Olof Eurell avgick som ordförande för Världen idags styrelse i samband med torsdagens bolagsstämma. Han ersätts av Jan Blom. – Vi önskar Janne all lycka och Guds välsignelse i den nya rollen, säger Världen idags vd Annika Gunnarsson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.