SVT > Utrikes

Saturday, 08 May, 18:55

SVT - 04 maj 21 kl. 18:21

Hjälper barnen i slummen – utklädd till clownMångmiljonstaden Mumbai i Indien har de senaste veckorna gått från smittspridning på några tusen fall i veckan, till att runt 60 000 personer dagligen testas positivt för coronasmitta. Mitt i allt elände, mellan plåtskjul och tält, skymtas en clown med en blomspruta på ryggen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Mumbai, Indien

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hjälper, barneni , slummen, utkläddtill , clown
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Explosion nära skola i Kabul – minst 25 döda

En sprängladdning har detonerat nära en skola i Afghanistans huvudstad Kabul och minst 25 människor har mist livet i samband med explosionen, meddelar landets inrikesdepartement..

SVT - 4 timmar sedan

Minskade nedladdningar – är Clubhouse-hajpen redan helt död?

Appen Clubhouse hypades som universums centralpunkt, befolkad av några av världens främsta hjärnor, som tillsammans hängde på en exklusiv ”virtuell hemmafest”. Den laddades ner miljontals gånger. Men nu störtdyker siffrorna.

SVT - 6 timmar sedan

Spänd väntan på skotskt valresultat

Smittskyddsåtgärder gör att rösträkningen i Skottland tar längre tid än normalt. I potten ligger frågan om framtida självständighet och resultaten följs med spänd förväntan. – Jag brukade inte ha så starka känslor men nu är jag väldigt för skotsk självständighet, säger Breigha Morrison, boende i Edinburgh..

SVT - 9 timmar sedan

Relationsvåldet skördade över 800 liv på ett år

Sverige har skakats av det brutala våld som nyligen tagit fem kvinnors liv. Men det dödliga relationsvåldet ser ändå ut att ligga betydligt lägre i Sverige än i flera andra EU-länder. På ett år dödades över 800 kvinnor av närstående i 16 EU-länder..

SVT - 14 timmar sedan

Därför protesterar man i Colombia

Dussintals har mist livet under de demonstrationer som just nu pågår i Colombia. Gnistan tändes när regeringen föreslog ökad inkomstskatt och moms på bland annat mat – något som inte togs emot väl av befolkningen. Fattigdomen har ökat märkbart under coronapandemin..

SVT - 14 timmar sedan

Allt fler kvinnor blir stuntmän

Allt fler kvinnor vill bli stuntmän. På världens största utbildning för stuntmän, i norra Frankrike, är nu en tredjedel av eleverna kvinnor..

SVT - 16 timmar sedan

Kina uppmanar till bojkott av FN-möte om Xinjiang

Kina uppmanar FN-länder att inte delta i en FN-konferens om mänskliga rättigheter i Xinjiang-regionen, rapporterar Reuters som tagit del av ett dokument från den kinesiska delegationen. ”Det är ett politiskt motiverat evenemang”, står det i dokumentet, enligt Reuters..

SVT - 18 timmar sedan

Prognosen: Då störtar kinesiska raketen

Redan i helgen kan den 20 ton tunga kinesiska raketen The Long March 5B störta mot jorden – men ingen vet var. Risken finns för att skrot träffar bebodda områden, men Sverige ser ut att klara sig..

SVT - 19 timmar sedan

Många skadade vid al-Aqsamoskén i Jerusalem

Minst 169 människor har skadats i samband med oroligheter vid al-Aqsamoskén i Jerusalem på fredagen. Enligt en israelisk polistalesperson tvingades polisen svara när ”upprorsmän” kastade stenar, flaskor och andra föremål mot dem..

SVT - 20 timmar sedan

Nytt nederlag skakar Labours ”röda mur”

För första gången någonsin kommer stålstaden Hartlepool att representeras av en konservativ parlamentsledamot i London. Det är ett stort nederlag för Labour – som redan tampas med sprickor i Englands ”röda mur”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.