SR > Nyheter

Monday, 12 April, 14:58

SR - 30 jan 15 kl. 20:18

Koppling till Northland resources utreds som mutbrottRiksenheten mot korruption har inlett en förundersökning om misstänkt mutbrott efter rapporteringen om kopplingarna mellan Pajalas kommunalråd och det numera nedlagda gruvbolaget Northland Resources..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Northland, Pajalas, Northland Resources

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kopplingtill , Northland, resourcesutreds som , mutbrott
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Efter stoppet – svenska företag kan behöva betala

Det är fortfarande inte klart när det grundstötta fartyget Ever Given kan få lämna hamn i Egypten. Efter grundstötningen i Suezkanalen för ett par veckor sedan, så vill egyptiska myndigheter ha en miljard dollar i ersättning. Rederiet har nu vänt sig till de företag som har gods ombord på fartyget att vara med och betala, säger rederiets svenske representant Fredrik Hermansson till Ekot, samtidigt som han tror att fartyget kan vara på väg mot hamnen i Rotterdam inom några dygn..

SR - 1 timme sedan

Obduktionsläkaren: Polisingripandet ledde till Flyds död

Idag fortsätter rättegången i Minneapolis mot Derek Chauvin, en före detta polis som anklagas för afroamerikanen George Floyds död. Den här veckan väntas försvaret börja kalla sina vittnen. Ett av huvudargumenten från deras sida är att Floyd dog av droger och underliggande sjukdomar och inte på grund av polisens agerande.

SR - 1 timme sedan

Lindberg: ”Många menar det finns ett mönster av polisvåld”

Nya protester mot rasism och polisvåld har brutit ut i Minneapolis i USA, där en svart man har skjutits ihjäl vid ett polisingripande. Kravallutrustad polis sköt tårgas och distraktionsgranater för att skingra folksamlingen utanför en polisstation i Brooklyn Center, som ligger nordväst om Minneapolis, där hundratals personer hade samlats. Nationalgardet har satts in och utegångsförbud utlysts..

SR - 2 timmar sedan

Uppgifter: Laschet ska bli CDU:s toppkandidat

Striden närmar sig om vem som ska ta över den tyska förbundskanslerposten efter Angela Merkel – och nu närmar sig kristdemokraterna ett beslut om vem de ska ha som kandidat i valet i höst. Nu bekräftar partitoppar från kristdemokratiska CDU för tyska medier att en majoritet av partiets ledning vill se Armin Laschet som kanslerkandidat inför valet i september. Men för att bli de samlade kristdemokraternas kanslerkandidat måste han också få stöd av det bayerska systerpartiet CSU, och deras partitoppar sammanträder ikväll..

SR - 2 timmar sedan

Iran anklagar Israel för sabotage mot kärnkraft

Irans utrikesminister anklagar Israel för sabotage mot kärnkraftsanläggninen i Natanz och hotar med vedergällning. På söndagsmorgonen slogs hela elförsörjningen till anläggningen ut och förutom att stoppa produktionen skadades nya avancerade centrifuger som används till urananrikning. Enligt Irans utrikesminister har Israel saboterat anläggningen för att störa samtalen om kärnenergiavtalet och lättade sanktioner mot Iran men Israel har varken bekräftat eller förnekat inblanding i sabotaget..

SR - 2 timmar sedan

Furtenbach: ”Flera tycker att regeringen borde vara mer optimistisk”

Regeringen räknar med bättre fart på ekonomin och lägre arbetslöshet än i den förra prognosen. Återhämtningen väntas under andra halvåret, men det bygger på att Sverige får vaccin som planerat och att smittspridningen går ner. Hör Fredrik Furtenbach, Ekots inrikespolitiske kommentators analys..

SR - 2 timmar sedan

Antal arbetslösa fortsätter minska

Antalet arbetslösa som är inskrivna på Arbetsförmedlingen fortsatte att minska förra veckan. Nu är det drygt 437 000 personer, vilket motsvarar en arbetslöshetsnivå på 8,4 procent enligt Arbetsförmedlingen. Under förra veckan skrev knappt 6 000 nya personer in sig som arbetssökande och 757 personer varslades om uppsägning..

SR - 2 timmar sedan

Chefredaktör: "Verkar gynna stora koncerner"

Lokaltidningar i landet reagerar efter att Tidningsutgivarna, Sveriges största branschorganisation för medieföretag, presenterat ett förslag kring omgörning av det nuvarande presstödet. "Jag tycker inte att det verkar genomtänkt, vi är liten, oberoende tidning på landsbygden. Det här förslaget verkar gynna de stora koncernerna", säger Jan Justegård som är chefredaktör på Tranås-Posten.

SR - 3 timmar sedan

Unikt vittne – militären skjuter mot allt som rör sig på gatorna

Invånarna i staden Bago vaknade till kraftiga explosioner och maskingevärs eld berättar vittnen. "Det första jag gjorde vara att slita barnen ur sängen och gömma dom längst in i huset" berättar en kvinna Över 80 personer ha dödats i staden under helgen enligt den lokala människorätts-organisationen AAPP. Anhöriga till dödade och saknade som försökt få besked om vad som hänt deras familjemedlemmar har möts av militärer som säger att dom måste betala för att få information Det är ökända 77.

SR - 4 timmar sedan

V vill förhindra övertäckning av Estonia

Vänsterpartiet vill ändra gravfridslagen vid Estonias förlisningsplats och ta bort möjligheten att dyka för att göra en övertäckning av vraket för att gravfriden i framtiden inte ska störas. Regeringen har nyss lagt förslag i riksdagen som tillåter dykning för att utreda haveriorsaken, men det är fortfarande tillåtet att dyka för att övertäcka vraket med till exempel ett betongskal. Vänsterpartiet ska i försvarsutskottet försöka få majoritet för ett tillkännagivande för att uppmana regeringen att utreda kravet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.