Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 06 May, 03:38

Cornucopia - 04 maj 15 kl. 11:12

Gästinlägg: Ett rikt och hållbart liv i ett rikt och hållbart Sverige i en rik och hållbar värld?Nedanstående är ett gästinlägg av bloggläsaren Kuckeliku. Text och åsikter är alltså Kuckelikus och inget annat.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Sverige, Kuckeliku, Kuckelikus, Vrlden, Harmageddon, kWh, KuckelikuDet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: GästinläggEtt , riktoch , hållbart, livi ett , rikt, och hållbart Sverige i en rik och hållbar värld
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 10 timmar sedan

Försvarsmakten ändrar sig om ersättare till AK5 - "ska undersöka samarbete med Finland"

Försvarsmakten har nu ändrat texten i den tidigare artikeln där det stod att man tillsammans med Finland skulle skaffa en ersättare till AK5 och att länderna alltså skulle ha samma (SIC!) eldhandvapen. Nu heter det istället att det är en eldhandvapenfamilj och att man ska "undersöka möjligheten till samarbete med Finland".

Cornucopia - 11 timmar sedan

Historiskt skyhöga timmer-terminspriser

Priserna på timmer-terminer rusar, eller snarare skenar och har brutit loss till mer än 4x det övre kanaltaket för priserna de senaste 40 åren. Vilket bara bekräftar de extrema prisökningarna i byggsektorn. Ser ut som att den lilla gallringen i vintras skedde till lite för tidiga prislistor - terminspriserna har nästan dubblats sedan kontraktet, men de amerikanska eller internationella terminspriserna slår inte igenom 1:1 i Sverige förstås.

Cornucopia - 12 timmar sedan

"Efter 10-15 år brukar vitvarorna ge upp, ofta samtidigt" - Miele har leveransproblem

Fått ordnat fram ny diskmaskin snabbt och effektivt från ständigt suveräna Skene Järn, komplett med installation av behörig tekniker redan på fredag. Säljaren beklagade sig lite över att livslängden på vitvaror idag inte längre är vad de var ens för 15 år sedan när min nu döda Siemens anskaffades. Om man inte ville köpa Miele, men där kunde jag först få leverans på en integrerad diskmaskin i oktober.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Insändare: Logistik, tydlighet och förbandsanda

Nedanstående är en insändare signerad Johan Mård. Kanske lite Försvarsmakten-intern, men det saknas alltså både stridsfordon och baskrar nu när man fyller upp kvoterna av värnpliktiga så det ser fint ut på pappret.Vikten av en fungerande logistik i fred: Om inte logistiken/MFO hänger med vid utbildningen av värnpliktiga i framtiden kommer det troligen hända fler gånger att inkallade värnpliktiga som är uttagna att vara på stridsfordon får vara på minibussar istället.

Cornucopia - 18 timmar sedan

... och där dog husets näst viktigaste robot

Jaha, nu dog husets näst viktigaste robot, som körs dagligen, ibland flera gånger om dagen. Nämligen diskmaskinen. En Siemens, som överlevde nästan 15 år sedan installationen 2006, och för övrigt gick att programmera bort färdigpipet på, även om det tog 14 år att göra det.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Röd tisdag följs av rött i Asien under onsdagsmorgonen - trendvändning?

Det gapar tämligen rött i indexen under gårdagen och onsdagsmorgonen, med några få undantag. Gårdagens breda nedgångar fortsätter i Asien, men inte i Australien. Kanske ser vi en kortsiktig trendvändning på börsen nu?

Cornucopia - Igår: 18:01

Räckviddstest Apple Airtags: Bluetooth minst 120 m, UWB 50 m, 16 m avstånd, 14 m riktning

Betalt samarbete med Bokus.
Bloggen har nu testat räckvidden på Apples nya spårsändare AirTags i en naturlig miljö helt utan andra iPrylar som kan fånga upp taggens placering. Räckvidden med Bluetooth var minst 120 meter, ultrawideband (UWB) plockade upp signal på 50 meter och kunde ge riktning på sexton meter fri sikt.

Cornucopia - Igår: 13:56

Riksdagen säger nej till nedläggning av Bromma flygplats

SVT rapporterar att riksdagens trafikutskott säger nej till regeringens förslag om att lägga ner Bromma flygplats. Därmed satte Miljöpartiets skadeglada politiker i halsen, men det har ju hänt förr att regeringen skiter högaktningsfullt i vad riksdagen tycker.Tårtor från min bokrelease av Fallet, som var min sista releasefest innan Wuhan-pesten.

Cornucopia - Igår: 13:37

Husqvarnas nya GPS-klippare EPOS olämplig för villatomter - även om du har pengarna

Husqvarna släpper nu sin GPS-styrda Automower 550  EPOS-klippare, som med sin centimeterprecision är riktad till professionella användare. Men även om man klarar av priset verkar den olämplig för de flesta villatomter eftersom man måste ha dels fri sikt mot himlen i 110 grader i alla riktningar, plus fri sikt till EPOS-fyren. Kort sagt, inga byggnader eller träd som skuggar.

Cornucopia - Igår: 09:56

Försvaret köper in fler och nyare Stridsfordon 90

Dolt i gårdagens artikel från Försvarsmakten framgår det att det blir inköp av fler Stridsfordon 90 för att fylla ut den expanderande krigsorganisationen. De blir av "senare modell" och ger alltså svar på vad för stridsfordon det utökade antalet mekaniserade bataljoner ska få. Stridsfordon 9040Med fler mekaniserade bataljoner har det funnits ett underskott av fordon för att använda i dessa.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.