SVT > Inrikes

Sunday, 20 June, 19:05

SVT - 03 maj 21 kl. 20:17

Han hämtade hem barnbarnen från IS-lägret – uppmärksammade berättelsen blir filmDen uppmärksammade historien om de så kallad ”Skråmobarnen” har nu blivit film. I Morgonstudion berättar barnens morfar Patricio om när han tog sig ner till Syrien och lyckades få hem barnen till Sverige. – Det fanns en möjlighet och ett hopp att få ut dem därifrån, säger Patricio Galvez..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
IS, Skråmobarnen, Morgonstudion, Patricio, Syrien, Sverige, Patricio Galvez

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han hämtade, hem, barnbarnenfrån , IS-lägret, uppmärksammade, berättelsenblir , film

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

MP-språkröret: ”Jag förstår Vänsterpartiets känslor”

Miljöpartiets språkrör tillika bostadsminister Märta Stenevi uttrycker en förståelse för Vänsterpartiets hållning och det låsta läget, men beskriver det senaste budet från januaripartierna som en öppning. – Jag förstår mycket väl Vänsterpartiets känslor kring detta men jag hoppas att alla partier kan ta två djupa andetag nu, säger Stenevi till SVT Nyheter..

SVT - 6 timmar sedan

Marmorstein: ”Då faller han i en misstroendeomröstning”

Om partierna står fast vid det de har sagt kommer Stefan Löfven att falla i misstroendeomröstningen i morgon. Det menar Elisabeth Marmorstein, SVT:s inrikespolitiska kommentator. – Lyssnar man på Vänsterpartiet, så står de fast vid att de kommer att fälla Löfven.

SVT - 6 timmar sedan

Vänsterpartiet slår bort Januaripartiernas utsträckta hand

Parterna på bostadsmarknaden får förhandla fram en lösning för fri hyressättning. Det föreslår Januaripartierna på en pressträff i ett försök att lösa regeringskrisen. Men Vänsterpartiet slår blixtsnabbt bort den utsträckta handen.

SVT - 18 timmar sedan

Tidigare S-toppen: Annie Lööf kan rädda situationen

Riksdagspartiernas listor över otänkbara samarbetspartners måste kortas. Budskapet kommer från S-nestorn Lars Stjernkvist, som pekar ut låsningarna kring partier och enskilda sakfrågor som orsaken till tumultet i rikspolitiken. Men han tror och hoppas på en lösning i den brinnande bostadsfrågan som utesluter ett extraval.

SVT - 21 timmar sedan

Talmannen om coronaåtgärderna: ”Så smittsäkert som bara möjligt”

Misstroendeomröstningen mot statsminister Stefan Löfven (S) stundar. Efter coronafrågetecken höll talman Andreas Norlén på lördagskvällen ett extra möte med riksdagspartiernas gruppledare och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson. – Han sa att risken för smittspridning i kammaren är väldigt låg, säger Norlén till SVT Nyheter..

SVT - 21 timmar sedan

Företaget utfärdade falska covid-tester – flera häktade i dag

En omfattande härva med falska pcr-test är på väg att nystas upp i Sverige. Enligt Aftonbladet kan över 100 000 personer, runtom i Sverige, ha fått falska provsvar. ”Alla bedrägerier är vedervärdiga men allra värst är de som rör liv och hälsa”, skriver socialminister Lena Hallengren i ett sms till SVT Nyheter..

SVT - Igår: 18:17

V står fast: Marknadshyror måste bort

Genom att låta bostadsmarknadens parter delta i processen kring fri hyressättning i nyproduktion hävdar regeringen att den gått Vänsterpartiet till mötes. Men justitieministerns nya besked under lördagen om samtal med bland annat Hyresgästföreningen förändrar inget. – Frågorna om marknadshyror i Januariavtalet måste bort, säger Ida Gabrielsson, vice ordförande för Vänsterpartiet..

SVT - Igår: 13:06

SMHI varnar för kraftig åska i flera län

SMHI klass 1-varnar för åska fram till lördag kväll. Varningen gäller Dalarnas, Värmlands och Örebro län. Åskan kan bli kraftig och det kan också bli stora mängder regn i samband med åskskurarna..

SVT - Igår: 10:20

Därför kan deltasmittan ta över i Sverige

Den nya deltavarianten har upptäckts i över 70 länder. I Storbritannien står den nya mutationen för nära 90 procent av alla nya konstaterade fall av Covid 19. Nu har vi även en samhällsspridning av delta i Sverige..

SVT - Igår: 06:51

Oro för smittspridning när misstroendet röstas i riksdagen

Trots pandemin måste en fulltalig riksdag samlas i kammaren under måndagens utlysta misstroendeomröstning. Nu pågår arbetet för att coronasäkra omröstningen. Men det finns en oro för trängsel och smittspridning, uppger flera partier för SVT..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.