Nyan > Svenskfinland

Thursday, 15 April, 20:24

Nyan - 23 apr 15 kl. 06:00

Ordförande ovetande om obunden insändareDe Obundnas styrelseordförande Henrietta Hellström står inte bakom en insändare som är undertecknad av partiet. Det bubblar inom De Obundna. I måndagens Nya Åland fanns en insändare som riktade hård kritik mot de ledande politikerna i Eckerö i samband med deras agerande under kommunfullmäktigemötet när dåvarande kommundirektören Rasmus Basilier fick sparken. Insändaren var undertecknad av Obunden Samling i Eckerö. Men då Nya Åland ringer upp de Obundnas ordförande tillika viceordförande i Eckerös kommunfullmäktige Henrietta Hellström vet hon inte vem som har tecknat under insändaren.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Obundnas, Henrietta Hellström, De Obundna, Nya Åland, Eckerö, Rasmus Basilier, Obunden Samling, Eckerös, Leif Borg, Borg, nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ordförande, ovetandeom , obunden, insändare
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Ålandsveckor i butik nytt projekt

Ålandsveckor i butik är ett nytt projekt som lanseras i juni. Projektet ”Axganmat på evenemang”, initierat av Marika ”Mysan” Sundqvist, står bakom idéen om Ålandsveckorna som sker i samarbete med dagligvaruhandeln. Projektet ligger dock under Landsbygdsutvecklingen så landskapsregeringen är projektägare.

Nyan - 3 timmar sedan

Tre nya covidfall

Tre nya covidfall rapporterar hälso- och sjukvårdsdirektören Jeanette Pajunen om på torsdagen.
– Alla hör ihop med tidigare smittkedjor. 2 i karantän, skriver hon.

Nyan - 5 timmar sedan

Respit för företag med tulldeklarationer

Momsregistrerade företag i handeln mellan övriga Finland och Åland kan sköta sina tulldeklarationer i det nya systemet eller enligt nuvarande förfarande fram till sista augusti. Det meddelade tullen i går kväll. Det nya systemet skulle ha tagits i bruk på måndag, men nu får alltså företagen tid på sig till den 31 augusti.

Nyan - 6 timmar sedan

Larm om pelletsrök i Långnäs

Brandkårer ryckte ut till Långnäs på eftermiddagen efter larm om rökutveckling i ett pelletslager. Vid tretiden pågick tömningen av lagret men det var fortfarande oklart var röken kom ifrån, sade befälet Lennart Johansson. (pd) .

Nyan - 7 timmar sedan

Ejderinventeringar planeras i vår

Ålands fågelskyddsförening och landskapsregeringen planerar att göra en närmare uppföljning av ejderpopulationen på Lågskär i vår. .

Nyan - 7 timmar sedan

Ingen Ledin i sommar

Tomas Ledin, som var inbokad till sommarens Rockoff-festival, har flyttat fram sin sommarturné ”En nådens sommarkväll – alla klassiska hits” ytterligare ett år till sommaren 2022. Därmed skjuts även Ledins medverkan i Rockoff fram ytterligare ett år till 26 juli 2022. Sommarturnén var ursprungligen inplanerad till sommaren 2020, men har fått skjutas fram på grund av pandemiläget.

Nyan - 9 timmar sedan

Nio vill bli byråchef

Infrastrukturavdelningen söker ny byråchef. Totalt nio personer hade lämnat in en ansökan i slutet av förra veckan då ansökningstiden tog slut. Dessa är Elias Nilsson, Jörgen Carlsson, Brage Granlund, Magnus Eriksson, Kim Nordling, Tony Sjöberg, Jens Andersén, Tobias Styrström och Tomas Fellman.

Nyan - 10 timmar sedan

Husrannsakningar i stan-tre misstänkta för narkotikabrott

Den åländska polisen rapporterar att man beslagtagit mindre mängder cannabis och amfetamin i Mariehamn. Under den gångna veckan har polisen ”riktat åtgärder mot personer som är misstänkta för narkotikarelaterade brott”, skriver man i ett pressutskick. Under måndagen utfördes tre husrannsakningar i Mariehamn och tre personer, alla bosatta i stan, greps misstänkta för narkotikabrott då både cannabis och amfetamin påträffade i mindre mängder.

Nyan - 11 timmar sedan

Debatt om ”kan” och ”bör” i lagtinget

Social- och miljöutskottets betänkande gällande skydd av sjöfågelstammen röstades igenom med 19 mot röster 7 i lagtinget i går. Simon Påvals (Lib) ville få in en tidigare dialog med EU och Obundnas Stellan Egeland gjorde ett utspel om skyddsjakt på örn. .

Nyan - 12 timmar sedan

Åland vill ändra diplomatisk grad på EU-medarbetare

Landskapsregeringen vill arbeta för att höja den diplomatiska graden på den åländska specialsakkunniga vid Finlands ständiga representation till EU. ”Landskapsregeringen har i det här sammanhanget noterat att autonomier med motsvarande självstyrelse, så som Färöarna och Grönland, har en högre diplomatisk grad på sina utsända tjänstemän till Bryssel än den åländska specialsakkunniga”, skriver man i ett beslut. I samband med jubileumsåret för 100 år av Ålands självstyrelse vill man nu ge specialmedarbetaren en högre status.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.