PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 23 June, 16:52

PrivataAffärer - 04 maj 21 kl. 12:30

Börspanelen: Om börspsykologi och dagsformen på marknadenBörspanelen består av en rätt välkänd kvintett börsnördar: Privata Affärers populäre aktieskribent Marcus Hernhag, börspsykologen Lars-Erik Boström, aktiestrategen Arne Kavastu Talving, investeringsspecialisten Ludvig Rosenstam Åhman och panelens moderator Jan Sterner. Alla fem är också författare till uppskattade aktieböcker. I senaste avsnittet medverkar tre femtedelar av panelen, Hernhag, Boström och Sterner. Dagens huvudtema är börspsykologi. Jan: Ge en kort sammanfattning av ämnet börspsykologi och varför det är så viktigt.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Affärers, Marcus Hernhag, Lars-Erik Boström, Arne Kavastu Talving, Ludvig Rosenstam Åhman, Jan Sterner, Sterner, erik, Marcus, Börsens Psykologi, Cibus Nordic, Sampo, Epiroc, Gold, Boliden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BörspanelenOm , börspsykologioch , dagsformen, marknaden

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Automatiserad tankning av bilar: Svenskt bolag förnyar konservativ bransch

– Att tanka en bil är smutsigt, ohälsosamt och tråkigt. I samhället i övrigt utvecklas ny teknik och nya processer i ständigt ökande takt, men bensinhandlare har släpat efter rejält, konstaterar Sten Corfitsen, VD och grundare av Fuelmatics – som har tagit fram en patenterad lösning för automatisk tankning. För bilisten räcker det med att köra fram bilen till tankstationen, starta mobilappen, välja bränsle och kvantitet – vilket är både effektivt och tidsbesparande.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Hälften av institutionella investerare tycker bitcoin är ”råttgift”

Lika många – fyra femtedelar – förväntar sig att myndigheter kommer slå ner på kryptovalutorna, medan 95 procent anser att det finns ett ”hög eller ganska hög” sannolikhet att bedrägeri utgör ett ofta förekommande problem för kryptovärldens trovärdighet. Enkäten besvarades av 3.000 respondenter representerande 1.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

SEB: Byggmax kan slå förväntningarna

Enligt SEB är det sannolikt att Byggmax kommer att slå marknadens förväntningar i det andra kvartalet och leverera en försäljningsökning på 10 procent, skriver PLX. Även om Byggmax möter tuffa jämförelsetal har bolaget förmodligen stärkt marknadsandelen drivet av butiksexpansion och förvärv, enligt SEB. Banken skriver vidare att konsumenter fortsätter att spendera pengar på hemmet och de positiva drivkrafterna kommer fortsätta genom det tredje kvartalet.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

”Investerare har för låg exponering mot Kina”

Det är i en analys med titeln ”China: Too Big to Ignore” som T. Rowe Price investeringschef Robert Sharps, aktiechefen Justin Thomson och räntechefen Mark Vaselkiv menar att Kinas ekonomiska och finansiella evolution tar fart efter covid-19, vilket också får effekter på resten av världen. ”Implikationerna är stora både när det gäller den globala ekonomin men också den geopolitiska balansen”, skriver de tre i analysen.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Maersk får höjd riktkurs men säljstämpel

Nordea har ännu en gång höjt ebitda-estimatet för 2021 i spåren av fortsatt stigande fraktrater. Denna gång justeras siffran upp med 12 procent till 16 miljarder dollar. Maersks guidning är 13-15 miljarder dollar och därför ligger en prognoshöjning i korten, enligt Nordea.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Carnegie bästa svenska analyshuset

Carnegie har en flerårig svit med topplacering som nu också stärkts. Inget hus har haft så klar dominans sedan rankingen startade 1996, menade Per-Erik Holmström från Financial Hearings när han presenterade årets resultat. Då, i mitten av nittiotalet, var Alfred Berg den klara stjärnan bland analyshusen.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

KI: Bopriser åter till normal uppgång efter pandemin

”När man väl kommer tillbaka och börjar jobba på jobbet kommer nog också bostadsmarknaden tillbaka till mer normala mönster. Vi ser inga stora strukturella förändringar, som en stor grön våg där alla vill flytta ut från storstäderna. Vi ser mer en tillbakagång till mer en normal prisuppgång på 5 procent per år”, sade hon.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

”Man måste förstå hur stort diabetes är”

Dorte X. Gram går till börsen med ett forskningsprojekt kring en tablett mot typ 2-diabetes. Tabletten ska hjälpa kroppen att producera eget insulin, så att insulinsprutor kan undvikas.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Här är vinnarna på villamarknaden

Det är Mäklarstatistik som på uppdrag av Fastighetsbyrån har kartlagt hur villapriserna har förändrats under fem år. Kartläggningen visar också att Västernorrland har den svagaste prisutvecklingen, 22 procent. Förutom den procentuella prisökningen har också prisutvecklingen i kronor räknat varit ansenlig, 1.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Regeringen justerar tillväxtprognosen

I vårbudgeten, i april, var motsvarande prognoser +3,2 respektive +3,8 procent. Prognosen för det finansiella sparandet justeras samtidigt upp för i år och nästa år, till -2,2 respektive 0,0 procent av BNP från -4,5 respektive -1,0 procent i vårbudgeten. Arbetslösheten väntas sjunka från 8,7 procent i år till 7,7 procent nästa år (8,7 respektive 7,9 i april).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.