SvD > Kultur

Saturday, 08 May, 18:36

SvD - 04 maj 21 kl. 20:28

Inte bara högern som drabbats av hysteriNär högern sätter tonen med ett undergångsnarrativ och vänstern lägger all kraft på att varna för högern, uppstår politisk hysteri och handlingsförlamning..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inte bara, högernsom , drabbatsav , hysteri
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SvD

SvD - 4 timmar sedan

Domen mot Sveriges ålderism blir hård

När Lotta Lundbergs åttioåriga väninna var ledsen och träffade en psykolog fick hon frågan om hur mycket leverpastej hon äter. Sverige kommer att dömas hårt för sin behandling av äldre, skriver Lundberg..

SvD - 4 timmar sedan

Solig badsemester à la Picasso

Likt Thomas Ledins gamla hit ”Sommaren är kort” utspelar sig Leo Parks målningar på stranden. Här finns sand, hav och stora naket rosa kroppar. Dan Backman kommer att tänka på såväl gamla mästare som undergroundserier..

SvD - 6 timmar sedan

En musikalisk talang av sällan skådat slag

Det viktiga med Laufey är inte sättet hon slagit igenom på, inte heller att hon hyllas av Billie Eilish. Det viktiga är att hon är en sällsynt begåvning. Med varm stämma varm stämma ger hon liv åt utsökta melodier..

SvD - 7 timmar sedan

Rädslan alltid närvarande i gängens värld

Gängkriminalitet handlar i förlängningen om vilket samhälle vi vill leva i, skriver Diamant Salihu. I sin bok ställer han frågan vems ansvaret är för dagens situation – och ger beklämmande förutsägbara svar..

SvD - 7 timmar sedan

Tur att pappa tröttnade på SvD:s ledarsida

Min far och mormonkyrkan i USA skapade släktforskares dröm – ett arkiv över samtliga svenska och finska kyrkoböcker. Och allt började med att pappa inte längre hade lust att skriva kolumner på SvD:s ledarsida..

SvD - 8 timmar sedan

Utsökt ödesdrama om passionerad bibliofil

Historien om bibliotekstjuven på KB har på Soppteatern utvecklats till en vacker pärla, värd en stor publik..

SvD - Igår: 14:45

Hon pusslar fram sin farmors hemliga historia

Nina F Grünfeld inser vidden av sin familjs historia när hon hittar ett polisprotokoll med sin farmors namn i. Kaj Schueler läser en bok som är ännu en värdefull skärva i den stora berättelsen om Förintelsen..

SvD - Igår: 11:30

”Hjärtligt trött på okunniga debattörer”

KULTURDEBATT | Om Fredrik Svenaeus varit intresserad av genuin vetenskaplig dialog hade vi kunnat anordna ett gemensamt seminarium om kritiska perspektiv på queerteori, skriver genusvetaren Linn Sandberg i en replik..

SvD - Igår: 09:00

Kampen för att få hem barnen från IS

Med enklast tänkbara medel skildrar dokumentären ”Children of the enemy” Patricio Galvez kamp för att få hem sina barnbarn från ett IS-läger i Syrien..

SvD - Igår: 07:30

En säregen bok i ett säreget författarskap

Elsie Johanssons ”Bladet från munnen” är en egensinnig hybrid mellan barndomsskildring och samtalsbok. Therese Eriksson har läst en roman som ibland gör det svårt för sig, men som växer efterhand..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.