SVT > Inrikes

Tuesday, 18 May, 13:54

SVT - 04 maj 21 kl. 16:33

Deltagande i rasistiska organisationer som förföljer en folkgrupp kan förbjudasDeltagande i rasistiska organisationer som förföljer en folkgrupp kan snart bli olagligt. Det föreslås i en ny utredning. – Sverige har en, internationellt sett, svag lagstiftning mot dessa extrema grupperna, säger justitie- och migrationsminister Morgan Johansson..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Morgan Johansson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Deltagandei , rasistiska, organisationersom , förföljeren , folkgruppkan , förbjudas
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

LO kallar till extra representantskap

LO har beslutat om ett extrainsatt representantskap för att besluta om man ska återuppta förhandlingarna med Svenskt Näringsliv..

SVT - 3 timmar sedan

Eva Nordmark: Vaccin kan ge ketchupeffekt på arbetsmarknaden

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) tror på en ”ketchupeffekt” på arbetsmarknaden i takt med att allt fler svenskar vaccineras. – Som arbetsmarknadsminister ser jag fram emot att vi kan börja lätta på restriktionerna, säger hon på en pressbriefing om läget på svensk arbetsmarknad..

SVT - 4 timmar sedan

Två män anhållna för mord

Två män har anhållits, misstänkta för att mördat en äldre kvinna i Göteborg..

SVT - 4 timmar sedan

Tar lån för att köpa aktier: ”Det är väldigt stora risker involverade”

Intresset för att köpa aktier har ökat kraftigt – och inte minst bland ungdomar. Samtidigt hakar snabblåneföretagen på och marknadsför sms-lån för att köpa aktier..

SVT - 5 timmar sedan

Sportbilar och superlyx: Experten reagerar på anonyma aktietipsen för unga på Tiktok

Aktieentusiasmen bland unga märks på Tiktok – med en kavalkad av Pablo Escobar-citat, Wolf of Wall Street-klipp och knallröda italienska sportbilar som delas av en rad ofta anonyma aktiekonton. – Det är lätt att bränna sig på börsmarknaden när man följer människor som målar upp den här bilden, säger Mohammed Salih på Aktiespararna..

SVT - 5 timmar sedan

Amanda Lind: Hoppas på fler lättnader fram till hösten

Går det åt rätt håll med minskad smittspridning i Sverige så kan fler restriktioner komma att slopas och fler personer tillåtas vid publika arranegemang. – Vi behöver lätta på restriktionerna stegvis och även när vi tar det första steget första juni följa de föreskrifter och råd som gäller, säger kulturminister Amanda Lind (MP)..

SVT - 7 timmar sedan

Unga tar sms-lån till aktieköp: ”Ser det som en no-brainer”

SVT:s granskning visar att flera snabblånebolag nu marknadsför sms-lån för att köpa aktier. Fenomenet får hård kritik av organisationen Sveriges konsumenter. – Jag tycker det är klart oroväckande med tanke på att det är väldigt riskabelt att ta snabba och dyra lån för att chansa på aktier.

SVT - 15 timmar sedan

Så förbereder sig Malmö för höjda vattennivåer

Den globala uppvärmningen kan göra att vattennivån har höjts kraftigt i södra Sverige i slutet av seklet. I Malmö pågår ett arbete för att skydda staden i framtiden. – Den nya bebyggelsen ska förhoppningsvis stå kvar längre än år 2100, säger Pär Persson, vattenstrateg vid länsstyrelsen i Skåne i Aktuellt..

SVT - 18 timmar sedan

Omvärldens Mello-influencers galna hyllande av Tusse

”Inga bättre producenter än svenskarna”, ”En fullträff!”, ”Herregud...”.

SVT - 18 timmar sedan

EU-bestämmelser riskerar att försena vaccinpassen

Sverige har tagit fram sina vaccinpass i rekordfart, menar digitaliseringsminister Anders Ygeman (S). Men EU:s beslut om hur de ska fungera drar ut på tiden. – Det är klart att jag önskar att processen i EU hade gått snabbare, säger Anders Ygeman..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.